Binnenland 8 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Honderden extra fietsrekken voor Bergpolder

Goed nieuws voor fietseigenaren in de wijk Bergpolder. Vanaf 14 augustus plaatst de gemeente daar meer dan 600 extra fietsrekken. Handig voor wanneer je, zoals voor veel bewoners daar geldt, geen eigen berging hebt.

Actiepunt

Verbetering van het fietsparkeren is één van de actiepunten uit het gemeentelijk Fietsplan. Handhaving op weesfietsen (fietsen zonder eigenaar) en fietswrakken moet zoveel mogelijk plekken vrijmaken in de bestaande rekken. Ook plaatst de gemeente fietstrommels als daar ruimte voor is.

606 nieuwe rekken

In Bergpolder zet de gemeente de komende periode 606 nieuwe rekken neer. Goed voor 1.212 fietsen. Daarnaast draait de gemeente vele bestaande fietsrekken een kwartslag, zodat ze haaks op de rijrichting komen te staan, waardoor in dezelfde ruimte meer fietsrekken kunnen worden bijgeplaatst.

De plaatsing begint op 14 augustus en duurt tot en met december. De nieuwe rekken worden neergezet in zeventien straten:

Weesfietsen

Ook bewoners kunnen helpen om meer plek voor de fiets te krijgen en te houden. Laat bijvoorbeeld ongebruikte fietsen gratis ophalen door de gemeente. Last van weesfietsen of fietswrakken voor de deur? Meldt dit dan via de gratis te downloaden Buiten Beter app. Kapotte deelfietsen geef je door aan de eigenaar van de deelfiets.

Online fietscommunity

Meer weten over fietsverbeteringen? Surf dan eens naar Fietsfan010. Via dit online platform kunnen Rotterdamse fietsers elkaar treffen en tips en ideeën uitwisselen. Van de perfecte fietsroute tot aan dat ene koffietentje waar ze je fiets even nakijken. Ook kun je via dit platform meedenken met de uitvoering van het Fietsplan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.