Likeability of 5

Vet: deze astrologie-app gebruikt info van NASA

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

24 OKT 2017

Aan de gemiddelde nuchtere Hollander is astrologie nooit echt besteed. De meeste mensen weten welk astrologisch teken ze zijn en welke karaktereigenschappen daaraan kleven, maar een daghoroscoop checken gaat sommigen dan weer te ver. Met deze nieuwe astrologie-app Co-Star, die info van NASA krijgt, gaat dat misschien veranderen...

De horoscoop wordt daarmee iets minder zweverig en iets meer wetenschappelijk. Tenminste, als het gaat om de achterliggende informatie dan. De app 'Co-Star' maakt een persoonlijke horoscoop op basis van Artificial Intelligence en informatie van de NASA. Hij kijkt daarbij precies naar hoe de sterren stonden op de plaats waar jij geboren was. Je kunt bovendien kijken hoe jij “scoort” ten opzichte van je vrienden.

De website van Co-Star is wel weer heel Amerikaans. Nu wil het bedrijf natuurlijk dat hocus pocus-achtige imago van astrologie een feitelijk onderbouwde body geven door NASA te noemen, maar er staat ook te lezen hoe “astrologie onze tijdelijke lichamen in context zetten met ons universum, waar irrationaliteit de kans krijgt om in te breken in onze techno-rationalistische manier van leven”. Euhm?

Het komt dus helaas nog steeds een beetje vaag over, maar op zich is het idee dat er real-time horoscopen worden gemaakt wel een spannende ontwikkeling. Immers denk ik toch vaak aan van die html-op-cu2-lijkende websites als het gaat om astrologie, en dit is tenminste een prachtig gebouwd technisch platform. Alles wordt geraakt door technologie, dus waarom astrologie dan niet?

Ik vind het vooral cool dat het heel erg op planeten gebaseerd is: de maan staat voor je emotie en gevoel, terwijl Mercurius juist alles te maken heeft met hoe je communiceert. Heel interessant, en het ziet er in deze app nog heel aantrekkelijk uit ook. Enige nadeel is dat ik hem met mijn Android niet kan downloaden, want tot op heden is Co-Star een iOS-only app.

Dit artikel werd geschreven door TechGirl redactrice Laura Jenny Kempenaar.

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


love
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Data 174.000 Nederlanders gestolen bij hack Uber

Data 174.000 Nederlanders gestolen bij hack Uber

174.000 Nederlanders zijn getroffen door de hackers die de taxiapp Uber hackten. / Colourbox

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 20:01

Hackers hebben de data van 174.000 Nederlandse passagiers en chauffeurs in hadden gekregen bij de hack van de taxi-app Uber, die vorige maand aan het licht kwam.

Uber betaalde de daders 100.000 dollar om de diefstal stil te houden en de data te vernietigen. Het is niet bekend of zij dat ook hebben gedaan. De nieuwe topman Dara Khosrowshahi, die schoon schip wil maken om het bedrijf van de afgrond te redden, onthulde het lek vorige maand op de site van het bedrijf.

Stem op jouw favoriete selfie!

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

In samenwerking met Asus

Jaap, Floor, Meike, Vivian, Lotte, Tamar, Marjolein, Shandre, Chinouk, Luna, Karen en Kim doen mee aan de ASUS Selfie Battle! Stem op jouw favoriete selfie en zij maken kans op de ASUS ZenFone 4 Selfie! Wie vrijdag 15 december om 17 uur de meeste stemmen heeft wint! In de Metro GiveAway Show op vrijdagavond om 19:30 uur maken wij via Facebook Live de winnaar bekend.

Consumentenbond: koop geen Samsung S7

Consumentenbond: koop geen Samsung S7

Een consument probeert de Samsung Galaxy S7

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

GISTEREN

Van plan om een nieuwe Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge of Galaxy J3 2016 te kopen? Niet doen, zegt de Consumentenbond.

Volgens de bond is uit onderzoek gebleken dat de fabrikant de drie modellen vanaf maart 2018 niet meer technisch ondersteunt. Hierdoor veroudert de software, wat maakt dat de toestellen minder veilig zijn.

Moeten robots rechten krijgen?
Likeability of 5

Moeten robots rechten krijgen?

Foto van 'Anke Horstman'

Anke Horstman

GISTEREN

Sophia… we hebben het vorige week al even over haar gehad. Ze verkreeg als allereerste robot ooit staatsburgerrechten van een land. Tegelijkertijd wil ze ons (de mensheid) allemaal vernietigen, wil ze een gezinnetje stichten en vindt ze dat robots net zoveel rechten moeten hebben als mensen. Ho eens even… waar gaat dit allemaal heen?

Emoties van een robot

Franse scholen verbannen mobieltjes compleet

Met zijn allen op de smartphone in de pauze kan in Frankrijk straks niet meer/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

11 DEC 2017

Op Franse scholen zijn de mobiele telefoons al verbannen uit de klaslokalen, maar vanaf het komende schooljaar worden de maatregelen verder opgeschroefd, zo laat de onderwijsminister van Frankrijk weten.

In een gesprek met The Local vertelt Jean-Michel Blanquer over het plan om de smartphones en andere toestellen ook tijdens de tussenuren en de pauzes niet meer in en om het schoolgebouw te willen zien.

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Pas goed op waar je je iPhone mee oplaadt. Je loopt veel risico op een elektrische schok als je een namaakoplader gebruikt. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

11 DEC 2017

Apple-opladers zijn relatief duur. Niet alleen de kabel kost je minstens 25 euro, ook voor de adapter ben je minstens 25 euro kwijt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een adapter van een andere uitgever te kopen. Dat kan echter behoorlijk gevaarlijk zijn.

Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Apple en het Britse Electrical Safety First. Zij onderzochten de veiligheid van namaakopladers voor Apple-producten, zoals iPhones en iPads.

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

De dienstregeling is aangepast wegens het winterse weer Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

11 DEC 2017

Misschien merkte je zondagavond al dat routeplanner 9292 het moeilijk had, maandagochtend liggen de app en de site helemaal op hun gat.

Veel mensen hebben last van de storing, getuige het aantal meldingen op allestoringen.nl. Als je je reis via de app probeert te plannen, blijft deze maar laden. Ga je naar de site, dan krijg je direct een foutmelding te zien. Ze zijn bij 9292 zelf ook op de hoogte van de storing en doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen.