Relatie&Seks

'Veel vrouwen blijven liever happy single'

‘Veel vrouwen blijven liever happy single’

Een toost op het vrijgezellenleven Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

13 NOV 2017

Happy single? Die term bestaat niet voor niets, blijkt uit onderzoek. Het merendeel van de vrijgezelle vrouwen is hartstikke tevreden met deze status. De reden? Ze worden moe van het gedoe dat een relatie met zich meebrengt.

Uit een onderzoek van Mintel blijkt dat 61 procent van de single dames het liefst vrijgezel blijft. En single mannen dan? Het scheelt slechts 1 procent, maar meer mannen (51 tegenover 49 procent) verkiezen toch een relatie boven een status als vrijgezel.

Overigens werd er door de bevraagde mannen en vrouwen het afgelopen jaar ook niet hard gezocht naar de ware. Van de vrouwen was slechts een kwart actief bezig met het vinden van een leuke partner, tegenover 65 procent van de heren.

Liever single

Laten we even bij de dames blijven. Volgens professor Emily Grundy blijven vrouwen liever single om twee redenen. „Er is bewijs dat vrouwen meer tijd besteden aan huishoudelijke taken dan mannen en ik denk ook dat ze op emotioneel vlak harder werken”, legt ze uit in gesprek met Telegraph.

Een andere verklaring is dat vrouwen de status vrijgezel niet meer verafschuwen. Trouwen is niet meer het hoogste doel voor de vrouw. Ze wil graag een bevredigende carrière en gelukkig zijn, dat is misschien wel belangrijker dan een relatie hebben.

Daarbij zijn volgens Grundy vrouwen een stuk beter in vrijgezel zijn. Dit heeft ermee te maken dat vrouwen over het algemeen beter zouden kunnen socializen dan mannen en op mentaal gebied beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Bruidspaar heeft zeer opmerkelijk verzoek aan gasten

Bruidspaar heeft zeer opmerkelijk verzoek aan gasten

Niezen wordt op de bruiloft niet gewaardeerd

Foto van 'Sofie Smulders'

GISTEREN

Een aanstaand bruidspaar heeft een opmerkelijke vraag aan hun gasten: of ze van tevoren hun hooikoortsmedicijnen in willen nemen. Niezen wordt tijdens de plechtigheid namelijk niet gewaardeerd.

Het verzoek belandde op het forum van Mumsnet, ontdekte Independent. „Vergeet alsjeblieft niet je piriton in te nemen voordat je aankomt. Het stuifmeelgehalte zal hoog zijn en het laatste dat ik wil is niezende mensen tijdens de ceremonie”, quote de plaatser van de post.

Onredelijk verzoek?

De vrouw, die uitgenodigd is voor de bruiloft, vraagt zich af of het een onredelijk verzoek is van het bruidspaar. Op de post wordt vooral met verbazing gereageerd en er wordt ook hard om gelachen.

Verderop in de thread reageert de bruiloftsgast met nieuwe informatie over de bruiloft die gezien het verzoek over de hooikoortsmedicijnen niet heel verrassend is: bij de uitnodiging zat een compleet A4-tje met aanwijzingen, met losse ‘heb je hier al aan gedacht’-punten. Het forum barst los met verzoeken om nog meer quotes uit de uitnodiging.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

64

Als senior je grote liefde vinden online? Dat kan!

Als senior je grote liefde vinden online? Dat kan!

Als senior je grote liefde vinden online? Dat kan! Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

GISTEREN

De grootste seniorenorganisatie van Nederland, KBO-PCOB, heeft een datingsite in het leven geroepen waar ouderen terecht kunnen voor liefde en vriendschap. De datingsite, gemaakt in samenwerking met de datingsite 50plusmatch, is vanaf dinsdag in gebruik. De site is opgericht om de eenzaamheid van ouderen te verminderen.

Eenzaamheid is een groot probleem

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat eenzaamheid onder alleenstaande senioren een groot probleem is: maar liefst 52 procent van de 65-plussers woont alleen en onder de 75-plussers is dat al 65 procent. Veel van hen zijn gescheiden of zijn hun partner verloren. Ze hebben vaak weinig sociale relaties en geven aan hun leven graag met een ander te willen delen.

'Gouden randje'

„Liefde is een gevoel dat je iedereen gunt, ook op latere leeftijd’’, zegt directrice Manon Vanderkaa. „We kregen erg veel vragen van leden die verlangden naar een nieuwe verbintenis, maar niet wisten waar ze een mogelijke partner zouden kunnen vinden”, zegt ze.

Voordat de seniorenorganisatie de website opzette, werden sommige ouderen al verliefd tijdens een van de activiteiten die het KBO-PCOB organiseert. Een van hen is de 85-jarige Pia. Zij ontmoette ook op latere leeftijd tijdens een busreisje met de seniorenorganisatie haar grote liefde, Klaas (94).

„We maakten een praatje en ik stelde voor samen eens een kop koffie te drinken. En die avond, toen hij mij na afloop naar de deur liep, omhelsde hij me stevig en gaf me een kus. Ik was er beduusd van. Twintig jaar lang was ik niet aangeraakt en nu opeens die warme omhelzing.’’ Pia heeft haar echtgenoot, drie kinderen en drie kleinkinderen moeten begraven. „Als je me vijftien jaar geleden had verteld dat ik zo’n mooie oude dag zou hebben, had ik het niet geloofd”, vertelt Pia in het Magazine van KBO-PCOB. Klaas noemt ze ‘het gouden randje van haar leven’.

