Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 21 aug 2018
Leestijd: 5 minuten

The Hills krijgt reboot: hoe is het met de sterren?

„Feel the rain on your skin, no one else can feel it for you..” De eerste woorden van het refrein van Nathasha Bedingfields nummer Unwritten herinneren veel millennials zich vast nog wel als introtune van realityshow The Hills. Lauren, Heidi, Whitney en Audrina waren de oorspronkelijk hoofdrolspeelsters. Menig jongere volgde de turbulente levens van de realitysterren in The Hills. MTV kondigde maandagavond officieel een reboot aan, waardoor wij ons afvroegen: hoe is het nu met de dames?

Of ja, wat heet turbulent. Eigenlijk deden de hoofdrolspelers van The Hills niet heel veel meer dan bellen („what are you doing?” „Nothing” “Wanna hang out?”), roddelen, shoppen, daten, uitgaan en af en toe een beetje werken. Op kantoor waren ze ook vooral bezig met sociale, zo niet asociale activiteiten – wie herinnert zich het ontslag van Heidi bij Bolthouse nog, omdat ze op een feestje teveel gedronken had?

Overigens is dat slechts één voorbeeld van de hoeveelheid ‘scripted’ gebeurtenissen in de serie, oftewel: welke dingen waren echt en welke in scene gezet? Zo vertelde Heidi achteraf dat ze überhaupt niet bij Bolthouse gewerkt heeft. Het dramatische ontslag is dus net als alle andere activiteiten van Heidi bij haar ‘werkgever’ volledig verzonnen. Haar ruzie met voormalig bff Lauren was niet gescript, als we beide dames moeten geloven.

Lauren Conrad

Lauren Conrad is de grote afwezige van The Hills: New Beginnings, die volgens MTV niet meedoet aan de nieuwe show omdat ze zich wil focussen op haar zoontje en haar werk. We leerden LC (naar haar initialen) kennen in Laguna Beach, waarvan The Hills een spin-off is. Kijkers van The Hills zagen hoe Conrad carrière probeerde te maken in de mode. Ze volgde een kunstgerelateerde opleiding (dat bleek niet te kloppen) en de producers van The Hills regelden een stage voor haar bij Teen Vogue. En nog steeds zit Conrad in het modewereld. Ze lanceerde met de Lauren Conrad Collection haar eigen kledinglijn uit. In de jaren erna volgden nog meer collecties, waaronder eentje met vrienden en een cosmetica- en accessoirelijn. Daarnaast schreef Conrad een reeks boeken, eentje daarvan is gebaseerd op haar eigen leven.

We zagen LC in Laguna Beach en The Hills aan de zij van verschillende mannen. Een hoop van die relaties – waaronder die met Brody Jenner – waren nep, onthulde ze na afloop van de show. Conrad heeft sinds 2011 een relatie met William Tell. Ze zijn inmiddels getrouwd en ouders van zoontje Liam James.

Whitney Port

Whitney Port leerden we kennen als medestagiair van Lauren Conrad bij Teen Vogue. Waar LC meer moeite had om naam te maken in de mode, ging Ports loopbaan als een speer. Nadat ze promotie maakte bij Teen Vogue en LC’s baas werd, kreeg Port haar eerste echte baan bij People’s Revolution. Deze verruilde ze later om in New York aan de slag te gaan bij Diane von Furstenberg. Dit leverde Port ook haar eigen spin-off van The Hills op: The City. Inmiddels heeft Port haar eigen kledinglijn, Whitney Eve en houdt ze liefhebbers op de hoogte van haar leven op haar eigen blog.

Port was een tijdje samen met MTV-ster Ben Nemetin, maar heeft sinds 2012 een relatie met Tim Rosenman, een producer van The City. Ze zijn getrouwd en hebben een zoontje: Sonny.

Audrina Patridge

Audrina Patridge raakte betrokken bij The Hills nadat producers haar aan het zwembad vlakbij de opnamelocatie spotten en haar koppelden aan LC en Heidi Montag. Patridge werkte in de serie als receptioniste. Het ging echter voornamelijk over haar liefdesleven en dan met name over haar romance met badboy Justin Bobby. Hoewel Patridge eigenlijk plannen had voor een eigen show, bleef ze tot en met het einde van The Hills een hoofdrol spelen. Ook heeft ze rolletjes in films, maar een carrière als actrice komt niet van de grond.

In de jaren na The Hills blijft het sprokkelen wat dat betreft. Hoewel die eigen show in 2011 toch op de buis kwam, werd hij na een seizoen gecanceld. Verder was Patridge te zien in een late night-show van NBC. Leven na Justin Bobby is er gelukkig wel: ze trouwt na een jarenlange knipperlichtrelatie met Corey Bohan, met wie ze dochter Kirra Max krijgt. Ze vraagt in 2017 de scheiding aan vanwege geweldpleging. Op dit moment zou Patridge weer samen zijn met ex-vriend en zanger Ryan Cabrera.

Heidi Montag

https://www.instagram.com/p/Bl7HmdXFzjb/

Heidi Montag is met afstand de meest spraakmakende hoofdrolspeelster van The Hills en dan met name vanwege haar relatie met Spencer Pratt. Hij is de oorzaak van haar vriendschapsbreuk met Lauren Conrad. Waar het in het begin dikke mik is tussen LC en Heidi, raakt ze steeds meer in de ban van Spencer. De iconische uitspraak ‘you know what you did’ – waarmee LC refereert naar de roddels die ‘Speidi’ verspreidt over een sextape van Lauren en vriend Jason – is het officiële begin van de vete tussen de voormalige vriendinnen. Hoewel Heidi naast haar relatie met Spencer en haar ruzie met LC, vooral in het nieuws komt vanwege haar vele cosmetisch chirurgische ingrepen, onderneemt ze ook vanalles op carrièregebied. Ze bracht meerdere singles en een album uit, die flink flopten. Ze had een bijrolletje in de comedy Just Go With It en lanceerde met Heidiwood een eigen kledinglijn.

https://www.instagram.com/p/Bmr-OnbFdo9/

Heidi is nog altijd samen met Spencer, met wie ze in 2009 in het huwelijksbootje stapte. De twee hebben samen zoontje Gunner. Hoe het Speidi nu vergaat, daar komen we snel genoeg achter: ze zijn namelijk te zien in New Beginnings. Verder zou het grootste deel van de originele cast ook meedoen aan de reboot, inclusief onder anderen Kristin Cavallari en Stephanie Pratt. The Hills: New Beginnings moet aan het begin van 2019 op MTV te zien zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.