Sport

Dione en Herman: Wij houden van de Tour

Dione en Herman: Wij houden van de Tour

Dione de Graaff en Herman van der Zandt: Het begint te borrelen. / Piroschka van de Wouw | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

4 JUL 2019

Wielercircus de Tour de France staat op het punt van beginnen. Dione de Graaff en Herman van der Zandt zijn er vanaf zaterdag (Brussel) voor de vierde keer als Avondetappe-koppel bij. Ze zijn eigenlijk al niet meer bij de Tour de France-talkshow weg te denken. Metro schoof aan de beroemde tafel bij het tv-koppel aan.

Dione de Graaff zit aan de Avondetappe-tafel van vorig jaar. Voor haar ‘het gat met de dop’ van de befaamde Tourquiz, een oubollige maar populaire rebus. Uit het gat trekt De Graaff dagelijks – meestal een beetje klungelig – de prijs omhoog: een wielershirt. „Bij evaluaties komt de vraag weleens langs of we niet iets anders moeten bedenken, maar dan schreeuwt iedereen heel hard door elkaar dat dat écht niet kan, haha.”

Jeetje, dit is mijn werk

Zo richting de Tourstart begint het bij de presentatrice te kriebelen. „Dat duurt even omdat we allemaal uit de andere sporten komen. Zo met het WK vrouwenvoetbal heb ik het gevoel dat we miljoen uitzendingen per dag hebben, maar vanaf een persdag en bij het zien van de promo- en terugblikfilmpjes ga ik het voelen. Ik kan het bijna niet omschrijven, omdat ik zo dankbaar ben. Dan zit ik daar ’s avonds en denk ik ‘jeetje, dit is gewoon mijn werk’. Omdat ik van wielrennen houd, is er voor mij dan niets leukers.” De NOS-vrouw doelt dan ook op de locaties. Kastelen, dorpspleinen, oude industrieterreinen, De Avondetappe zoekt de meest adembenemende plekken.

Dione en Herman: Wij houden van de Tour

Foto: Piroschka van de Wouw | ANP

Schrijven in een schriftje

De Graaff heeft er nooit over nagedacht om zelf te gaan wielrennen. „Ik heb nooit de behoefte gehad om zelf te doen wat ik zie gebeuren, al heb ik best wel goed getennist. Ik ben heel erg van het kijken en heb realiteitszin.” Dat de verslaggever als droom had ooit de Alpe d’Huez te winnen, noemt ze ‘schattig’. „Je bent vast niet de enige, maar ik heb nooit gedacht dat ik Wimbledon kon gaan winnen. Ik ben niet zo competitief als ik zelf sport. Ik doe dat omdat ik het leuk vind. Als ik naar sport kijk ben ik wel heel fanatiek. Dat had ik als kind al in de Joop Zoetemelktijd, toen hij in 1980 de Tour won. Het schriftje waarin ik alles opschreef heb ik nog.”

De sportfanaat was in 2015, het jaar ‘na Mart Smeets’, razende Tourreporter. De Avondetappe keerde in 2016 op de late avond terug en sindsdien is De Graaff met Herman van der Zandt het vaste gezicht. Zij aan tafel, Van der Zandt op de plaats waar nieuws te halen valt (meestal breekt hij live in vanaf een treurig parkeerterrein, net als de rebus een vastigheidje voor de kijker).

Ontzettend balen

Voor het Avondetappe-team was het balen dat topnamen als Chris Froome en Tom Dumoulin wegvielen als deelnemers. De Graaff: „Ontzettend balen ja en vervelend. Dat maakt de beleving iets anders. Maar we zijn ook wel verwend de laatste tijd hè? We hebben zo vaak een Tour uitgezonden zonder Nederlandse favoriet. En eerlijk gezegd is die er nu toch wel, want vlak Steven Kruijswijk niet uit. En wat dacht je van Dylan Groenewegen? Misschien sprint hij zaterdag naar de eerste gele trui in dertig jaar (Erik Breukink in 1989, red.).”

