Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 24 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Date gehad? Stuur hem/haar binnen een dag een appje

Stuur jij zelf als eerste een appje na een geslaagd afspraakje, of wacht je tot je date dat doet? Tachtig procent van de singles verwacht binnen een dag bericht.

Achtentwintig procent stelt nog hogere eisen, zij willen binnen een uur al een appje van hun date. Een op de drie singles vindt het overigens ook nog acceptabel als ze binnen een week bericht krijgen. Of het de man of vrouw is die als eerste van zich laat horen, dat maakt niet uit. Toch vindt 25 procent van de vrouwen nog wel dat mannen het eerste bericht moeten sturen.

Echte klik

Dit zijn resultaten uit het onderzoek Online Dating Etiquette van Lexa. Een ander opvallend resultaat uit dit onderzoek is dat de helft van de mannen na de eerste date – als het echt klikte – al graag ‘ik hou van je’ hoort via WhatsApp. Vrouwen zijn hier iets minder dol op.

De verwachtingen van vrouwen en mannen liggen ver uit elkaar als we het hebben over de inhoud van het bericht. De helft van de heren vindt het leuk om berichten te krijgen als ‘pak een taxi en kom nog even bij me langs’, ‘ik durf te wedden dat jij er naakt fantastisch uitziet’ of ‘seks’.

Negentig procent van de dames vindt dit soort berichten juist een afknapper. Zij zien graag teksten als ‘ik hoop je snel weer te zien’ op hun scherm verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.