Redactie Metro
Redactie Metro Sport 4 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Arjen Robben stopt met voetballen

Arjen Robben stopt met voetballen. Dat heeft de voormalig international donderdag via een persbericht laten weten. Na zijn periode bij Bayern werd er nog gespeculeerd dat hij zou terugkeren bij PSV of Groningen, maar uiteindelijk besloot hij toch te stoppen.

https://twitter.com/Bayern_mania/status/1146801428117315584

Meest memorabele wedstrijd

Robben speelde voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. De aanvaller kwam bovendien 96 keer uit voor Oranje. Hij speelde in 2010 de finale van het wereldkampioenschap in het Soccer City van Johannesburg tegen Spanje.

Op 10 oktober 2017 tegen Zweden speelde de voetballer zijn laatste interland. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd nam hij beide doelpunten voor zijn rekening. Zijn meest memorabele wedstrijd voor Oranje was Spanje-Nederland tijdens het WK van 2014, hij scoorde twee keer.

Arjen Robben van het Nederlands elftal na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Zweden in de Johan Cruijff Arena. / ANP

Moeilijke beslissing

De beslissing om te stoppen was, zo verklaarde Robben, de moeilijkste uit zijn loopbaan. „Een beslissing waarbij hart en verstand met elkaar in botsing kwamen", zegt hij. „De liefde voor het spelletje en de overtuiging dat je nog steeds de hele wereld aankan, tegenover de realiteit dat niet altijd alles loopt zoals je zou willen. Ik ben niet meer dat jochie van 16, dat nog geen idee had wat een blessure inhield. Op dit moment ben ik fit en gezond en als liefhebber van andere sporten wil ik dit in de toekomst graag zo houden. Het is goed zo."

https://www.youtube.com/watch?v=SAPZMVqsvGU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.