Showbizz

Musical Awards: wie zijn de aanstormende talenten?

Musical Awards: wie zijn de genomineerde talenten?

Julia Nauta in Soof de Musical.

Foto van 'Erik Jonk'

23 JAN 2019

Tussen gerenommeerde genomineerden als Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp en Plien van Bennekom schrijden zij woensdagavond over de rode loper. Vijf jonge acteer- en zangtalenten zijn genomineerd voor de categorie Aanstormend Talent bij de Musical Awards 2019 (live op NPO 1 om 21.25 uur). Metro vroeg Anne, Julia, Ruth, Julia en Jochem op weg naar de uitreiking in het RAI Theater in Amsterdam (met een showopening door Davina Michelle): hoe hoorde je het enne… maak je kans?

Musical Awards: wie zijn de aanstormende talenten?

Anne de Blok. / ANP

Anne de Blok (24)

Uit: Amsterdam. Musical: Schuld. Speelt: Tess, de tiener die na de zelfmoord van enkele leerlingen een briefje krijgt met de tekst ‘jij bent de volgende’.

Hoe hoorde je het?

Ik moest naar het kantoor van producent Michiel Morssinkhof om een vage reden, iets van een promotiefilmpje maken ofzo. Toen bleken er gouden enveloppen met nominaties te zijn voor Fons Merkies (beste muziek, red.) en Daniël Cohen (beste script). Ik moest met ze op de foto omdat ik de hoofdrol speel. Terwijl ik hen bloemen gaf kwam er uit het niets nog een envelop. En toen werd ik gek.

Denk je tijdens het spelen over de nominaties na?

Nee, helemaal niet. Ik was al dolblij dat ik deze mooie rol mag spelen.

Moeder gebeld

Wie is het meest trots?

Mijn moeder denk ik. Zij woont in Frankrijk en haar belde ik als eerste.

Er gaan misschien wel anderhalf miljoen mensen naar je kijken…

Bizar, maar heel leuk. Ik ga in elk geval voor een bijzondere jurk. Of een pak, dat mag bij black tie tegenwoordig.

Heb je je concurrenten kunnen zien?

Nee, helaas. Wel ken ik Jochem Smit vanaf mijn tiende al. We speelden samen in Koning Arthur.

Wil je na de nominatie ook winnen?

Ik ga er niet vanuit, want dan zal de teleurstelling minder groot zijn. Maar hèhè, natúúrlijk wil ik winnen! Ik gun het de anderen ook. Kijk naar Julia Nauta. Die is 17 en al genomineerd, dat is toch fantastisch?

Waar gaan we je nu zien?

Ik heb audities op de planning staan, maar tot en met 1 maart kun je me nog zien in Schuld.

Musical Awards: wie zijn de aanstormende talenten?

Ruth Sahertian. / ANP

Ruth Sahertian (22)

Uit: Amsterdam. Musical: All Stars. Speelt: flapuit Deborah, de vriendin van Johnny, een heerlijk onbeschaamd koppel.

Hoe hoorde je het?

Om 9.15 uur ’s morgens in de vakantie, dus ik lag nog te slapen. De pr-man van producent MORE stond voor de deur, dus ik was een beetje chagrijnig. Toen zag ik een envelop en dacht ik ‘oh, het zal toch niet’. Maar ja, ik ben superblij. Wat een eer.

Denk je tijdens het spelen over de nominaties na?

Nee, daar heb ik niet over nagedacht. Al hoorde ik mensen wel praten over de nominaties die eraan kwamen. Ik had bepaald niet verwacht dat ik voor Aanstormend Talent in aanmerking zou komen.

Juul is fantastisch

Heb je je concurrenten kunnen zien?

Ik heb Julia Herfst in The Full Monty gezien. Ik ken haar al, want we hebben beiden de Frank Sanders Academie gedaan. Juul is fantastisch.

Wil je nu ook winnen?

