Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Bertens begint uitstekend aan Australian Open

Kiki Bertens heeft op de Australian Open overtuigend afgerekend met Alison Riske. De nummer negen van de wereld won in iets meer dan een uur tijd in twee sets met 6-3, 6-3 en kwam eigenlijk geen seconde in de problemen.

Vooral tijdens de eerste set overtuigde Bertens door heel weinig fouten te maken en Riske niet het gevoel te geven dat er iets te halen viel.

Iets stroever

Tijdens de tweede set liep het aanvankelijk allemaal wat minder makkelijk. Bertens kwam op haar eigen service weliswaar niet in de problemen, maar doordat Riske goed serveerde had ze moeite om in de buurt van een break te komen.

Toch kwam er mindere game van de Amerikaanse er als vanzelf, waarna Bertens direct toesloeg met een break. Even leek Riske nog op te leven, want direct erna dwong ze haar enige breakpunt van de wedstrijd af. Bertens overleefde dit echter knap en kwam daarna niet meer in de problemen.

Volgende ronde

Vorig jaar haalde Bertens de laatste 32 in Melbourne, wat tevens haar beste resultaat is op de Australian Open. Om opnieuw de derde ronde te bereiken, moet Bertens Anastasija Pavljoetsjenkova verslaan. De Russin versloeg Monica Puig uit Puerto Rico met 6-4 6-3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.