Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Australiër bekent doodrijden Nederlandse Gitta

De man die in augustus de Nederlandse Gitta Scheenhouwer in Melbourne doodreed, heeft in de rechtbank schuld bekend, zo melden Australische media. Hij was aangeklaagd voor rijden zonder rijbewijs, roekeloos rijden en autodiefstal.

Gestolen voertuig

De 27-jarige Scheenhouwer fietste op 12 augustus door Melbourne, toen ze werd geschept door de auto met de Australiër erin. Het voertuig was gestolen.

De automobilist had daarvoor al twee lege auto’s geschampt. Na de aanrijding sloeg de man op de vlucht. De politie sloeg groot alarm en nadat er foto’s van hem waren verspreid, kon hij alsnog worden aangehouden.

Gitta was in mei vorig jaar samen met haar vriend naar Australië vertrokken om er een paar maanden te werken. Na jaren studeren en werkervaring op doen keek ze al lange tijd uit om haar droom in Australië te verwezenlijken. Familie heeft aan Australische media laten weten dat Gitta er heel erg van genoot om door Melbourne te fietsen. ,,Ze stond volop in het leven. Gitta en haar vriend hadden een droomleven in Australië."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.