Showbizz

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Foto: Levin den Boer / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

12 DEC 2019

De mooiste rollen mogen spelen en ondertussen twee grote liefdes verliezen, oma Joke en oma Gerrie. Het jaar van Vajèn van den Bosch.

Eindejaarsinterviews: voor wie was 2019 een bijzonder jaar? In een reeks lees je over bekende en iets minder bekende Nederlanders die dit jaar niet snel zullen vergeten. Metro-verslaggevers moeten op z'n minst iéts met hun te interviewen persoon hebben en leggen dat ook uit. In aflevering 2, Erik Jonk over Vajèn van den Bosch.

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Erik Jonk en Vajèn van den Bosch.

Ontmoeting op IJsland

Erik Jonk: Vajèn van den Bosch leerde ik kennen als brugpieper van 13, tijdens een persreis op IJsland. ‘Wat een onwaarschijnlijk talent’, schreef ik na de eerste première (Droomvlucht) die ik van haar zag. Ik verwachtte alles van Vajèn en was benieuwd hoe het haar zou vergaan. Maar ja, wat zou er van haar worden? In de jaren die volgden waren we ook in Londen, zelfs in Jordanië. En veel van wat Vajèn – altijd met hard werken - aanpakte, veranderde in goud. Een actrice succes wensen is als journalist ongebruikelijk, maar door ons contact doe ik dat soms wel. Boeien. Vajèn is namelijk niet alleen de actrice en zangeres meer, maar in acht jaar tijd ook een prachtig mens geworden. Een mens dat ook kan kampen met tegenslagen, zoals in dit jaar 2019.

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Dan ben je 21 jaar en heb je – een kleine (!) greep – On Your Feet, Grease, The Sound of Music, Shrek en Droomvlucht (musicals), op tv The Voice Kids (tweede plaats), SpangaS en Nieuwe Tijden en in de bioscoop Hartbeat en First Kiss op je cv staan. Dit jaar pakte de Vajèn van den Bosch uit het Brabantse Oijen drie kansen met beide handen aan. Ze speelde de hoofdrol in de allereerste Cirque du Soleil-musical Paramour en werkte daarmee voor het eerst in het buitenland. Vajèn is momenteel te zien in haar eerste echt komische rol in de musical Kinky Boots. En, last but not least, ze kocht haar eerste huis op IJburg in Amsterdam. Tot zover een topjaar 2019 dus, maar de goedlachse actrice en zangeres verging dat lachen ook. Binnen korte tijd verloor zij beide oma’s. Wie de hechte familie Van den Bosch kent, weet dat dat een dreun was en nu een groot gemis.

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Vajèn op Instagram (@vajenvandenbosch, 188.000 volgers): ZO blij!!!! Huis gekocht!!! #amsterdam #newhome

Een blij hoofd

In stadscafé van Mechelen in de hoofdstad is de lach terug. „Mijn huis is casco. Er gebeurt nu van alles, maar ik heb er zin in!” Als ze de vriendelijke koffiedame van het café geantwoord heeft dat haar lange warme trui van de Zara afkomstig is, krijgt Vajèn een foto te zien uit 2011. Haar eerste persreis en start van haar carrière in verband met de Efteling-musical Droomvlucht. Op IJsland ontmoetten zij en de Metro-verslaggever elkaar voor het eerst. „Jeeeeeetje, haha. Wel een blij hoofd hoor. Ik weet zelfs nog dat we in een bus zaten te kletsen.” De verslaggever van toen herinnert zich vooral een meisje dat alleen met ‘ja’ en ‘nee’ antwoordde, in plaats van een kletsgesprek. Vajèn: „Echt?? Wat grappig.” Ze kijkt nog eens naar zichzelf: „Het lijkt en is zó lang geleden, maar dit was zoiets bijzonders. Droomvlucht, The Voice Kids… het gebeurde opeens allemaal en daarom staat het me goed bij. Dit meisje wist wel wat ze wilde. Ik vind mezelf niet echt veranderd trouwens.”

