Disney: eigen streamingdienst goedkoper dan Netflix

13 november 2017 om 12:14 door Imre Himmelbauer
Disney: eigen streamingdienst goedkoper dan Netflix
Titels als Toy Story 3 zul je straks alleen nog op Disney's eigen dienst kunnen kijken. / StockSnap

De eigen streamingdienst van Disney wordt significant goedkoper dan Netflix. Dat heeft Disney-directeur Robert A. Iger gezegd tijdens een teleconferentie over de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf.

Een van de redenen voor de lagere prijs is volgens Iger dat er in het begin minder content te vinden zal zijn op de dienst van Disney. De directeur wil de prijs dan ook verhogen naarmate er meer films en series beschikbaar komen op de nieuwe dienst. Netflix kost nu tussen de 7,99 en 13,99 euro.

Disneyflix?

Disney kondigde in augustus aan dat het zijn inhoud van Netflix zou halen ten faveure van zijn eigen streamingdienst. Dat kwam het bedrijf destijds op veel kritiek te staan. Iger zegt echter heilig te geloven in de nieuwe strategie: hij noemt de lancering van de nieuwe dienst een „geweldige kans” om gebruik te maken van de almaar veranderende technologie om de merken van Disney te versterken.

Er gaan bovendien geruchten dat Disney de tv- en filmtakken van FOX wil overnemen. Dat zou Disney ook de rechten op populaire series als The Simpsons en X-Men geven. De nieuwe dienst van Disney moet in 2019 in de lucht zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!