Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 22 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Rijk met Fortnite: prijzenpot van 100 miljoen dollar

Fortnite: Battle Royal is voornamelijk onder jongeren een van de populairste games van het moment. Dat kan je zien als leuk tijdverdrijf, maar je kan er als je heel goed bent ook een aardige boterham mee verdienen in de competities die later dit jaar georganiseerd worden.

Flinke prijzenpot

Ontwikkelaar en uitgever Epic Games laat weten dat er een prijzenpot beschikbaar wordt gesteld van maar liefst 100 miljoen dollar. Dat is binnen de gamewereld een record. Hoe het geld onder de winnaars verdeeld zal worden, dat is vooralsnog niet duidelijk.

Ook de opzet van deze competities blijft nog in het ongewisse. De details daarover worden later vrijgegeven. Wel zegt Epic Games ,,We zijn voor een competitieve benadering van de game. We willen dat mensen ervan genieten om het spel te spelen of te bekijken."

Het concept van het immens populaire Fortnite is eenvoudig en misschien juist daardoor wel zo succesvol. Honderd spelers worden gedropt in een veld en de opdracht is: zorg dat je als laatste overblijft. Een soort The Hunger Games XL dus.

3,4 miljoen

In februari verbrak de game alle records met 3,4 miljoen spelers op één dag. Niet veel later werd de game ook beschikbaar op iPhones en iPads, wat binnen een maand voor een omzet van 15 miljoen dollar zorgde. Aan de Android-versie wordt nog gewerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.