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Vajèn in 2011 op Metronieuws.nl.

Lieve oma kwam nog kijken

Bij het meisje van toen lukte acht jaar lang veel, heel veel. En nu, in 2019, was er opeens de tegenslag.  Vajèn wil graag iets over haar beide oma’s die haar ontvielen vertellen, omdat ze haar zo dierbaar waren. „Het gebeurde allemaal in de tijd dat ik in Duitsland zat. Oma Joke was al langere tijd dementerend, terwijl zij een echt madammetje was. Bij haar voelden we het wel aan komen. Maar oma Gerrie heeft twee weken voor haar overlijden Paramour nog gezien. Ze had last van haar rug, maar de lieverd kwam met mama toch helemaal naar Duitsland. Ze bleek echt heel veel pijn te hebben, maar het was een bikkel van een vrouw. Een paar dagen later bleek dat ze longkanker had en stierf heel snel. Mijn eerste omaatje was net geen 90 jaar, oma Gerrie werd 82.”

Een show voor oma

Vajèn is een familiemens. „Ik vond het door ons hechte gezin toen moeilijk om in Hamburg te zitten. Pap en mam hebben altijd alles voor me gedaan en hebben me als kind overal naartoe gereden. Ik wilde er nu voor hen zijn. Bij oma Joke zat ik in de repetitieperiode. Ik was in paniek en wilde naar huis. De producent zei ‘ga maar’. Dat was superlief, maar je kunt niet de auto pakken en binnen een uurtje bij de familie zijn. Dan zit je daar alleen, te wachten tot je de volgende dag kunt vliegen. Heel lastig. Bij oma Gerrie speelde de voorstelling al. Ik kreeg een telefoontje van mama en zij zei ‘ga maar even zitten’. Toen wist ik het al. Op dat moment wilde ik wel in de auto springen, maar mijn moeder zei ‘Vajèn, dat heeft geen zin. Blijf maar daar. Doe nog een show en kom dan rustig deze kant op’.” Het optreden ging okay. „Het moest van diep komen, maar mijn lieve collega’s hadden gezegd dat deze show voor oma was. Dat gaf kracht en ik dacht ‘ik ga het gewoon doen’. Oma zou het fijn hebben gevonden en het was ook een soort van afleiding. Gewoon iets aangaan kan je helpen.” Ze denkt even na. „Ik heb nu nog één opa. Tja, het was bizar om twee oma’s te verliezen binnen vier maanden en dan precies de vier maanden dat ik in Hamburg woonde en werkte.”

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

De première van Paramour in Hamburg.

‘Gewoon iets aanpakken’ heeft haar sinds IJsland in 2011 dus veel gebracht. Want als Vajèn iets aanpakt, dan doet zij dat voor 100 procent en als het nodig is iets meer. „Maar ik ben vooral blij dat ik het allemaal heb mógen doen. Het meisje van de foto dacht in de verste verte niet aan dat zij ooit in Duitsland op het podium zou staan. Twee jaar geleden ook nog niet trouwens, haha. Maar dit meisje wilde simpelweg zingen, acteren en in het theater zijn. Ik ben blij met wat ik allemaal meemaak en realiseer me altijd dat het zomaar afgelopen kan zijn. Dat vind ik ook moeilijk, eerlijk gezegd.”