Een nominatie vind ik op zich al een heel ding. Maar ik moet bekennen dat ik fanatiek ben als het om competities gaat. Ik heb turnen als topsport gedaan, daar telt de tweede plaats niet. Als ik win zou dat gewoon te gek zijn, maar de anderen is het van harte gegund.

Waar gaan we je nu zien?

In ’t Schaep Met De 5 Pooten. De première is op 14 april in DeLaMar in Amsterdam.

Musical Awards: wie zijn de aanstormende talenten?

Jochem Smit.

Jochem Smit (24)

Uit: Amsterdam. Musical: You’re The Top. Speelt: Butler Bobby in het levensverhaal van Cole Porter, tevens zijn rechterhand en beste vriend.

Hoe hoorde je het?

Ik las het, in een mailtje. Die kreeg ik van producent Cor Franc, die wist dat ik twee seconden later aan een belangrijke repetitie voor een project op de Toneelacademie moest beginnen. Toen heb ik dus twee seconden een gat in de lucht gesprongen en had bovendien een prima repetitie.

Denk je tijdens het spelen over de nominaties na?

Nee hoor, daar hoopte ik niet op. Het leek me uiteraard wel leuk, omdat ik goede recensies in de kranten kreeg. Ik dacht meer aan die recensies en voelde druk. Als ik het publiek zag dacht ik telkens ‘oh jeeh, die mensen hebben de recensie natuurlijk gelezen’. Dat was behoorlijk spannend.

To-do-list

Heb je je concullega’s zien spelen?

Ruth heb ik in All Stars gezien, ik vond haar echt te gek. Schuld en Soof staan nog op mijn to-do-list.

En nu, op naar de winst?

Nu ben ik vooral moe haha (Smit landde dinsdagmiddag na een optreden in Amerika, red.). De nominatie vind ik geweldig, maar stiekem wil ik de award nu ook wel winnen. Voor een speech zet ik alvast wat dingen uiteen, want als het echt zo is dan wil ik niet van mijn graat gaan. Al weet ik dat ik me er toch niet aan ga houden.

Waar kunnen we je nu / straks zien?

Op dit moment speel ik in de jeugdvoorstelling Jabber.

Musical Awards: wie zijn de aanstormende talenten?

Julia Herfst. / ANP

Julia Herfst (28)

Uit: Amsterdam. Musical: The Full Monty. Speelt: Pam, de ex van hoofdrolspeler Barry. Barry is een sloddervos en vader van haar kind, Pam een pittige tante.

Hoe hoorde je het?

Ik was thuis en mijn moeder belde, maar ze deed heel raar. Ze wilde langskomen om een borreltje te drinken. Ik dacht ‘ik krijg een puppy ofzo’, haha. Toen de bel ging stond mijn moeder er niet, maar Full Monty-collega Brigitte Nijman met een gouden envelop.

Denk je tijdens het spelen over de nominaties na?

Nee, ik zag het totáál niet aankomen. Er is ook een filmpje waarop ik nogal verrast reageer. We waren in de zomer al klaar met spelen, maar supersupersuperleuk hoor.

Niets of niemand vergeten

Heb je je speech al klaar?

Nou… ik bereid in ieder geval iets voor. Stel dat je opeens wint, dan mag je natuurlijk niets of niemand vergeten.

Wil je nu ook winnen?

Die nominatie vind ik heel bijzonder en als ik straks in een RAI-stoel zit… ach ja, we zien wel. Het zou gaaf zijn om te winnen, maar ik gun het iedereen.

Waar gaan we je nu zien?

Vanaf de volgende maand sta ik in de theatervoorstelling De Dag Dat Ik Robert Long ontmoette en verder... audities!

Musical Awards: wie zijn de aanstormende talenten?

Julia Nauta.

Julia Nauta (17)

Uit: Rotterdam. Musical: Soof. Speelt: Sacha, de dochter van Soof, een rebelse puber.

Hoe hoorde je het?

Ik kreeg een belletje van mijn agent, dus ik werd niet overvallen ofzo. Op dat moment liep ik met een vriendin in de stad, dus we zijn wel gelijk gaan uit eten. Bij Burgertrut, haha.

Denk je tijdens het spelen over de nominaties na?

Neeeeeee. Ik keek altijd naar de Musical Awards en dacht alleen maar ‘oohh, je zou daar toch maar eens staan’. Het is gewoon sick dat ik genomineerd ben. Ik had wel gehoord toen de jury kwam kijken. Toen was iedereen wel een beetje zenuwachtig en ging ik daarin mee.

Zangduo met zus

Heb je je concurrenten kunnen zien?

Ik ben naar de première van Schuld geweest. Daarin speelt Ridder van Kooten, de vriend van mijn zus (met wie Julia een zangduo vormt, red.). Anne de Blok vond ik echt te gek, dus vet dat ik met haar genomineerd ben.

Kan je winnen?

Dat weet ik niet hoor, ik ben nog zo jong. Ik weet dat het waarschijnlijk niet uitmaakt, maar de anderen hebben allemaal de opleiding gedaan en ik ben net klaar met mijn middelbare school.

Waar gaan we je nu zien?

In Kerst met de Kuijpers, die serie staat nog op Videoland. En ik speel in Soof tot medio april.


In Londen doe je Harry Potter-tour makkelijk zelf

Foto: De reismeisjes

Foto van 'Maartje Hensen'

2 UUR

Londen staat hoogstwaarschijnlijk op het reislijstje van elke Harry Potter-fan. Er is een heel aantal Harry Potter-tours dat je kunt boeken (per voet, boot, met de bus), maar eigenlijk kan je het ook makkelijk zelf doen. Helemaal met deze gratis Harry Potter-audiotour. Om het je nog wat makkelijker te maken, hebben wij de beroemdste Harry Potter-plekken in Londen op een rijtje gezet.

Platform 9 ¾ (King’s Cross)

De iconische muur waar Harry en z’n klasgenoten door de muur rennen, kan je in King’s Cross station vinden. Of nou ja, naast de souvenirwinkel staat een bagagekar die de muur in ‘verdwijnt’. De echte filmlocatie is tussen perrons 4 en 5!


Totale vrijheid voor Henry van Loon in Random Shit

Totale vrijheid voor Henry van Loon in Random Shit

Henry van Loon (rechts) en gastacteur Gijs Naber als Noorse ridders in Random Shit. / Jeroen Hofman

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Henry van Loon speelt 21 rollen in Videolandserie Random Shit. „En dat hebben we er in drie maanden op geknald.”

‘Deze serie bevat random shit’, staat er bij de aankondiging van de gelijknamige comedyserie van Videoland te lezen. Nou, random is het. En hoe. Sinds deze week staan acht afleveringen online met Henry van Loon – voor wie het niet weet: conciërge Volkert in De Luizenmoeder – in alle 21 hoofdrollen. Metro ontmoette de man die 21 totaal verschillende personages moest en mocht neerzetten in FC Hyena, aan het water in Amsterdam-Noord.

Vrolijke hond Jannie


Likeability of3

Adele en man na ruim zeven jaar uit elkaar

Adele bij de uitreiking van de Grammy's in 2017. /ANP

Foto van 'Metro'

20 APR 2019

Adele en haar man Simon Konecki zijn uit elkaar. Dat hebben woordvoerders van de Britse zangeres vrijdag bevestigd in een verklaring.

De Britse superster laat nooit veel los over haar privéleven (en geef haar eens ongelijk) en in 2017 werd tijdens haar acceptatiespeech bij de Grammy’s bekend dat ze met Konecki was getrouwd.

Samen zoon opvoeden


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

20.000 mensen zagen in Dordrecht The Passion

The Passion/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

In de binnenstad van Dordrecht hebben zo'n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas.

Gebarentolk

Martijn Krabbé was de verteller op televisie (NPO 1) en Wouter van der Goes gaf op NPO Radio 2 tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars. Ook was er voor het eerst een gebarentolk tijdens de uitzending.


