Tech&Gadgets

Disney: eigen streamingdienst goedkoper dan Netflix

Disney: eigen streamingdienst goedkoper dan Netflix

Titels als Toy Story 3 zul je straks alleen nog op Disney's eigen dienst kunnen kijken. / StockSnap

Foto van 'Imre Himmelbauer'

13 NOV 2017

De eigen streamingdienst van Disney wordt significant goedkoper dan Netflix. Dat heeft Disney-directeur Robert A. Iger gezegd tijdens een teleconferentie over de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf.

Een van de redenen voor de lagere prijs is volgens Iger dat er in het begin minder content te vinden zal zijn op de dienst van Disney. De directeur wil de prijs dan ook verhogen naarmate er meer films en series beschikbaar komen op de nieuwe dienst. Netflix kost nu tussen de 7,99 en 13,99 euro.

Disneyflix?

Disney kondigde in augustus aan dat het zijn inhoud van Netflix zou halen ten faveure van zijn eigen streamingdienst. Dat kwam het bedrijf destijds op veel kritiek te staan. Iger zegt echter heilig te geloven in de nieuwe strategie: hij noemt de lancering van de nieuwe dienst een „geweldige kans” om gebruik te maken van de almaar veranderende technologie om de merken van Disney te versterken.

Er gaan bovendien geruchten dat Disney de tv- en filmtakken van FOX wil overnemen. Dat zou Disney ook de rechten op populaire series als The Simpsons en X-Men geven. De nieuwe dienst van Disney moet in 2019 in de lucht zijn.


Views

1k+

Waarom de ene webwinkel duurder is dan de ander

Waarom de ene webwinkel duurder is dan de ander

We shoppen bijna allemaal online. Maar hoe komt het toch dat de ene webwinkel goedkoper is dan de ander? / Negative Space

Foto van 'Imre Himmelbauer'

3 UUR

Stel: je bent toe aan een nieuwe smartphone en besluit daarom een nieuwe te kopen. Als je dan online kijkt op prijsvergelijkingssites, zie je behoorlijk wat verschillen: waar de ene winkel je nieuwe telefoon voor 380 euro van de hand doet, verkoopt de andere website hem voor bijna 425 euro. Waar komt dat grote verschil vandaan?

„Dit is wat we prijsspreiding noemen”, vertelt Ting Li. Zij is professor Data Analytics aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. „Dat is dus wanneer aanbieders verschillende prijzen vragen voor hetzelfde product. Dat bestaat al heel lang, maar nu zie je het door dit soort sites een stuk beter. In één oogopslag zie je dat er een groot verschil in prijzen zit.”

Extra service


Views

300+

10 dingen die je met Instagram kan, maar niet wist

Illustratieve afbeelding van de app. Bron: ANP foto. Gifjes: Giphy.

Foto van 'Cerise van Vliet'

13 DEC 2015

Instagram wint steeds meer terrein als het gaat om populaire apps, maar haal je alles eruit wat erin zit? Spoiler: waarschijnlijk niet. Je kan namelijk veel meer met de app dan je denkt. Hier tien dingen die de moeite waard zijn, maar je waarschijnlijk niet kende.

1. Orden je filters

Iedereen die foto's plaatst met de hashtag nofilter is natuurlijk super tof, maar voor iedereen die wel filters gebruikt: je kan ze in jouw favoriete volgorde zetten. Super handig, hoef je niet meer helemaal te scrollen naar die ene filter die je ogen altijd zo lekker laat uitkomen. Dit doe je door bij de filters helemaal naar het eind te scrollen en daar op 'beheren' te drukken. Nu kan je de filters ordenen, it's magic.


Views

12k+

Het rietje van de toekomst zuivert zelf vies water

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

20 JUL 2018

Als rietjes dezer dagen in het nieuws komen, dan is het vaak niet positief. Veel mensen zien graag dat de plastieken buisjes uit productie worden genomen. Maar een herbruikbare rietje van de toekomst kan levens redden.

Zuiveringssysteem

Het gaat om de zogenaamde Lifestraw. Deze uitvinding is een rietje met een ingebouwd zuiveringssysteem. Hierdoor kan je water uit riviertjes drinken, zonder dat je kans loopt op rare ziektes.


Views

1k+

Video: zo kom je zonder code een iPhone in

Foto: ANP

Foto van 'Sophie Moerman'

5 APR 2016

Nu de iPhone niet alleen een cijfercode heeft, maar ook gebruik maakt van vingerafdrukherkenning zou je denken dat je telefoon optimaal beveiligd is. Het is echter kinderspel om dit te omzeilen en alles wat je nodig hebt is Siri.

Siri, de functie die jou door middel van spraakherkenning helpt op dingen op te zoeken, kan namelijk ook gebruikt worden als je telefoon vergrendeld is. In een video laat YouTubegebruiker Videosdebarraquito zien hoe makkelijk je hiermee een telefoon in komt.


Views

5k+