Fan van Cirque du Soleil

In het jaar van haar eerste koophuis, was een tijdelijke verhuizing naar Hamburg een grote stap. Vajèn: „Ik ben een groot fan van Cirque du Soleil, dus ik wilde maar wat graag. Ik mocht in Paramour zoveel verschillende dingen doen, dat paste me helemaal. Toen het telefoontje kwam dat ik de rol had, was ik blij en kwamen ook de zenuwen. Zelfs angst. Het ging toch om zeven maanden buitenland. Kan ik het wel in zo’n cast van 53 mensen? Durf ik het wel? Mis ik mijn familie en vrienden? Hoe gaat het met mijn Duits, de taal die ik niet beheerste? Ik vroeg het me allemaal af. Er kwamen gelukkig veel lieve mensen langs, maar eenmaal alleen op de bank zat ik heus wel eens zielig te zijn hoor. Het kwam goed en waar ik nooit aan gedacht had: ik was overdag vrij. In Nederland spreek ik dan een film in of doe ik nog ander werk. Ik had tijd om na te denken! Het uit mijn omgeving gehaald worden, maakte me uiteindelijk sterker. En dat naast de ervaringen uit de show. Ik zong, ik danste, ik moest zelfs over het podium vliegen, geweldig.”

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

#Repost @kinkybootsnl. Nog 4 weken voor de grote presentatie en start kaartverkoop van dé feelgood Broadwayhit!

Wat ben ik aan het doen?

Onzeker zijn over de dingen die gaan komen, is voor Vajèn niets vreemds. Ze heeft het nu eenmaal, maar laat zich niet weerhouden. „Ik herken de momenten. Dan spookt er steeds ‘dit is slecht, wat ben ik aan het doen?’ door mijn hoofd, maar dat verdwijnt langzaam. Het is voor mij niet meer iets raars.” Na de geweldige Duitse periode en de zware tijden door beide oma’s, gebeurde het Vajèn weer richting de feelgood-musical Kinky Boots. Ze speelt daarin een fabrieksmeisje en haar personage valt of staat met humor en timing, iets wat we van het ‘ervaren talent’ niet eerder hadden gezien. „Daar kwam de vraag weer: kan ik dit eigenlijk wel? Goh wat vond ik het spannend. Nu zijn de reacties positief, maar ik geniet er zelf het meeste van. Wat een heerlijke rol om te spelen, te zingen en te dansen. De zalen zijn bovendien goed gevuld, dat is fijn. Door de rol was ik niet eerder zo benieuwd naar de reacties van het publiek.” Tijdens de Kinky Boots-première wist ze het snel. Haar komische solonummer waarin Vajèn helemaal losgaat, leverde haar een klaterend open doekje op (applaus middenin een voorstelling).

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Vajèn met zusje Venna bij de première van Lazarus.

Zo aan het einde van het jaar is het niet alleen Vajèn meer die in de belangstelling staat. Er is een ‘Van den Boschje’ bijgekomen. Zusje Venna (18) is dit jaar te zien in De Slet van 6VWO, een internetserie van AVROTROS. Nu geniet ze net als haar grote zus echter ook van live-applaus, omdat ze regelmatig de bühne betreedt in de David Bowie-musical Lazarus. De verdeelde aandacht had gemakkelijk kunnen leiden tot zussen-jaloezie (‘het draaide toch om mij???’). Maar nee, dat past bepaald niet bij Vajèn en Venna.

Trots op Venna

„We gaan het nooit zo voelen ook. Venna en ik zijn totaal andere personen. Ze is daardoor niet echt mijn zus, maar veel meer mijn allerbeste vriendin. Ven volgt een opleiding tot filmacteur en is daardoor regelmatig bij mij in Amsterdam. Ik ben zo trots op haar dat ze in Lazarus staat. De dag dat ze het nieuws te horen kreeg, zouden we samen op verjaardag gaan naar opa in Brabant. Ik belde haar om te vragen waar ze was en toen zei ze ‘ik ben het’. Ik snapte er niks van. Wat ben je dan? ‘Ik ben het geworden’, zei Venna toen heel zacht. Toen het kwartje viel heb ik zo hard gejankt van blijheid voor haar. Ik weet hoe graag ze dit wil doen. Ze covert vier rollen, wat knap. Daar heb ik respect voor en deze ervaring kan ze mooi in haar zak steken.”

„Wat een jaar”, sluit Vajèn af. „Maar zo’n jaar vliegt ook zomaar weer voorbij hè? Het is een jaar van rare contrasten geworden door oma Gerrie en oma Joke. Applaus ontvangen en de volgende dag afscheid moeten nemen, ja dat was heel gek.”


Netflix-serie Ares: huiveren in Amsterdam
Likeability of3

Netflix-serie Ares: huiveren in Amsterdam

Het Rijksmuseum speelt een prominente rol. / Foto's: Pim Hendriksen | Netflix

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Amsterdam staat in the picture door de eerste Nederlandse Netflixserie Ares. De acteurs dachten er niet te veel over na. „Maar wat vet.”

158 miljoen potentiële kijkers konden het afgelopen weekend afstemmen op en gruwelen om de eerste totaal Nederlandse serie op Netflix, Ares. Met deze 8-delige psychologische horrorserie wordt Amsterdam met bepalende filmlocaties als het Rijksmuseum en het Tropenmuseum behoorlijk op de kaart gezet. Natuurlijk was er al het wereldwijde succes Undercover, over drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers), maar die is gezamenlijk met de Belgen gedraaid.

Duistere sets


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Nikkie Tutorials schuift aan bij Ellen DeGeneres

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 JAN 2020

Vorige week haalde YouTuber Nikkie de Jager het wereldnieuws. Deze week schuift NikkieTutorials aan bij niemand minder dan Ellen DeGeneres.

De visagiste maakte vorige week in een video op haar eigen YouTube-kanaal bekend dat ze transgender is. Het filmpje is inmiddels door meer dan 31 miljoen mensen bekeken en werd vaker aangeklikt dan bijvoorbeeld de video's waarin de internetster de make-up van Kim Kardashian en Jessie J doet.


Sex Education's acteur Ncuti Gatwa: Ik was dakloos

Ncuti Gatwa bij de wereldpremière van het tweede seizoen van Sex Education. / EPA

Foto van 'Daisy Heyer'

19 JAN 2020

Het leven van Hollywood-sterren lijkt altijd zo glamorous, maar ook die mensen hebben soms een zeer heftige achtergrond: zo ook Sex Education-ster Ncuti Gatwa. Hij heeft onthuld dat hij voor zijn doorbaak in de Netflix-show dakloos was. 

Gatwa, die Eric Effiong speelt in de show, vertelt in een openhartig interview in The Big Issue dat hij tientallen tijdelijke baantjes had om zichzelf te kunnen onderhouden nadat hij vanuit Schotland naar Londen verhuisde.

„Ik kom uit Schotland en verhuisde naar Londen toen ik 21 was", legt hij uit. „Ik was constant aan het werk als acteur; en op best wel goede plaatsen. Zo werkte ik een jaar in het Globe Theater en deed ik veel werk bij Kneehigh, een theatergezelschap. Toch moet je jezelf kunnen voeden. Je moét werk hebben om de huur, rekeningen, reizen en het auditeren (waar je veel dagen vrij voor moet hebben) te kunnen bekostigen. Ik kon het financieel allemaal niet bolwerken."


Nieuwe muziek Adele komt 'sneller dan verwacht'

Nieuwe muziek Adele komt 'sneller dan verwacht'

De 31-jarige zangeres komt dit jaar met nieuwe muziek, haar vierde studioalbum. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 JAN 2020

Goed nieuws voor fans van Adele! De 31-jarige zangeres komt dit jaar met nieuwe muziek, haar vierde studioalbum. En dat zou wel eens eerder kunnen zijn dan verwacht, liet haar manager doorschemeren.

Adele bracht in 2015 voor het laatst een album uit. 25 was de opvolger van de platen 21 (uit 2011) en 19 (uit 2008). Een nieuwe plaat volgt in 2020 en „hoe sneller hoe beter", zegt Adele's manager, Jonathan Dickins, in het tijdschrift Music Week.