Regisseur Pieter Verhoeff (81) overleden

Pieter Verhoeff/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

Regisseur Pieter Verhoeff is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Dat heeft zijn echtgenote donderdag laten weten. Hij was al enige tijd ziek. Verhoeff werd bekend met films als Het teken van het beest en Nynke, over de politicus Pieter Jelles Troelstra en Nienke van Hichtum, schrijfster van kinderboeken als Afke's tiental. In 2008 verfilmde Verhoeff De brief voor de koning, een nog steeds populair boek van Tonke Dragt.

Verhoeff won negen keer een Gouden Kalf en tal van andere prijzen. Voor zijn aandeel in Tokyo Trial, te zien op Netflix, kreeg hij een Emmy-nominatie. Hij maakte vanaf de jaren 70 ook tal van documentaires en maatschappelijke tv-programma's als Gat van Nederland en de kerkelijke actualiteitenrubriek Kenmerk (IKON en KRO).

Jiskefet


Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo Tahapary.

Foto van 'Erik Jonk'

18 APR 2019

De Fabeltjeskrant is terug van weg geweest. Eén van de Netflix-stemmen is van Vinchenzo.

„Hatsikideeeeee, dat wordt weer smikkelen en smullen.” De sluwe levensgenieter Lowieke de Vos smikkelde en smulde er in De Fabeltjeskrant jarenlang lustig op los. Nu kan de tv-kijker weer smikkelen en smullen, want de beroemde titel is terug. De film De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen uit 2018 is bewerkt tot vierdelige tv-serie en vanaf (Goede) vrijdag op Netflix te zien.

Armin en Georgina


Misschien morgen al nieuw album van Beyoncé

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

Hier op de redactie zijn we de verschillende streamingsdiensten en muziekplatformen al dagen aan het verversen. Op 4 april werd namelijk bekend dat Beyoncé met een documentaire op Netflix én met nieuwe muziek komt.

Update - We hoeven niet eens meer een dag te wachten, naast de documentaire is ook het album van Beyoncé al te beluisteren! Het gaat inderdaad om een live album, HOMECOMING getiteld. Het album is te streamen op Tidal en Spotify!

Documentaire


Ruziënde Franse rappers tekenen voor kooigevecht

Booba en Kaaris/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 APR 2019

Dat er ergens op de wereld twee rappers met elkaar overhoop liggen, dat is amper nieuwswaardig te noemen. Maar de Franse Booba en Kaaris gaan hun ruzie wel op een heel opmerkelijke manier uitvechten. Ze gaan dat namelijk letterlijk doen.

De twee rappers zullen plaatsnemen in een kooi voor een groot kooigevecht, dat aanstaande december in Zwitserland zal plaatsvinden. Sponsoren hebben zich er al massaal op gestort, want de winnaar van de strijd krijgt maar liefst anderhalf miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven.

Dat het gevecht niet in hun thuisland gehouden wordt, heeft overigens alles te maken met de wetgeving in Frankrijk. Daar zijn kooigevechten, oftewel MMA (Mixed Martial Arts), verboden. Aan de andere kant van de grens is dat niet het geval.


Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Reünies zijn het gat in de markt voor café ’t Schaep. Ook een boksvereniging komt langs. / Bram Willems

Foto van 'Erik Jonk'

15 APR 2019

’t Schaep met de 5 Pooten gaat al enkele generaties mee. Nu als musical, maar het werkt nog steeds. ’As je maor een sprankie hoop hept’, klinkt het in volksbuurt de Jordaan.

Zelden zo’n goed aangeklede première gezien als die van de musical ’t Schaep met de 5 Pooten. Zondagavond lag er geen rode loper voor theater DeLaMar in Amsterdam, maar oude vloerkleden uit de jaren zestig. BN’ers – zie de foto’s onderaan - paradeerden er over in tijgerprintjes, trainingspakken en met hier en daar een suikerspinkapsel op het hoofd. Binnen had producent More Theater alles aangekleed in die typische Amsterdamse stijl uit de Jordaan, tot aan een opgebouwde kapsalon en ‘koekies’ op tafel aan toe.

