'Saai zijn' is het geheim achter een lange relatie

‘Saai zijn’ is het geheim achter een lange relatie

„Saaiheid moet weer oké worden. Het moet gezien worden als iets goeds, zeker als het op relaties aankomt” / Foto: Colourbox

Foto van 'Evie Westland'

Evie Westland

7 DEC 2017

Vlammende passie, hevige discussies en altijd spannende avonturen: met de liefde van je leven hoop je de meest bijzondere momenten mee te maken. Maar dat is niet bepaald het geheim achter een lange relatie. Sterker nog, saaiheid zou een voorwaarde zijn voor het ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’.

Dat beweert Mark Manson, de schrijver van het boek The Subtle Art of Not Giving a F*ck (De Edele Kunst van Not Giving a F*ck). „Kijk maar eens naar stellen van tachtig jaar oud die al zestig jaar bij elkaar zijn. De reden dat ze het zo lang met elkaar hebben volgehouden is niet dat ze de wereld overvlogen en gekke vakanties hadden, maar omdat ze in staat waren om samen saai te zijn”, aldus Manson in een video voor Business Insider.

Rondvliegend servies

„Ze waren in staat om jaar in jaar uit met elkaar in huis te zitten, over saaie dingen te praten, televisie te kijken en te koken. En het ging prima. Er was niets spannends, niks werd overdreven, er was geen drama of rondvliegend servies.”

„Het is belangrijk dat mensen dit begrijpen, want ik denk dat veel mensen tegenwoordig er alles aan doen om vooral geen saai persoon te zijn. We willen interessant zijn en interessante levens leiden, maar dat staat in de weg van wat in veel gevallen tot een goede relatie leidt.”

Sterker nog: wat jou een interessant en complex persoon maakt, zou ervoor zorgen dat je een verschrikkelijk persoon bent op romantisch vlak. „Saaiheid moet weer oké worden. Het moet gezien worden als iets goeds, zeker als het op relaties aankomt.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

500+

Reizen is goed voor je relatie: 8 romantische trips

Reizen is goed voor je relatie: 8 romantische trips

De liefde laait op tijdens de vakantie Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

GISTEREN

Op vakantie gaan is altijd een goed idee. En zeker als je je lover meeneemt. Want zo is bewezen: een romantische trip doet wonderen voor je relatie. Parijs is nog altijd de stad van de liefde, maar wij zetten een aantal bestemmingen op een rijtje die iets minder voor de hand liggen.

Uit een onderzoek van reisbureau TUI uit oktober van dit jaar blijkt dat de meeste stellen die samen weg zijn geweest, verliefder thuis komen. Ook gaf een vijfde van de respondenten van het betreffende onderzoek aan dat ze het gevoel hadden dat ze hun partner hadden teruggevonden tijdens de vakantie.

Liefde is... je date een pizza brengen in de storm

Liefde is... je date een pizza brengen in de storm

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

15 DEC 2017

Met dit grauwe weer warmt niets je beter op dan een leuke love story. Nog beter: een liefdesverhaal dat draait om pizza.

Hoofdpersoon is Genevieve Wheeler, die op de website Elite Daily uitgebreid uit de doeken doet hoe ze twee vliegen in een klap sloeg. De titel van haar verhaal zeg het al: ‘Hoe ik tijdens een sneeuwstorm datingapps gebruikte om een knappe gast mij pizza te laten bezorgen.

Flirt jij weleens met een collega op de werkvloer? / ANP

Flirt jij weleens met een collega op de werkvloer?

Een op de vijf Nederlanders heeft weleens wat uitgespookt met een collega. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

14 DEC 2017

Als je fulltime werkt, dan zijn je collega’s waarschijnlijk de mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt. Het kan dus best eens voorkomen dat je een oogje hebt op een van je collega’s. De helft van de Nederlanders vindt een flirt of relatie op de werkvloer echter ongepast.

Flirten op de werkvloer

Persoonlijker dan dit wordt een seksspeeltje niet

Foto van 'Metro'

Metro

12 DEC 2017

Nog op zoek naar een pikant, maar persoonlijk kerstcadeautje voor je lief? Dan moet je de Wobbling Willy hebben: een wel heel speciaal seksspeeltje.

Misschien raadde je het al bij de naam Wobbling Willy, maar het is een dildo. Het persoonlijke aspect? Je kunt het hoofd  - 3d-geprint - van je partner erop laten zetten. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een foto in te sturen.

Deze artiesten maakten van 2017 een liefdevol jaar

Deze artiesten maakten van 2017 een liefdevol jaar

2017 was het jaar van Ed Sheeran / Foto: ANP

Foto van 'Evie Westland'

Evie Westland

9 DEC 2017

Het is zo makkelijk om pessimistisch te worden. De nieuwe generatie kampt massaal met burn-outs, Noord-Korea dreigt met kernwapens en volgend jaar moeten we weer meer betalen voor onze zorgverzekering. Gelukkig is er ook een lichtpuntje, want er is altijd nog de allesomvattende liefde.

In 2017 zongen artiesten weer massaal over de liefde. Of dat nou een kortstondig vuurtje van één enkele nacht is of een levenslange bond: liefde overwint alles. Zelfs vloggers Enzo Knol en Dee zijn weer bij elkaar. Bij Metro hebben we daardoor weer alle vertrouwen gekregen in de romantiek.

Sebastien (15) strijdt op stiletto's tegen hokjes

Sebastien (15) strijdt op stiletto's tegen hokjes

„Op school werd het eigenlijk gelijk door iedereen heel goed geaccepteerd toen ik begin dit jaar voor het eerst met hakken en make-up op naar de les kwam", vertelt Sebastien

Foto van 'Evie Westland'

Evie Westland

8 DEC 2017

Op school zijn ze al lang gewend dat Sebastien (15) op hoge hakken loopt, daarbuiten wil een willekeurige voorbijganger hem nog weleens uitschelden. „Ze zeggen dat ik me er niets van moet aantrekken als ik word uitgescholden voor ‘kankerhomo’, maar woorden kunnen wel degelijk heel veel pijn doen.”

Deze vrijdag organiseert het COC op bijna 900 Nederlandse middelbare scholen en mbo’s Paarse Vrijdag. De dag staat in het teken van LHBTI-acceptatie en heeft dit jaar ‘hokjesdenken’ als thema. Ook het Vathorst College in Amersfoort, waar Sebastien in het derde jaar zit, doet mee.

'Mannen durven niet meer te flirten op het werk'

‘Mannen durven niet meer te flirten op het werk’

Trendwatcher Adjiedj Bakkas vreest dat de #MeToo-campagne leidt tot flirtangst op de werkvloer / Foto: Colourbox

Foto van 'Evie Westland'

Evie Westland

6 DEC 2017

Waar de één een seksuele toespeling op de werkvloer als een onschuldig grapje of beginnende flirt ziet, kan het bij de ander compleet verkeerd vallen. #MeToo, inmiddels uitgegroeid tot grote bewustwordingscampagne, heeft duidelijk gemaakt dat een flirt niet altijd zo hoeft over te komen bij de ander.