Speculaties


Yes! Frans Bauer en Donnie brengen single uit

Het nu al legendarische duo Frans Bauer/Stack Sjouer en Donnie / Top Notch

Foto van 'Metro'

17 JAN 2020

De hele muziekindustrie mag dan in Groningen zitten voor Eurosonic/Noorderslag, het beste van 2020 op muziekgebied staat gewoon online. Frans Bauer en Donnie hebben namelijk de single Geen Centen Maar Spullen gereleased.

De twee Nederlandse muziekiconen sloegen de handen ineen voor deze langverwachte single. Daar hoort natuurlijk ook een clip bij. Hierin zijn de twee mannen te zien op een oerhollandse markt waar een vorkje kibbeling wordt geprikt bij de visboer, een bloemetje wordt gekocht en ook de snoepkraam krijgt een glansrol.


Eminem brengt onverwacht nieuw album uit

Eminem tijdens een optreden in 2018 / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 JAN 2020

Eminem weet op deze heugelijke dag zijn fans flink te verrassen: er is vanaf vandaag namelijk nieuwe muziek van de rapper te horen.

Dat the Real Slim Shady flink wat tijd spendeerde in de studio, was al wel bekend. Wanneer er nieuwe muziek te horen zou zijn voor het grote publiek, was echter nog even geheim. Tot nu. Vandaag ligt Music to be Murdered By ineens in de platenzaken én is het album natuurlijk te vinden op de bekende streamingsdiensten.

Verrassing


'Monica' uit Friends test welk personage ze écht is

Courtney Cox (links) met Friends-medespelers Lisa Kudrow (midden) en Jennifer Aniston (rechts) / ANP

Foto van 'Metro'

15 JAN 2020

Stiekem hebben we allemaal de quiz 'Welk Friends-personage ben jij' wel eens gedaan. En natuurlijk deed je 'm opnieuw toen bleek dat je Ross Geller was. Maar naast gewone stervelingen doen ook Friends-acteurs de quiz.

Er is nu een nieuwe 'test' om te checken op welk Friends-personage je lijkt. Op Instagram is een nieuwe filter die laat zien wie jij bent. Ook Courtney Cox besloot zich te wagen aan de befaamde filter.

Courtney vs. Monica


Cardi B wil de politiek in
Likeability of3

Cardi B wil de politiek in

Cardi B wil de politiek in. / EPA

Foto van 'Metro'

14 JAN 2020

Cardi B, bekend als rapper, songwriter en actrice wil de politiek in. Dat liet de popster gister weten in een tweet.

Dat de talentvolle rapper van vele markten thuis is weten velen van ons inmiddels wel. Maar een carrière in de politiek lijkt toch iets te veel van het goede. Volgens Cardi B heeft ze daar slechts een aantal jaar aan opleiding voor nodig om de boel onder de knie te krijgen.

Op twitter zegt ze: „Ik denk dat ik politicus wil worden. Ik hou echt van de regering, zelfs als ik het niet met ze eens ben."


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dit zijn de oscarnominaties van 2019

Dit zijn de Oscarnominaties van 2019

Voorbereidingen op de rode loper. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

13 JAN 2020

Joker is de grote winnaar bij het uitdelen van de nominaties voor de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De duistere film kreeg elf nominaties en maakt onder meer kans in de belangrijke categorieën beste film, hoofdrolspeler (Joaquin Phoenix) en regisseur (Todd Philips).

Meerdere films ontvingen tien nominaties, zoals het oorlogsepos 1917 van Sam Mendes, Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino en Netflix-film The Irishman van Martin Scorsese. Zij zijn alle drie genomineerd voor beste film en beste regie. 1917 kreeg daarnaast nominaties in vooral technische categorieën, zoals camerawerk. Cameraman Roger Deakins draaide de film in minutenlange shots.