Dione en Herman: Wij houden van de Tour

Foto: Piroschka van de Wouw | ANP

Quintana bijhouden

Herman van der Zandt gaat aan dezelfde beroemde tafel zitten. Een week eerder heeft hij op tal van Franse plaatsen ‘De dag van morgen-filmpjes’ opgenomen. „Ik ging de afdaling van de Galibier doen en werd gefilmd door een drone. Althans, dat was de bedoeling. Hij was niet ingeschakeld, waardoor ik terug omhoog moest. Kom ik Nairo Quintana toch tegen! Ik kon hem nog volgen ook.” Jaja… Van der Zandt lacht en laat meteen een filmpje zien als bewijs. Het is nog waar ook, al heeft Quintana de hele berg dan zo’n beetje al voor de kiezen gehad.

Van der Zandt kan dan ook ‘een aardig potje fietsen’. „Ik heb het altijd leuk gevonden. Met mijn vriendjes reden we in Breda wedstrijdjes in de wijk, met omgedraaide sturen. Tijden namen we op met een stopwatch en dan waren we Steven Rooks, Gert-Jan Theunisse of Peter Winnen. Hele dagen hing ik voor de tv in de zomer en we bezochten ook de criteriums na de Tour. In Brabant hadden we er veel, zoals de Ronde van Ulvenhout. Mooi hoor, dan kwamen je helden voorbij. Ik heb zelf altijd gevoetbald, maar inmiddels heb ik de fiets gevonden.”

Slingers ophangen

Hij heeft enorm veel zin in het grootste wielercircus ter wereld. Naast De Avondetappe verzorgt Van der Zandt dagelijks de interviews aan de finish, als de renners het snot nog aan de neus hebben hangen. „Ik leef er weken naartoe, vanaf het moment dat ik het routeboek in handen krijg. Bij het opnemen van de filmpjes zie ik mensen de wegen mooi maken en de slingers al ophangen, terwijl de Tour misschien pas over drie weken zo’n dorp passeert. Dan begint het bij mij te borrelen.” Ook Van der Zandt baalt dat Dumoulin niet rijdt. „Vooral voor hem, maar het is een gegeven. Als er een deurtje dicht gaat, is er altijd een ander deurtje dat open gaat. Deze Tour is daardoor open en spannend volgens mij. Dat ik daar middenin mag staan is prachtig om te doen.”

Dione en Herman: Wij houden van de Tour

Dione en Herman bij hun start in 2016. / Bas Czerwinski | ANP

Mart Smeets

Mart Smeets zal als man van De Avondetappe (2003 – 2014) nooit worden vergeten, maar het is Dione de Graaff en Herman van der Zandt wel gelukt om het programma ‘hun programma’ te laten zijn. De Graaff: „Dat was in het begin best even spannend. Vergelijken is lastig natuurlijk, want we doen het anders. Mijn hele carrière is me gevraagd of ik de tweede Mart Smeets ben. Dus heb ik een carrière lang ‘nee nee nee!’ geroepen. We lijken niet op elkaar. Het enige wat we op werkgebied gemeen hebben, is dat we allebei van de Tour houden. Houden van de Tour, houden van wielrennen, dat maakt De Avondetappe goed. Dat heeft Mart, dat heeft Herman en dat heb ik, alle drie op een andere manier.”

De Avondetappe is vanaf zaterdag dagelijks om 22.00 uur te zien bij de NOS op NPO 1.

Dione en Herman: Wij houden van de Tour

Vlnr: Michael Boogerd, Bart Nolles en Filemon Wesselink. / RTL

Ook RTL dagelijks

Niet alleen de NOS heeft een avondprogramma over de Ronde van Frankrijk. RTL 7 keert terug met Tour du Jour, dagelijks vanaf 20.25 uur live vanaf het terras van Café De Huiskamer in Breda. Presentator Bart Nolles heeft ex-prof Michael Boogerd als vaste tafelgenoot en verwelkomt elke dag twee gasten. ‘Vliegende keep’ Filemon Wesselink is wel in Frankrijk en verzorgt vanuit het hart van de Tour interviews, rubrieken en achtergrondreportages. Bart Nolles: „Ik kijk er naar uit om voor de tweede keer Tour du Jour te presenteren. Ik ben benieuwd hoe de strijd om de gele trui zal gaan en kijk uit naar het sprintgeweld van Dylan Groenwegen.”