Foto: Unsplash

Actief online

Voor de ouderen die niet meegaan of kunnen met activiteiten is de site een goede uitkomst. „De meeste senioren zijn erg actief op internet, maar het ontbrak hen aan een site waarop ze gelijkgestemden konden ontmoeten. Met deze datingsite hopen we dat er veel liefde kan opbloeien”, aldus Vanderkaa. Daarmee hoopt de seniorenorganisatie het gevoel van eenzaamheid van veel ouderen te kunnen verminderen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

16

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

800+

Koppels zijn na 20 jaar samen het gelukkigst

Pasgetrouwde stellen het gelukkigst? Echt niet!

Koppels die langer dan 20 jaar samen zijn, blijken gelukkigst Foto: Pexels / Rawpixel

Foto van 'metronieuws'

23 APR 2018

Je zou misschien denken dat de wittebroodsweken de gelukkigste tijden zijn voor stellen, maar uit onderzoek blijkt iets anders: pasgetrouwde koppels zijn minder gelukkig dan partners die al twintig jaar samen zijn.

Onderzoekers van de Pennsylvania State en Brigham Young University bestudeerden data van 2,034 getrouwde mensen en keken hoe hun tevredenheid op- en afnam gedurende de jaren.

Tevredenheid

In de eerste twintig jaar van het huwelijk nam de tevredenheid van partners geleidelijk aan af, zagen de onderzoekers. Na deze periode stabiliseerde het geluksgevoel van de stellen echter weer.

Daarnaast vonden de wetenschappers dat mensen die langer dan twintig jaar bij elkaar zijn meer tijd samen doorbrengen. Ze verklaren de resultaten van hun onderzoek als volgt: koppels voelen na een flink aantal jaar waardering voor elkaar op een dieper emotioneel niveau.

Positief en gelukkig

„Tegen scheiden wordt tegenwoordig niet meer raar aangekeken”, zeggen de onderzoekers. „Ongeveer de helft van de gehuwden blijft tot het eind van hun leven bij elkaar. Voor het merendeel van deze huwelijken geldt dat ze positiever en gelukkiger zijn, meer met elkaar ondernemen en minder onenigheid hebben.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

78

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

300+

Met deze banen word je sneller naar rechts geswipet

Met deze banen word je sneller naar rechts geswipet

De chefkok valt in de smaak bij de dames Foto: Pexels / Robin Stickel

Foto van 'metronieuws'

20 APR 2018

Piloot, model, verpleegkundige. De stereotiepe ‘sexy’ beroepen laten zich raden, maar met welke baantjes heb je nu echt succes op datingapps?

Datingsite Badoo dook in de data van 5000 gebruikers tussen de 18 en 30 jaar en achterhaalde welke beroepen die het meest ‘naar rechts geswipet worden’. Het resultaat is een - we mogen wel zeggen - vrij divers lijstje van banen.

Chefkok

Mannen die op hun Badoo-profiel vermeldden dat ze chefkok zijn, waren het meest succesvol bij de dames. Hierna volgen de ingenieurs, ondernemers, marketeers en artiesten. Verrassend genoeg staan er geen piloten in de top vijf.

Bij de dames staat de ‘good old’ verpleegkundige wel in de top vijf, namelijk op plaats twee. Ze verliest het van de kapster, die de eerste plek bezet. Op posities 3, 4 en 5 vinden we respectievelijk de advocaat, de ondernemer en de docent.

Wel piloot

Mannelijke piloten hoeven overigens niet te treuren, zij hebben volgens Tinder-gebruikers het meest populaire beroep, bleek uit een recente studie van die datingapp. Die top 5 bestond daarnaast uit ondernemer, brandweerman, arts en tv-persoonlijkheid.

En ook bij de dames verschilden de top 5 meest aantrekkelijke beroepen van Tinder en Badoo aanzienlijk. Het meest naar rechts geswipete beroep is hier fysiotherapeut gevolgd door interieurontwerper, ondernemer, pr-medewerker en - daar is-ie toch weer - docent.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Foto: ANP

Mannen met een bierbuikje hebben meer seks

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

20 APR 2018

Mannen die het bier omwille van hun – seksueel aantrekkelijke - lichaam laten staan, hoeven dat niet langer meer te doen: uit onderzoek van Chapman University is gebleken dat juíst de heren met een bierbuikje meer seks zouden hebben.

Aantal sekspartners

Het onderzoek uit 2015 richt zich op de manier waarop lengte en BMI invloed hebben op het aantal sekspartners. Daaruit bleek dat mannen met een normaal gewicht óf overgewicht de meeste sekspartners zouden hebben. Met overgewicht wordt in dit geval geen obesitas bedoelt, want die aantallen liggen juist weer lager. Volgens de onderzoekers lijkt het misschien verrassend dat mannen met overgewicht het hoogste aantal sekspartners zouden hebben, maar daar moet wel bij vermeld worden dat iemand volgens medische classificaties wel overwicht kan hebben, maar dat niet altijd aansluit bij hoe de maatschappij overwicht ervaart. Denk bijvoorbeeld aan kleine, maar gespierde mannen.

Verklaring

De onderzoekers suggereren dat mannen met een normaal gewicht of overgewicht meer seks hebben omdat zij zich over het algemeen zelfverzekerder over hun lichaam voelen. Ze zijn atletischer, gezonder of gespierder.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+