Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 21 okt 2020

Getrouwde heteroman draagt elke dag rok en hoge hakken naar zijn werk

De 61-jarige Mark Bryan draagt al vier jaar lang elke dag een rok en een paar hoge hakken naar het werk. Op die manier wil hij „onze gendernormen aan de kaak stellen”.

Bryan werkt als robot-ingenieur in Duitsland. Op zijn werk is hij een opvallende verschijning: iedere dag draagt hij een rok en hoge hakken. Ook op Instagram, @MarkBryan911, weet hij daarmee de aandacht te trekken: in een half jaar tijd wist hij ruim 150.000 Instagramvolgers te verzamelen.

Rok en hoge hakken

De ingenieur wil aan de wereld laten zien dat mannen die op vrouwen vallen nog steeds mannelijk zijn als zij vrouwelijk zijn gekleed. „Ik ben een gelukkig getrouwde heteroman”, schrijft Mark in een Instagrambericht. „Ik houd van Porsches en mooie vrouwen, maar ook van rokken en hoge hakken in mijn kledingkast. Kleding en schoenen zouden geen gender mogen hebben.”

Schoenen lenen aan dochter

De vader van drie geeft aan dat zijn kleding niets te maken heeft met zijn seksualiteit of met de manier waarop hij zich identificeert. „Wat me drijft is fashion en comfort. Maar ook de aantrekkingskracht van anders te zijn. Ik ben nog steeds de mannelijke echtgenoot en vader, maar soms wil mijn dochter mijn schoenen lenen.”

Mark draagt het liefst hakken van het merk Lost Ink, „want die zijn wat breder”. „Deze schoenen zijn geweldig voor mannen”, tipt hij. Hij gelooft zelfs dat hij een kleine verslaving heeft:

Positieve reacties

Op zijn werk reageerden collega’s positief toen Mark voor het eerst in een rok kwam opdagen. „Ik droeg af en toe al hoge hakken, dus dit kwam niet als een verrassing.”

 

Lees ook: Beroemdheden uit de kleren in strijd tegen borstkanker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Getrouwde heteroman draagt elke dag rok en hoge hakken naar zijn werk
Sluiten