Australië schrikt na beelden slachting racepaarden

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

34 MIN

In Australië is geschokt gereageerd, nadat er beelden zijn vrijgekomen van het slachten van racepaarden. De dieren worden geschopt, heen en weer gesleept en ontvangen schokken.

Degene die de slachting mag uitvoeren, lijkt er bovendien op een enge manier voldoening uit te halen. Te horen is hoe hij tegen een van zijn slachtoffers schreeuwt: „Je gaat sterven, jij klotebeest!"

Onderzoen ingesteld


Badr versus Rico: ‘Voor Batman heb je de Joker nodig’

Rico versus Badr bij de staredown/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 UUR

Rico Verhoeven en Badr Hari hebben nog #UnfinishedBusiness. In december staan de twee kickboksgiganten tegenover elkaar.

Een blessure aan de arm zette in 2016 een streep door een finale van het kickboksgevecht van de eeuw. Drie jaar laten gaat Badr Hari (The Baddest) voor zijn revanche in de ring op Rico Verhoeven (The Best). Op 21 december staat in een uitverkochte GelreDome de ontmoeting op het programma. Twee maanden van te voren wordt het spektakel al in gang geschoten met een grote mediabijeenkomst, waarop beide boksers elkaar voor het eerst sinds die decemberdag in Oberhausen weer ontmoeten.

En dat het groots wordt aangepakt, merk je aan alles. Zo gaat de persconferentie ondanks dat het twee Nederlanders zijn in het Engels. Dat heeft niet alleen te maken met de aanwezigheid van Glory-topman Marshall Zelaznik en de Engelstalige host, want er is de nodige internationale pers met aandacht voor dit kickboksgevecht. In maar liefst 180 landen zijn de tv-rechten al verkocht voor dit gevecht. Voor de persconferentie is er dan ook niet een saaie ruimte afgehuurd, die veel weg heeft van een omgebouwd klaslokaal, maar de Central Studios in Utrecht met voldoende showlichten voor handen. Beiden komen na een typerende aankondiging onder begeleiding van stampende muziek het podium op.


Likeability of5

Wondertrap Wijnaldum zet Oranje op de rand van het EK

Georginio Wijnaldum/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 OKT 2019

Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet richting het Europees kampioenschap. Op bezoek bij Wit-Rusland werd er zonder heel goed te spelen met 1-2 gewonnen. Georginio Wijnaldum was de grote uitblinker door beide doelpunten te produceren.  

Net zoals afgelopen donderdag had Oranje zeer veel moeite met het vinden van openingen in een goed georganiseerde defensie. Daarbij ontbrak bovendien sterspeler Memphis Depay. Maar waar er in de Kuip tegen Noord-Ierland voor rust helemaal niets lukte, waren er tegen Wit-Rusland wel kansen voor de theepauze. Zo scoorde Donny van de Beek bijna met een zeer fraai lobje na een slimme steekpass. De beste kans in het eerste half uur was echter voor de Wit-Russen via Denis Laptev. Zijn eerste schot werd gekraakt door Matthijs de Ligt, waarna de spit de rebound wild naast schoot.

Verre kruising


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Bottas wint GP van Japan, Verstappen valt uit

Bottas wint GP van Japan, Verstappen valt uit

Bottas wint GP van Japan, Verstappen valt uit / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 OKT 2019

De Fin Valtteri Bottas heeft de Grote Prijs van Japan op zijn naam geschreven. Mercedes is nu verzekerd van de constructeurstitel. Max Verstappen moest de race voortijdig beëindigen.

Bottas dankte zijn zege aan een geweldige start, waarin hij oprukte van de derde naar de eerste plaats. Vervolgens reed de coureur van Mercedes de race op het circuit van Suzuka vlekkeloos uit.