Netflix


Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Eva Jinek. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

13 JAN 2020

De talkshowoorlog tussen NPO (Op1) en RTL (Jinek) is een week onderweg. De kijkcijfers ontlopen elkaar nauwelijks, dus oorlog kan vrede worden. Niks mis mee. Na een week kijken concludeert Metro: Jinek wint (nog) op punten.

Het enige verschil bij Jinek 2020? Je drukt op je afstandsbediening 4 in, in plaats van 1 en ziet een nieuwe studio. Eva Jinek doet bij RTL 4 dat wat ze deed op NPO 1 en minstens net zo goed. Een dag eerder beginnen dan het nieuwe Op1, op vrijdag achter The Voice of Holland, was een commercieel slimmigheidje. Verder verloor Jinek het qua kijkcijfers alle dagen zonder The Voice van Op1, zij het nipt. Nederland was blijkbaar benieuwd naar dat waar de NPO mee kwam (vijf nieuwe koppels).

Scherp als vanouds


Molloten staan te popelen

Molloten staan te popelen

De deelnemers aan Wie is de Mol? met in het midden presentator Rik van de Westelaken. / AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

11 JAN 2020

De ware Wie Is De Mol?-fan – Molloot genoemd - staat werkelijk te popelen in afwachting van de start van het twintigste seizoen zaterdagavond.

„Inmiddels wel ja”, geeft zo’n Molloot, Tom Beekhuis (27) uit Utrecht, volmondig toe. De online marketeer van voetbalclub FC Utrecht is de drijvende kracht achter WieisdeMolHints.nl (ook Facebook) waarop hij alle hints en aanwijzingen die hij en andere Molloten vinden, verzamelt en bespreekt.

Erin verdwalen


Snelle komt met nieuwe track tegen appen op de fiets
Likeability of5

Snelle's track tegen fiets-appen

Rapper Snelle komt met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren van telefoongebruik op de fiets. /ANP

Foto van 'Metro'

10 JAN 2020

Ondanks dat het verboden is om te appen en te fietsen tegelijk, gebruiken steeds meer jongeren hun telefoon tijdens het fietsen. Rapper Snelle komt daarom met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren.

Ruim driekwart van de jongeren tussen de 15 en 17 jaar geeft aan hun telefoon wel eens te gebruiken tijdens het fietsen. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid in opdracht van Interpolis. Rapper Snelle grijpt daarom in en wil met zijn nieuwe track ‘Smoorverliefd’ jongeren laten zien hoe gevaarlijk het eigenlijk is om te appen op de fiets.

Clip


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn en Rop: heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen voor 'MolTalk-café' Vondel CS in Amsterdam. / Foto's: AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

10 JAN 2020

Het nieuwe presentatiekoppel van MolTalk is dolgelukkig. „Na het meedoen had ik echt een beetje liefdesverdriet.”

Na drie seizoenen Margriet van der Linden en Chris Zegers als presentatieduo van MolTalk, hebben Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen het stokje overgenomen. Zaterdag trapten zij af met een introductie van de tien kandidaten in China en een quiz met oud-deelnemers. Zaterdag 11 januari verzorgen de twee de nababbel van het twintigste seizoen van Wie is de Mol? voor het eerst live. Metro bespreekt het avontuur met de nieuwkomers, die als tv-gezichten vooral bekend werden in Danni Lowinski (Weerdenburg) en De Luizenmoeder. Beiden deden ook aan Wie is de Mol? mee. Marlijn Weerdenburg in 2015 in Sri Lanka, toen voorgangster Margriet van der Linden de Mol was en de actrice / zangeres het in de finale met één antwoord verschil moest afleggen tegen winnaar Rik van de Westelaken (ja, de huidige presentator). Rop Verheijen in 2016 in de Dominicaanse Republiek, toen Klaas van Kruistum de Mol bleek en de acteur het speelveld als zesde moest verlaten.

Het telefoontje…


Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien / ANP

Foto van 'Metro'

8 JAN 2020

In april komt er een einde aan Modern Family. Dan wordt de laatste aflevering van het elfde - en tevens laatste - seizoen uitgezonden. 

