Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 4 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

Geruzie aan tafel bij ‘Beau’ zorgt voor verdeeldheid onder kijkers

Kijkers die vrijdagavond de tv hadden afgestemd op Beau, kregen een uitzending met veel geruzie voor hun kiezen. Zelfs presentator Beau van Erven Dorens viel op een gegeven moment fel uit tegen één van de tafelgasten.

Ex-advocaat kroongetuige Nabil B.

Beau van Even Dorens had een zwaar onderwerp vrijdagavond. Aan tafel zat Peter R. de Vries tegenover Jens Olde Kalter en Yelle Tieleman, beiden misdaadverslaggever bij het AD. Die laatste twee schreven meerdere artikelen over de oud-advocaat van Nabil B. Wie de oud-advocaat is, is voor het grote publiek nog altijd geheim. Tielemans en Olde Kalter interviewden de ex-advocaat over de zaak Nabil B. die kroongetuige is in de grootschalige misdaadzaak tegen Ridouan Taghi. In dat interview valt onder andere te lezen dat het OM verteld zou hebben „dat het onwenselijk zou zijn als Nabil B. zou samenwerken met Peter R. de Vries.” Dit omdat de collega van Peter R. de Vries, kantoorgenoot Khalid Kasem, banden zou hebben met Ridouan Taghi, zo melden de misdaadjournalisten.

In de verdediging

Diverse beschuldigingen uit de artikelen schoten Peter R. de Vries in het verkeerde keelgat. Tijdens de uitzending ging hij fel in de verdediging tegen zowel Olde Kalter als Tieleman. Volgens De Vries waren de beweringen in de stukken helemaal niet waar, of zat het verhaal heel anders in elkaar dan de oud-advocaat beweert. De journalisten zouden zich „voor het karretje van de oud-advocaat hebben laten spannen”. Ook het feit dat er in de artikelen enkel gebruik wordt gemaakt van anonieme bronnen, wekte duidelijk irritatie op bij Peter R. de Vries. Wat volgde was een discussie waarin de drie misdaadjournalisten telkens geïrriteerd en zelfs boos door elkaar heen spraken.

Snauwende Van Erven Dorens

Hoewel presentator Beau van Erven Dorens meerdere keren probeerde het gesprek in goede banen te leiden, werd ook zijn geduld zwaar op de proef gesteld door met name Tieleman. Die leek niet al te blij met de manier waarop Van Erven Dorens trachtte de gemoederen te bedaren en probeerde via hem zijn boodschap aan De Vries duidelijk te maken. „Misschien moet je even zeggen…” begon hij tegen Van Erven Dorens, maar die kapte hem geïrriteerd af. „Jij gaat mij helemaal niet vertellen wat ik moet doen”, snauwde de presentator.

‘Geen goede misdaadjournalist’

Toen Tieleman Peter R. de Vries even later ook verweet ‘geen goede misdaadjournalist’ te zijn, werd Van Erven Dorens helemaal furieus. „Jij komt net kijken als misdaadjournalist! Als je met dat argument komt… Dat vind ik zó slecht!” riep de presentator. Op Twitter werd Van Erven Dorens door sommigen verweten tijdens het gesprek partijdig te zijn geweest en Peter R. de Vries meer ruimte te hebben gegeven voor zijn verhaal. Ook het moment dat Peter R. de Vries aan het einde van de uitzending nóg even zijn gelijk kwam halen en Gerard Joling (tevens tafelgast die avond) die vervolgens ,,Ik heb ook TikTok!” riep om de spanning uit de lucht te halen, zorgde bij de kijkers voor zowel hilariteit als irritatie. Anderen kozen partij voor de tv-presentator en Peter R. de Vries.

Kijkcijfers

Het artikel waar alle ophef over gaat is zaterdag te lezen in het AD. De ruzie aan tafel – die je hier helemaal kunt zien –  bezorgde Beau helaas geen torenhoge kijkcijfers: volgens Kijkonderzoek.nl stemden vrijdagavond 662.000 kijkers af op de talkshow.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geruzie aan tafel bij ‘Beau’ zorgt voor verdeeldheid onder kijkers
Sluiten