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Doortje (Eva van der Gucht) en Kootje (Jeroen van Koningsbrugge).


Famke Louise zet biergooister voor gek op Instagram

Portret van zangeres en YouTube-ster Famke Louise. / ANP

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

Famke Louise zette woensdagavond een filmpje online op haar Instagram waarin te zien is hoe een jonge vrouw een bierflesje naar haar hoofd probeert te gooien tijdens festival Urban Rebels in Eindhoven afgelopen zaterdagavond. De vrouw is herkenbaar in beeld en daar helemaal niet blij mee.

Privacy geschonden

De vrouw wordt namelijk bedolven onder de haatreacties en ook bekend Nederland heeft van zich laten horen. Zo schrijft rapper Kempi: ‘Ik hoop dat haar ouders het zien’. Noemt Monica Geuze de actie ‘kansloos’, terwijl make-upspecialiste Nikkie de Jager stelt dat de vrouw ‘een kronkel in haar kop heeft’.


Likeability of5

Disney lanceert nieuwe trailer van The Lion King

Screenshot trailer The Lion King.

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Walt Disney Studios deelde woensdag de nieuwste trailer van The Lion King. Te zien is hoe een jonge Simba de enge Scar ontmoet.

Voor de film reisde regisseur Jon Favreau naar de Afrikaanse Savanne. Daar wordt een toekomstige koning geboren, de kleine Simba. Scar, de broer van Koning Mufasa heeft echter andere plannen.

Sterrencast


like
user_b7f656bba9aa7ded0b97fa542d24091ae0590d86_avatar

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen! / ANP

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Anna Nooshin gaat trouwen! Samen met haar vriend Nassim Zeta stapt ze in het huwelijksbootje. Dat maakte de 32-jarige influencer woensdag bekend op Instagram.

Big question, simple answer


Dua Lipa onthult eigen beeld in Madame Tussauds

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Foto van 'Metro en ANP'

9 APR 2019

Niemand minder dan zangers Dua Lipa onthulde maandag haar eigen wassenbeeld in Madame Tussauds Amsterdam. Een grote groep Nederlandse fans mocht aanwezig zijn bij de onthulling. Het is niet het eerste wassenbeeld van de zangeres. Eerder al was Madame Tussauds in Londen aan de beurt.

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Het gaat niet om zomaar een wassenbeeld van de zangeres. De Dua Lipa is interactive en zal nu ook in Amsterdam voor iedereen te bewonderen zijn in de vernieuwde A-List ruimte van het museum. Deze ruimte kenmerkt zich door kleurrijke neonvlakken met meerdere dynamische en interactieve sets. Naast Dua Lipa zijn er ook beelden te zien van Lady Gaga, Michiel Huisman en Zayn Malik.


Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

7 APR 2019

Goed nieuws voor alle fans van Beyoncé. De zangeres brengt een documentaire uit op Netflix. De wereldwijde release van haar documentaire Homecoming is op 17 april. Dat maakte Netflix zondag bekend via Twitter.

Bekendmaking via Twitter

De streamingdienst pakte de bekendmaking op een opmerkelijke manier aan: officiële twitteraccounts van Netflix van verschillende landen tweetten de poster van de documentaire bijna gelijktijdig.


Sharon laat bebloede tampon-tatoeage coveren

Sharon (links) kreeg een tampon-tatoeage van haar tweelingzus Esmee cadeau. / Videostill MTV

Foto van 'Daisy Heyer'

7 APR 2019

We kennen ze allemaal nog wel van het tweede seizoen van Ex On The Beach Double Dutch: de tweeling uit Maaskantje, Sharon en Esmee. We zijn een aantal jaartjes verder en de tweeling ziet er momenteel door de nodige cosmetische ingrepen behoorlijk anders uit dan toen. Echter zijn ze nog altijd knettergek, bleek maar weer toen ze meededen aan de Nederlandse versie van Just Tattoo Of Us. 

