Manners.nl
Manners.nl Televisie 21 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Lubach is nu dé aartsvijand van alle complotdenkers en dit is zijn reactie

Arjen Lubach heeft afgelopen zondag veel losgemaakt met zijn item over de fabeltjesfuik. Hierin kijkt de host van Zondag met Lubach naar de rol die socialmediakanalen zoals Facebook en YouTube spelen in de verspreiding van complottheorieën. In deze zoektocht staat hij op de tenen van Lange Frans en andere complotdenkers, en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Arjen Lubach zelf heeft daar weinig problemen mee.

De presentator van Zondag met Lubach heeft de afgelopen dagen veel over zich heen gekregen. Zowel positief als negatief. Zo werd hij op Twitter met lof overladen. Door het fabeltjesfuik item werd de aflevering van afgelopen weekend door velen zelf gebombardeerd tot beste aflevering van het seizoen, zo niet de beste aflevering ooit.

https://twitter.com/Corindaluna/status/1317914818272284672

Arjen Lubach zoekt de confrontatie op

Aan de andere kant kreeg Arjen Lubach ook veel kritiek over zich heen: „Het maken van dit item is als je hoofd in een bijenkorf stoppen”. Lubach heeft hier ervaring mee en een goed schild ontwikkeld. De ongetwijfeld vele en harde berichten die hij krijgt, deren hem niet. Hij accepteert het en blijft ook gewoon doorgaan met provoceren.

Zo deelde de Zondag met Lubach presentator gisteren, speciaal voor de haters, nog even bovenstaande post op Instagram. Bij de foto staat de tekst: „Omdat nog niet iedereen klaar is met schelden, hier nog een fotootje om lekker onder los te gaan. Succes!” Deze post is inmiddels bijna dertig duizend keer geliked en ook wordt er massaal gereageerd.

Inmiddels zijn de meeste volgers die enige sympathie hebben voor complotdenkers wel vertrokken, dus veel wordt er niet gescholden onder deze post. We zijn benieuwd welke reacties Arjen Lubach zou krijgen wanneer hij deze post op Twitter zet. Wie weet gaat dat nog gebeuren.

Ook goed met metaforen

In de aflevering over de fabeltjesfuik maakt Arjen Lubach een zeer treffende vergelijking tussen de werkwijze van social media kanalen en supermarkten. Dit soort scherpe vergelijkingen zijn inmiddels een beetje zijn handelsmerk. In Zondag met Lubach, maar ook op Twitter. Zo deelde hij vorige week een mooie metafoor voor wat er gebeurde toen bekend werd dat de horeca weer dicht moest.

Lees ook: Lange Frans reageert op fabeltjesfuik-aflevering Zondag met Lubach

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.