'Veel vrouwen blijven liever happy single'

‘Veel vrouwen blijven liever happy single’

Een toost op het vrijgezellenleven Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Happy single? Die term bestaat niet voor niets, blijkt uit onderzoek. Het merendeel van de vrijgezelle vrouwen is hartstikke tevreden met deze status. De reden? Ze worden moe van het gedoe dat een relatie met zich meebrengt.

Uit een onderzoek van Mintel blijkt dat 61 procent van de single dames het liefst vrijgezel blijft. En single mannen dan? Het scheelt slechts 1 procent, maar meer mannen (51 tegenover 49 procent) verkiezen toch een relatie boven een status als vrijgezel.

Overigens werd er door de bevraagde mannen en vrouwen het afgelopen jaar ook niet hard gezocht naar de ware. Van de vrouwen was slechts een kwart actief bezig met het vinden van een leuke partner, tegenover 65 procent van de heren.

Liever single

Laten we even bij de dames blijven. Volgens professor Emily Grundy blijven vrouwen liever single om twee redenen. „Er is bewijs dat vrouwen meer tijd besteden aan huishoudelijke taken dan mannen en ik denk ook dat ze op emotioneel vlak harder werken”, legt ze uit in gesprek met Telegraph.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Een andere verklaring is dat vrouwen de status vrijgezel niet meer verafschuwen. Trouwen is niet meer het hoogste doel voor de vrouw. Ze wil graag een bevredigende carrière en gelukkig zijn, dat is misschien wel belangrijker dan een relatie hebben.

Daarbij zijn volgens Grundy vrouwen een stuk beter in vrijgezel zijn. Dit heeft ermee te maken dat vrouwen over het algemeen beter zouden kunnen socializen dan mannen en op mentaal gebied beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

200+

Hoe versier je een Italiaanse vrouw?

De Italiaanse actrice Monica Bellucci./Foto's Getty

Foto van 'Metro'

Hoe versier je een Italiaanse? Hoe ziet haar leven eruit? Hoe gaat ze om met haar familie, haar kinderen en natuurlijk haar eigen man? Nederlander Ewout Kieckens die ruim vijftien jaar in Italië woont - sinds kort met zijn Italiaanse droomvrouw - schreef er een boek over.

Sophia Loren en Monica Bellucci zijn archetypen van vrouwlijke elegantie en schoonheid. Italianen hebben oog voor de schoonheid van mensen én de schoonheid van dingen. Het beste design komt uit Italië, en niet omdat er de beste scholen zijn gevestigd voor mode en grafische of industriële vormgeving. Het heeft te maken met het land zelf. Italië wordt niet voor niets ‘il Bel Paese’ genoemd, het mooie land. Gevoel voor schoonheid en esthetiek zit in de homo italianicus. Is het toeval dat Italianen van oudsher omgeven zijn door de naakte mens? Van de Grieks-Romeinse cultuur via de Renaissance tot aan het fascisme, het land is letterlijk vergeven van monumenten, standbeelden en schilderingen van naakte lichamen. Ze zijn te vinden op pleinen, in musea, maar ook in kerken. Ze maken deel uit van de omgeving en daarmee van het leven van de Italianen zelf.

Campione

Als het gaat om de tijd die vrouwen aan persoonlijke verzorging besteden, is Italië de kampioen. „Italiaanse vrouwen hebben meer glitters, meer sieraden. Ze zijn opzichtig, en als ik in het buitenland onderweg ben, pik ik de Italiaansen er zo uit. Ze zijn decoratiever”, zegt Frank, een van de mannen die ik interviewde voor mijn boek. „In mijn land lopen vrouwen weleens in een trainingspak. Dat is in Italië onmogelijk, tenzij het plotseling in de mode zou zijn.”

De legendarische Sophie Loren.