In 2019 maakte zender ABC al bekend dat het elfde seizoen van de hitserie ook gelijk de laatste zou worden. Nu is de datum van de laatste aflevering bekendgemaakt.


Fien Vermeulen en Igmar Felicia uit elkaar

Fien Vermeulen en Igmar Felicia uit elkaar

Mattie Valk, Fien Vermeulen en Igmar Felicia bij Qmusic. / ANP

Foto van 'Metro'

7 JAN 2020

Igmar Felicia en Fien Vermeulen hebben hun relatie beëindigd. Dat laat Vermeulen weten op Instagram. „Verdrietig nieuws", schrijft de 28-jarige radio-dj. 

Het bericht leest vervolgens: „Igmar en ik zijn uit elkaar. Ik ben dankbaar voor de leuke herinneringen, de enorme liefde en zo wil ik het ook met me meenemen. Soms is liefde loslaten."


‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

Zo kwam Taylor Swift. / Foto's: Getty Images

Foto van 'Metro'

6 JAN 2020

Een nieuw decennium vol awardshows is begonnen! Op de rode loper van de Golden Globes vielen zondagavond meteen de mooiste creaties op.

Door: Luz Lancheros / Metro World News

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

Cate Blanchett.


Tarantino en 1917 winnen Golden Globe beste films

De cast van Once Upon A Time.. In Hollywood met regisseur Quentin Tarantino (midden) / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JAN 2020

De films Once Upon A Time... In Hollywood en 1917 hebben de Golden Globes voor beste films gewonnen. De film van Quentin Tarantino werd bekroond met de prijs voor beste Comedy of Musical, 1917 van Sam Mendes won in de categorie drama.

Hij won ook de award voor beste regisseur. 1917 is gebaseerd op het oorlogsverhaal van de grootvader van Mendes tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Sam Mendes, de regisseur van 1917 / ANP


Angela: in Five Days Inside gelukkig ook hard gelachen

'In Five Days Inside gelukkig ook hard gelachen'

Angela Groothuizen hoefde niet lang na te denken of zij een van de presentatrices van Five Days Inside wilde zijn. / Nick van Ormondt

Foto van 'Erik Jonk'

5 JAN 2020

Angela Groothuizen is een van de presentatrices die in Five Days Inside in de voetsporen treedt van Beau van Erven Dorens. Ze zag tranen, maar ook de schaterlach.

In vijf dagen een wereld ontdekken waar je anders niet zo snel binnenkomt. Met dat gegeven bracht Beau van Erven Dorens de RTL 4-kijker in Five Days Inside twee seizoenen lang verbazingwekkende, soms verdrietig makende en ook vertederende televisie. Hij ontmoette onder meer langgestraften, zieken die hun einde zagen naderen, asielzoekers en verslaafde bejaarden, en bleef vijf dagen en nachten in hun instelling. Het leverde Van Erven Dorens tegen de miljoen kijkers op en ook de Gouden Televizier-Ring van 2018. Nu hij zijn eigen talkshow Beau heeft, gooit RTL het vanaf dinsdag over een andere boeg. Drie vrouwen gaan het derde seizoen onafhankelijk van elkaar op pad: Angela Groothuizen, Caroline Tensen en Natasja Froger.

Zo verging het Beau:


Adele weer in schijnwerpers om gewicht

Adele weer in schijnwerpers om gewicht

Adele weer in schijnwerpers om gewicht / ANP

Foto van 'Metro'

5 JAN 2020

Adele kan het ook nooit goed doen. Was ze eerst 'te dik', vinden fans haar nu weer te dun geworden. 

De zangeres was afgelopen week op vakantie gespot met Harry Styles en James Cordon. Foto's van het uitje zijn - natuurlijk - op social media beland, maar zorgden ook gelijk voor een kleine Twitter-rel. Want: is Adele niet veel te dun geworden?