Ilja Post
Ilja Post Binnenland 11 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Help Galerie Herenplaats naar de Outsider Art Fair

Nog een paar honderd euro hebben ze nodig om hun crowdfundingactie te laten slagen. Dan kan Galerie Herenplaats eindelijk weer eens aanschuiven bij de Outsider Art Fair in Parijs, de grootste internationale kunstbeurs voor kunstenaars met een beperking.

Kunstenaars met een beperking

Tot zeven jaar geleden ging Galerie Herenplaats, Rotterdams eerste atelier voor kunstenaars met een beperking, jaarlijks naar de Outsider Art Fair. De afgelopen jaren konden ze er vanwege financiële redenen helaas niet bij zijn.

Grootste beurs in het genre

En dat is jammer, stelt woordvoerder Raymond Landegent van de alweer in 1991 geopende galerie. ,,Want de Outsider Art Fair is hét podium voor de kunst die onze kunstenaars maken. Het is de grootste en bekendste beurs in dit genre.”

Springplank naar bekendheid

,,Onze kunstenaars verdienen het om gezien te worden”, vervolgt hij. ,,Misschien nog wel ietsje meer dan ‘gewone’ kunstenaars. En laat deelname aan deze internationale beurs voor onze jongens en meiden nou net een springplank zijn voor bekendheid en erkenning.”

Verzamelaars

Meer dan 75 galeries vanuit de hele wereld zullen er eind oktober hun werk vertonen en verkopen. De doelgroep die er op af komt bestaat uit verzamelaars, liefhebbers en geestverwanten vanuit heel Europa en daarbuiten.

Jubileumboek

Hoog tijd dus om weer eens te gaan, vond de galerie. Daarom gaan ze crowdfunden, net als twee jaar eerder toen ze op deze manier 25.000 euro wisten op te halen voor hun 25-jarig jubileumboek.

Internationaal podium

Landegent: ,,Doel is dit keer om in totaal 7500 euro bij elkaar te krijgen, zodat we onze kunstenaars en hun werken weer op het internationale podium kunnen presenteren. De ambitie is dat we na de eerste succesvolle deelname genoeg verkocht hebben om volgende edities ook weer mee te kunnen doen.”

Doneren

Help jij mee Galerie Herenplaats naar Parijs te krijgen? De crowdfunding loopt nog tot 20 juli. Doneren kan via deze link: https://www.voordekunst.nl/projecten/7474.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.