Flirten

In Italië wordt gekeken. Je mag in elkaars ogen kijken. Het is flirten op en top. Italië is voor westerlingen wat dat betreft een walhalla. „Nee, In Italië moet je kijken”, verbetert Paolo Crepet me. Hij is psychiater en een bekende verschijning op de Italiaanse televisie. „Hier geldt het tegenovergestelde. Je mag weinig doen, en daarom zijn er de looks en is er het koekeloeren. En hoewel de culturele regels veranderen, en de seksuele vrijheid van een meisje in Rome niet anders is dan in Londen, zijn de oude gewoonten nog niet versleten. Je mag ook je hoofd omdraaien voor een tweede of derde blik. Wij Italianen, mannen en vrouwen, houden van de verlokking. Ik vind dat helemaal niet verkeerd. Giacomo Casanova zei iets heel moois: liefde is als het opgaan van een trap. Het gaat om het wachten. Je neemt, zoals Casanova, de moeite om naar Venetië te gaan om een vrouw het hof te maken. Dat is heel mooi, heel Italiaans, en ik vind het ook wel eerlijk. Het zou jammer zijn als er geen verleiding meer is, als er geen moeite meer wordt gedaan. Ik zou niet willen dat seksuele ontmoetingen verworden, zoals een meisje me laatst zei, tot ‘het nemen van een cola uit de koelkast’. Ja, oké, oké, ik ben blij voor je dat je je vrij voelt, maar het spijt me ook voor je omdat je iets moois kwijtraakt. Iemand verleiden betekent de tijd nemen, wachten, een inspanning doen.”

Losser

De Italiaanse blik is echter vaak vrijblijvend. „Het is met Italiaanse vrouwen toch vaak ‘kijken, kijken, niet kopen’, vindt Johan, die met een Italiaanse in Rome samenwoont. Behalve blikken beschikken Italiaanse vrouwen over andere lichaamstaal. Italianen, ook mannen, raken elkaar veel meer aan. Vrouwen zijn in het geheel wat losser. Hier een spontane hand op de arm, daar een warme omhelzing. Maar dat is vrijblijvend. In West-Europa betekent aanraken heel veel. Voor Italiaanse vrouwen betekent het niets. Het is dus lastig om in te schatten of het flirten is, of dat er een vervolg kan zijn. Dit is pure ‘sprezzatura’, het vermogen om te verhullen wat men echt wil, voelt, denkt en van plan is achter een masker van schijnbare terughoudendheid en nonchalance.

Daten

Daten is niet eenvoudig. Veel Italiaanse vrouwen geloven in de ridder op het witte paard – het cliché bestaat gewoon nog in Italië. „Hier doen de regels en de rituelen van het hof maken ertoe. Vrouwen verwachten dat je moeite voor ze doet. Ze willen achterna worden gezeten, ze willen worden veroverd. Ze willen dat jij laat zien dat jij de man bent”, vertelt Edwin. In een interview met La Gazzetta dello Sport, de bekende roze sportkrant, legt de showgirl Federica Nargi uit hoe zij een relatie kreeg met Alessandro Matri, destijds voetballer bij AC Milan. „We hebben elkaar voor het eerst ontmoet in een club in Rimini. We vonden elkaar leuk. Daarna kwam ik hem nog eens tegen in Rome. Hij begon mij het hof te maken. Maar ik heb hem drie maanden laten lijden.” Alessandro gaf Federica zijn telefoonnummer, maar zij niet het hare. „Ik belde hem later vanaf een anoniem nummer, en dat maakte hem gek omdat hij me niet kon traceren. Toen heb ik hem toch maar mijn telefoonnummer gegeven, maar met de cijfers in de verkeerde volgorde. Zo moest hij zelf uitvinden welk nummer het juiste was.” Sinds hij haar nummer heeft en de twee een stel vormen, maakt hij er goed gebruik van. „We bellen elkaar zeker tien keer per dag.”

De Italiaanse vrouw verkoopt haar huid dus duur. Ze geeft zichzelf, haar hart, haar ziel en haar vlees doorgaans pas na een lange aanloop. Het heeft iets weg van ‘Slow food’, de beweging die pleit voor meer aandacht voor de kwaliteit van voedsel, voor de ingrediënten, voor de bereiding ervan en voor het in alle rust genieten van eten. Leven en liefde in Italië, het is een kwestie van ‘Slow love’.

