Tesla onthult elektrische vrachtwagen en sportauto
Likeability of 5

Tesla onthult elektrische vrachtwagen en sportauto

Elon Musk presenteerde de elektrische vrachtwagen.

Foto van 'ANP'

ANP

17 NOV 2017

Automerk Tesla heeft donderdagavond in Californië een prototype van een elektrische vrachtwagen gepresenteerd. Het prototype van de Tesla Semi werd voorgesteld door eigenaar en oprichter Elon Musk.

Elektrische vrachtwagen

Musk kwam zelf met de vrachtwagen een grote vliegtuighangar vol publiek binnenrijden. De vrachtwagen heeft bij maximale belading een bereik van 800 kilometer (500 mijl). Verder is de vrachtwagen in een half uurtje opgeladen om weer een afstand van 600 kilometer te rijden: „Hij kan opladen terwijl je de vrachtwagen uitlaadt", zo vertelde Musk.

De vrachtwagen krijgt een semi-autonoom besturingssysteem, waarbij de vrachtwagen vanzelf in zijn rijbaan blijft en zonder menselijk ingrijpen van baan kan wisselen. Musk gaf de garantie dat de aandrijving van de vrachtwagen 1,5 miljoen kilometer mee kan. Hoeveel de Tesla Semi moet gaan kosten, maakte het bedrijf niet bekend. Tesla verwacht in 2019 met de productie van de vrachtwagen te kunnen beginnen.

Sportauto

Maar er was meer: naast de vrachtwagen werd ook een nieuwe sportwagen gepresenteerd. De Roadster is een geüpdatete versie van Tesla's eerste model. De elektrische vierpersoonsauto kan op een volle batterij 1000 kilometer rijden. De Roadster moet vanaf 2020 verkrijgbaar zijn.

Tesla ondervindt nog altijd problemen met Model 3. Eerder deze maand liet het bedrijf weten dat het de productiedoelstellingen voor Model 3 niet zou halen en dat het in het derde kwartaal een fors verlies had geleden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


love
user_b5050de53d81332bb030c11e9758358ebb90ebaf_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Honda Accord uitgeroepen tot auto van het jaar

De Honda Accord/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

VANDAAG, 09:00

In Detroit is de Honda Accord uitgeroepen tot de auto van het jaar North American International Auto Show (NAIAS). Daarmee werden de Kia Stinger en Toyota Camry afgetroefd.

Magische truc

Likeability of 5

Waar blijft de opvouwbare smartphone?

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

GISTEREN

De smartphone kennen we inmiddels al een tijdje, maar de vorm is in zo'n acht jaar tijd wel hetzelfde gebleven. Is dat niet een beetje vreemd? Zijn we qua techniek/ideologie niet een stuk verder dan dit?

Van button naar touchscreen

Video: Robot Forpheus speelt uitstekend tafeltennis

Forpheus op CES/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Op CES in Las Vegas zag je de voorbije week het ene na het andere technische snufje. Te veel om op te noemen en zeker te veel om in één week te beschrijven. Nog eentje dan: de pingpongrobot.

Behoorlijk niveau

De 5 tofste dingen die we op CES 2018 gezien hebben

De 5 tofste dingen die we op CES 2018 gezien hebben

Het logo van CES. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

14 JAN 2018

De techbeurs CES heeft ook dit jaar weer een flink aantal vette gadgets en technologische innovaties voortgebracht. Maar wat ons betreft staken deze vijf er bovenuit: dit zijn de vijf tofste producten van CES 2018.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Na de Super Nintendo komt ook de Game Boy terug

Welk spel wil jij weer spelen?/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

12 JAN 2018

Na de Super Nintendo wordt ook de Game Boy in een nieuw jasje gestoken. Op CES presenteerde Hyperkin de Ultra Game Boy en daarop zullen we veel van de spellen, die we nog kennen van vroeger verschijnen. Hij zal om en bij de 85 euro gaan kosten.

Likeability of 5

Straks zie je ons nog amper voorbijkomen op Facebook

Straks zie ons een stuk minder op Facebook/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

12 JAN 2018

Facebook heeft grote veranderingen op de planning staan. Het social medium wil terug naar de basis en zorgen dat de tijd die mensen op Facebook spenderen goed bestede tijd is, dat legt Mark Zuckerberg uit in een lange post op - uiteraard - Facebook.

„We krijgen de laatste tijd veel feedback binnen vanuit de community dat posts van bedrijven, media en grote merken de boventoon voeren en dat de echte persoonlijke ervaringen ondersneeuwen", zo schrijft de oprichter. De nadruk moet weer komen te liggen op 'waardevolle sociale interacties'. Doordat video's en (nieuws)berichten van niet-personen enorm zijn toegenomen verliest Facebook volgens Zuckerberg zijn primaire functie.

Swipen voor seksuele toestemming

Foto van 'Jeroen Haverkort'

Jeroen Haverkort

11 JAN 2018

Je Tinderdate is een succes en jullie besluiten nog even om een ‘afzakkertje’ te doen. Maar hoever willen jij en je partner gaan? „Iemand vragen om een contract te tekenen voor hij of zij met je naar bed gaat is natuurlijk absurd”, zegt Rick Schmitz, CEO van LegalThings en ontwikkelaar van de app LegalFling. „Met LegalFling denken wij een oplossing te hebben: een simpele swipe is genoeg om toestemming te geven voor de fling.”

#MeToo