Erik Jonk
Erik Jonk Gesponsord 4 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Bridget gaat nooit zonder oordoppen op pad

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Bridget Soentken (29) uit Tilburg, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Bridget, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Omdat ik bang ben om mijn gehoor te beschadigen. Ik ben zelf fysiotherapeut en krijg regelmatig patiënten met tinnitus op de behandelbank. Dit lijkt me echt een vreselijke aandoening die ik liever wil voorkomen!

Waarom vind jij dat anderen ook oordoppen moeten dragen?

Om precies dezelfde reden als waarom ik zelf oordoppen draag. De muziek staat tegenwoordig alleen maar harder en harder en dat is oprecht nergens voor nodig!

Wat vind jij het grote voordeel van oordoppen dragen met muziekfilter?

Ik hoor nog steeds topgeluid en geniet misschien wel meer van een concert of festival, wetende dat ik mijn oren bescherm.

Tot slot, waarom heb je besloten jezelf aan te melden voor de Plug in Party on Movement?

Omdat ik voorstander ben van de missie en visie en omdat ik dat ook graag uit wil dragen!

De Plug in Party on Movement

De Plug in Party on Movement wil het dragen van oordoppen met muziekfilter ‘normaal’ maken. De movement is een initiatief van het convenant I Love My Ears. Wil je meer weten over het gebruik van oordoppen, gezond gehoor of lezen waarom andere ambassadeurs oordoppen – uiteraard met muziekfilter! – dragen? Kijk dan op de website van de movement en vind alle informatie: pluginpartyon.nl. Ook kan je Bridget supporten als ambassadeur via haar persoonlijke profiel.

In samenwerking met VeiligheidNL