Tenslotte: zes dringende adviezen

Het beginnen en onderhouden van een Italiaanse relatie gaat niet vanzelf. Je moet er veel voor doen, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Eet met mes en vork. De etiquette, regels die voorschrijven hoe je je hoort te gedragen en te verzorgen, zijn doorslaggevend. In Italië heersen nog de regels van de oude school. Je opent de deur voor haar, je helpt haar in de jas. Uiterlijke vorm is belangrijk. 

Schaf extra telefoonbundels aan. Zonder bellen, zelfs als je samenwoont, gaat het niet. De Italiaanse wil voortdurend in contact blijven met haar geliefde.

Maak geen grappen meer over schoonmoeders. Het cliché is namelijk waar: Italianen zijn familiemaf. Maar je krijgt er ook iets voor terug als haar moeder in de buurt woont; La mamma doet de was, strijkt - ook sokken en onderbroeken - en kokkerelt als de beste.

Gooi je Jamie Oliver-boeken bij het oud papier. De Italiaanse wil het koken en het huishouden niet opgeven. De Italiaanse situatie gaat in tegen de alarmistische verhalen van de laatste jaren over The End of Men, om de titel van een bekend feministisch werk aan te halen. De #metoo-discussie leeft ook niet echt in Italië.

Houd geen salamipraat. De Italiaanse vrouw heeft de neiging om indirect te communiceren, om boodschappen in stukjes voor te zetten, als het aansnijden van een salami. Heimelijk vindt ze de directheid van de buitenlandse man wel fijn (zolang de etiquette worden gerespecteerd). Dat schept duidelijkheid.

Toon je een Nostradamus. In het algemeen zoekt een Italiaanse iemand die het idee geeft dat hij een veilige toekomst biedt. Al het andere, de sterke kwaliteiten van de man, zijn deugdzaamheid en vriendelijkheid, die worden op een later tijdstip op waarde geschat.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

78

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

300+

Likeability of 5

In Japan kun je betaald uithuilen bij een knappe man

Screenshot uit de video van Darryl Thoms. Bron: YouTube

Foto van 'Cerise van Vliet'

Zit je er ook even helemaal doorheen en wil je het liefst gewoon keihard janken met een oogverblindend hete vent? In Japan kan dat! Je betaalt voor een 'handsome man' en huilen maar, dat schrijft National Geographic.

Alhoewel huilen voor veel mensen niet echt de favoriete activiteit is, schijnt het wel goed voor ons te zijn. Het is onze emotionele uitlaatklep en kan bijvoorbeeld stress verlichten. Ondernemer Hiroki Terai heeft de voordelen van huilen maar al te goed door en maakte er zijn business van.

Tranen vegen

Hij is de oprichter van de Ikemeso Takkyubin, letterlijk tranenkoeriers. Een groepsbijeenkomst waar mensen aan het huilen worden gemaakt terwijl een zogenaamde 'knappe tranenman' hun tranen wegveegt. Het ritueel wordt rui-katsu genoemd, oftewel 'tranen zoeken'. Je gaat op zoek naar jouw tranen om een potje flink te janken en opgelucht de deur uit te wandelen.

Voor ons westerlingen kan de huiltherapie nogal vreemd overkomen, maar in veel landen heerst een taboe op het uiten van emoties als angst, woede en verdriet. Uit een internationale studie naar huilen onder volwassenen blijkt zelfs dat Japanners dit het minst snel zouden doen. Wellicht niet geheel verrassend: Amerikaanse volwassenen zouden het makkelijkst huilen.

Echtscheiding

In principe richtte Terai zijn service op voor vrouwen die in scheiding liggen. Japanse mannen werken veel, vaak wel veertien uur per dag, ook in het weekend. Vrouwen die dat zat zijn, leken baat te hebben bij de therapie. Maar al snel vond de zakenman uit dat eigenlijk iedereen voordeel kan halen uit het unieke concept. Mannen en vrouwen, gescheiden of niet. Het gaat om de opluchting die ieder mens voelt na een flinke huilbui.