Aambeien en tampon

De aflevering met de tweeling is een paar dagen geleden uitgezonden en tijdens die aflevering was te zien dat beide dames elkaar absoluut niet gespaard hebben. Esmee loopt vanaf nu namelijk permanent met opengesperde billen met aambeien op haar been en ook de tatoeage van Sharon was ronduit verschrikkelijk: een bebloede tampon.


Loretta Schrijver gastrol GTST

Loretta Schrijver binnenkort te zien in GTST

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd bekend gemaakt dat ze een gastrol krijgt in GTST. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

5 APR 2019

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd, waarvan zij de presentatrice is, bekend gemaakt dat ze binnenkort te zien zal zijn in een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze krijgt een gastrol in de zomercliffaflevering. In welke rol zij precies zal kruipen, is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Schrijver te zien is op de buis, ze heeft al meerdere kleine rollen op haar naam staan. Zo speelde ze in A'dam-EVA, Gooische Vrouwen, Onderweg naar Morgen en Familie Kruys.

6000 afleveringen


Zo gaat het er écht aan toe in GTST's Meerdijk

Foto: Feriet Tunc

Foto van 'Ingelise de Vries'

5 APR 2019

Vrijdagavond is de zesduizendste aflevering van Nederlands langstlopende soap: Goede Tijden, Slechte Tijden. In deze minifilm wordt de kijker dit keer iets langer dan normaal meegenomen naar al het wel en wee in Meerdijk. Hoewel, Meerdijk wordt ingeruild voor de knisperende sneeuw in Lapland.

Dat het om Lapland gaat, betekent niet minder drama zo vlak voor het weekend. Een vrijgezellenfeest in Lapland en een ontmoeting met een bijzondere vrouw leiden tot een zoektocht in de sneeuw én de vraag of de bruiloft van Amir en Sjors wel doorgaat. Een hoop spanning in elk geval.

Vijf afleveringen per week


Er komt nieuwe muziek en een docu van Beyoncé

Beyonce. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Alles wat Beyoncé - ook wel 'Queen B' genoemd - aanraakt, verandert in goud. Het is dan ook geen verrassing dat nieuws over nieuwe muziek van de zangeres door het dak gaat. Er schijnt namelijk een nieuw soloalbum aan te komen. En dat niet alleen: ook een documentaire op Netflix staat ons te wachten!

Dat maakt de Amerikaanse website US Weekly bekend. De laatste plaat die Beyoncé solo opnam, Lemonade, stamt alweer uit 2016. Het schijnt dat de zangeres op dit moment bezig is in de studio voor de opnames van een deluxe album: een nummer met oude nummers, maar ook enkele nieuwe tracks.

Netflix-documentaire


YES: Penoza's Carmen van Walraven leeft nog!

De foto die Dutch FilmWorks op Instagram plaatste. / Instagram @dutch_filmworks

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Goed nieuws voor de fans van Penoza (en dat zijn er nogal wat!) die met smart zitten te wachten op de eerste film: Carmen van Walraven, de hoofdrolspeelster uit de serie, leeft nog. Dat is bekendgemaakt via een fictief nieuwsbericht van de producent van de serie, Dutch FilmWorks. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat 'De Zwarte Weduwe niet dood is.'

„Drugskoningin Carmen van Walraven is opgepakt in Canada na een schietpartij in restaurant Danny's Diner", aldus het bijschrift van de foto. In het verstuurde persbericht over Van Walraven staat verder nog vermeld dat bij de schietpartij drie mensen werden gedood, en dat Van Walraven is aangehouden. Interpol zou daarna contact hebben gezocht met de Nederlandse recherche en een oude bekende uit de serie: onderzoeksleider Jim Leeflang.