Sebastian Vettel van Ferrari finishte op ruim 11 seconden achterstand als tweede. De Duitser was van poleposition vertrokken. Hij moest in de slotfase van de race alles op alles zetten om Lewis Hamilton van zich af te houden. De Britse wereldkampioen van Mercedes, die afstevent op zijn zesde wereldtitel, eindigde als derde.


Mollema wint solo de Ronde van Lombardije

Bauke Mollema/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 OKT 2019

Het laatste wielermonument van het jaar is gewonnen door Bauke Mollema. De renner van Trek-Segafredo rondde een fraaie solo af en is de eerste Nederlander sinds 1981 (Hennie Kuiper) die in Lombardije wint.

Op het moment dat het bij de favorieten stilviel op de Civiglio - de een na laatste klim - ging Mollema aan. Er werd niet direct gereageerd, waardoor hij snel een mooie voorsprong bij elkaar reed. Later op de klim ging Pierre Latour in de tegenaanval, maar hij kwam niet weg.

Tegenaanval


Likeability of3

Seizoensstart Kramer mogelijk in gevaar na aanrijding

Sven Kramer/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 OKT 2019

Sven Kramer heeft zaterdagochtend een knieblessure opgelopen toen hij tijdens het trainingskamp in Inzell op zijn fiets werd aangereden door een auto. Wat de ernst van de kwetsuur is, moet nog verder worden onderzocht. Volgens zijn ploeg Jumbo-Visma is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in ieder geval ernstig verstoord.

„Ik heb vooral last van mijn knie", zei Kramer die zondag naar huis vliegt voor nader onderzoek. Maandag wordt de kwetsuur verder onderzocht met onder andere een MRI-scan. „Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen."


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dolle vreugde in Kenia na historische marathon Kipchoge

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 OKT 2019

Eliud Kipchoge is de eerste atleet ooit die een marathon heeft afgelegd onder de 2 uur. De 34-jarige Keniaanse wereldrecordhouder liep de 42,195 kilometer tijdens een speciale aanval, de 1:59 Challenge, in 1.59,40.

Kipchoge legde de klassieke afstand af in het Prater in Wenen. De 34-jarige Keniaan liep een parcours over de Hauptallee in de Oostenrijkse hoofdstad en kreeg tijdens de door Ineos gefinancierde 1:59 Challenge, hulp van 41 gangmakers, verdeeld in groepen van zeven.


Likeability of5

Nederlands elftal verslaat Noord-Ierland in blessuretijd

Nederland versloeg Noord-Ierland / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 OKT 2019

Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan het Europees Kampioenschap van komende zomer. Het elftal van bondscoach Ronald Koeman ontsnapte in De Kuip tegen Noord-Ierland door twee treffers in blessuretijd: 3-1.

Josh Magennis kopte Noord-Ierland in de 75e minuut op voorsprong. De gelijkmaker kwam in de 80e minuut op naam van Memphis Depay. Invaller Luuk de Jong maakte in blessuretijd de 2-1. Daarna scoorde Depay nogmaals.

Twaalf punten


love
user_38a8714a002466ffe66aad4c142c913b58ec93d5_avatar

Likeability of5

Engelse voetballers van het veld bij racisme

Aanvoerder Harry Kane/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 OKT 2019

De spelers van het Engelse voetbalelftal zijn helemaal klaar met racistisch gedrag op en rond het voetbalveld. Bij de komende interlands van de kwalificatie voor de Europese titelstrijd stappen ze van het veld als ze het slachtoffer worden van racisme.

„Als één voetballer zich daardoor ongelukkig voelt houden we er allemaal mee op", zei aanvoerder Harry Kane. Engeland speelt vrijdag in Tsjechië en maandag in Bulgarije. De Engelsen hadden in hun voorbereiding een teambespreking over het onderwerp. „We hebben afgesproken wat het protocol is als er iets gebeurt", zei Fikayo Tomori van Chelsea, zonder daarover verder in details te treden.

Deels leeg stadion


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Turners blijven ver van teamticket voor Spelen

Bart Deurloo na afloop/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 OKT 2019

De Nederlandse turners zijn er op de WK in Stuttgart niet in geslaagd deelname als team aan de Olympische Spelen af te dwingen.

Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken, Michel Bletterman en Epke Zonderland wisten vooraf wat er van hen werd verwacht. De score van Duitsland, dat elfde stond maar door de Zwitsers zou worden gepasseerd, overtreffen. Dat lukte niet. Nederland viel zwaar tegen en eindigde slechts als negentiende.

Tickets


Nederlandse turnsters verzekeren deelname Olympische Spelen in Tokio

De Nederlandse turnsters hebben zich bij de WK in Stuttgart verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 OKT 2019

Hoera! De Nederlandse turnsters hebben zich bij de WK in Stuttgart verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Nadat twee derde van de deelnemende landen in actie is gekomen, bezet Oranje de vierde plaats. Tisha Volleman, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Lieke en Sanne Wevers kwamen tot een score van 162.663.

Later op zaterdag komen onder meer nog de teams van de Verenigde Staten, Rusland, Japan en Brazilië in actie. Nederland kan echter niet lager meer eindigden dan de twaalfde plaats en juist een plek in de top twaalf bij de WK levert een olympisch ticket op.

Foto: ANP


PSV zeer overtuigend langs Rosenborg

Juichen bij PSV/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 OKT 2019

PSV heeft donderdag al een grote stap gezet op weg naar de volgende ronde in de Europa League. De Eindhovenaren wonnen in Noorwegen de tweede groepswedstrijd tegen Rosenborg BK overtuigend: 1-4. PSV zette twee weken eerder Sporting Portugal al met 3-2 aan de kant.

Tegen Rosenborg, de huidige nummer vier, ging het een stuk eenvoudiger. PSV startte met Ritsu Doan in het basisteam. De Japanner kreeg in de voorhoede de voorkeur boven de Portugees Bruma. Doelman Jeroen Zoet raakte in de warming-up af met een blessure en werd vervangen door Robbin Ruiter. Verder was het basisteam van PSV ongewijzigd in vergelijking met de competitiewedstrijd van zondag bij PEC Zwolle (0-4).

Na een wat moeizame beginfase opende Pablo Rosario na een klein kwartier spelen de score. De middenvelder trof via de onderkant van de lat doel. Het betekende voor Rosario zijn derde doelpunt in een week tijd.


Sterk Feyenoord langs Porto, AZ speelt gelijk tegen United

Sam Larsson houdt er drie van Porto bezig/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 OKT 2019

Het goede Europese seizoen van Nederlandse clubs blijft vooralsnog geweldig verlopen. Feyenoord won donderdagavond in eigen huis met 2-0 van FC Porto, terwijl AZ met 0-0 tegen grootmacht Manchester United speelde.

In de eerste helft was FC Porto iets beter dan Feyenoord, hoewel beide ploegen een paar kansjes kregen. Na de pauze ging het los in de Kuip. De Rotterdammers kwamen in de tweede helft al snel op voorsprong via een fraaie en bekeken volley van Jens Toornstra.

Daarna kwam de wedstrijd pas echt los. Zo raakte zowel Porto (twee keer) als Feyenoord de deklat. Ook daarbuiten kregen beide ploeg kansen met de grootste voor Moussa Marega, maar de spits van Porto mikte over. Feyenoord bleek efficiënter. Een kleine tien minuten voor tijd was het Rick Karsdorp die de beslissende 2-0 maakte na een lange rush. Ook daarna kreeg Porto kansen, maar Kenneth Vemeer reageerde twee keer uitstekend.


Jos Verstappen uit kritiek op Red Bull: 'Geef Max een goede auto!'

Is Red Bull wel de juiste ploeg voor Max? /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

30 SEP 2019

Jos Verstappen maakt zich zorgen over de achterstand die de Formule1-ploeg Red Bull van zijn zoon heeft met de voornaamste concurrenten. 

„We maken ons echt zorgen. Er zullen bij het team dingen moeten veranderen," vertelde hij bij het programma Peptalk op Ziggo Sport. Volgens Verstappen senior is het verschil in kwaliteit met Mercedes en Ferrari sinds de zomer steeds merkbaarder geworden waardoor Max Verstappen niet naar zijn kunnen presteert. Veel vertrouwen in een inhaalslag heeft de Limburger niet.

Frustratie


Helse omstandigheden slopen Van der Poel: Het was gewoon op

Mathieu van der Poel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

29 SEP 2019

Niet Mathieu van der Poel of een andere topfavoriet, maar Mads Pedersen is wereldkampioen wielrennen geworden.

Het was door de zware weersomstandigheden vanaf de start een slopend WK. Zelfs ondanks dat door de zware regenval het parcours bijna 25 kilometer was ingekort. In de loodzware koers viel met Philippe Gilbert al vroeg een topfavoriet uit. De oud-wereldkampioen kwam na een crash niet meer terug in het peloton en gaf huilend op. Stuk voor stuk moesten ook andere kanshebbers lossen, zoals uittredend wereldkampioen Alejandro Valverde, Sam Bennett en Geraint Thomas. Nederland bleef ondertussen lang in de pikorde rijden, waarbij alle knechten hun stukje werk konden doen.

Troef op tafel


Hongerklop nekt Mathieu van der Poel bij WK wielrennen

Foto van 'Metro en ANP'

29 SEP 2019

Mads Pedersen heeft verrassend de wereldtitel op de weg veroverd bij de WK wielrennen in Yorkshire.

De Deen was na ruim 260 kilometer de snelste van een kopgroep van drie man, waar verder de Italiaan Matteo Trentin (tweede) en de Zwitser Stefan Küng (derde) deel van uitmaakten.

Hongerklop


Verstappen net naast podium in Grote Prijs Rusland

Verstappen net naast podium in Grote Prijs Rusland

Foto: AFP

Foto van 'Metro en ANP'

29 SEP 2019

Max Verstappen is in de Grote Prijs van Rusland als vierde geëindigd. Veel meer zat er ook niet in voor de Nederlander van Red Bull, nadat hij na een gridstraf vanaf de negende positie had moeten starten. 

De zege ging naar Lewis Hamilton, de regerend wereldkampioen die een einde maakte aan een serie van drie overwinningen van de verbeterde bolides van Ferrari. Valtteri Bottas maakte het feest voor Mercedes met de tweede plaats compleet.

Mercedes op één en twee, dat was al sinds de Grote Prijs van Groot-Brittannië van 14 juli niet meer voorgekomen. Charles Leclerc moest genoegen nemen met de derde plaats. De Monegask won in België en Italië twee van de laatste drie races. Zijn ploeggenoot Sebastian Vettel zegevierde vorige week in Singapore. De Duitser ging in Sotsji ook voortvarend van start en passeerde direct zijn ploeggenoot Leclerc, die van pole was gestart.


PSV blijft in spoor van koploper Ajax na winst op PEC Zwolle

PSV blijft in spoor van koploper Ajax na winst op PEC Zwolle

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

29 SEP 2019

PSV blijft in het spoor van koploper Ajax. De Eindhovenaren wonnen relatief eenvoudig op bezoek bij PEC Zwolle: 0-4.

De ploeg van Mark van Bommel staat nu qua punten weer gelijk met Ajax, dat eerder dit weekend van FC Groningen won. De Amsterdammers hebben wel een beter doelsaldo.

Malen scoort opnieuw


Eekhoff verliest wereldtitel: Gevoel duurde slechts 15 minuten

Nils Eekhoff/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

28 SEP 2019

Hij viel, had zijn schouder uit de kom, liet deze terugzetten, moest kilometers achtervolgen, werd wereldkampioen, maar moest de wereldtitel alsnog inleveren. Het was emotionele rollercoaster met een dramatisch einde voor Nils Eekhoff.

De Nederlander dacht vrijdag na een sprint met zeven beloftenwereldkampioen wielrennen te worden in Yorkshire. Na een kwartier werd echter bekend dat de jury beelden ging terugkijken, om hem een uur na de finish te diskwalificeren. De 21-jarige zou bij het terugkeren na zijn valpartij te lang achter de auto hebben gereden.