Maar waarom moeten we dan huilen bij een knappe man en niet gewoon bij een psychiater? Volgens Terai helpt het om in de aanwezigheid van een aantrekkelijk persoon te zijn. Mensen gedragen zich anders als er iemand in de ruimte is tot wie ze zich aangetrokken voelen. Je hebt over het algemeen meer emoties, je hartslag gaat omhoog, je ademhaling verandert... hierdoor zou huilen makkelijker gaan.

Uniek inkijkje

Na de sessie zouden alle vrouwen ontzettend opgelucht en supervrolijk zijn, vertelt filmmaker Darryl Thoms die voor een korte video een uniek inkijkje kreeg in de wereld die Terai creëerde. De Japanse zakenman zou zelf ook ieder weekend eventjes huilen met een knappe man, gewoon om zich op te laden voor de volgende werkweek.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lolwow
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avataruser_b5050de53d81332bb030c11e9758358ebb90ebaf_avatar

Views

33

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

52

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vrouw is uitgekeken op mensen en trouwt met geest
Likeability of 6

Vrouw is uitgekeken op mensen en trouwt met geest

Ondanks de fysieke afwezigheid van de bruidegom wilde Teague een grote bruiloft met een witte jurk. Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Soms heb je geen zin meer om met mensen te daten als het wat stroef gaat in je liefdesleven. Dat lijkt ook het geval bij de Noord-Ierse Amanda Teague. De 45-jarige vrouw, die tevens Jack Sparrow-imitator is, was het zat om te daten met mensen en besloot daarom met de geest van een piraat te trouwen.

Dat lijkt misschien lastig, maar volgens Teague zelf is haar relatie helemaal niet zo anders als de relaties tussen twee levende mensen. Seks met een geest is bijvoorbeeld best wel vergelijkbaar met seks met een levend persoon, vertelt ze tegenover Metro UK.

„Het enige verschil tussen een seksuele relatie met een mens en een geest is dat het gevoel van aanraking een stuk dieper gaat", aldus Teague. „Je kan letterlijk voelen wat de geest met je gaat doen en de geest kan dat ook voelen."

Internationale wateren

De twee moesten overigens wel op internationale wateren trouwen, omdat hun huwelijk anders niet legaal zou zijn. Teague en haar geest, een Haïtiaanse piraat uit de achttiende eeuw die Jack heet, hielden de ceremonie daarom op een boot met de twaalf beste vrienden en familieleden.

Maar wie dacht dat er op de kosten bespaard zou worden door de fysieke afwezigheid van de bruidegom, heeft het mis. Teague: „Ik wilde een groot, traditioneel huwelijk met een witte jurk. Dat was heel erg belangrijk voor me."

Uiteindelijk heeft Jack via een medium zijn ja-woord gegeven. Om Jack ondanks zijn fysieke toestand toch uit te beelden, werd hij vertegenwoordigd door een piratenvlag met gekruiste botten en een schedel.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avatar

Views

100+

Directe confrontatie beste oplossing relatieprobleem

Foto ter illustratie. Bron: Flickr

Foto van 'Cerise van Vliet'

Is het koud, nat en donker buiten en zit je partner dan aan het eind van de dag niet eens met kaarsjes en warme chocolademelk op je te wachten? We snappen het, hij of zij is niet zo attent meer en dat kan weleens een ruzietje opleveren. Maar wil je die ruzie ook snel weer oplossen? Doe dat dan door direct de confrontatie aan te gaan.

Dat is het advies van Dr. Jane Greer, huwelijks- en gezinstherapeut. Aan Popsugar vertelt zij hoe mensen die zich een beetje zorgen maken om hun relatie de boel toch nog kunnen redden. „Als één van de twee blijft volhouden dat hij/zij niks fout heeft gedaan, maar alles jouw schuld is… Als ze jou het probleem maken, zeggen dat je te kritisch bent, dan is dat een duidelijk signaal.” De expert legt voor eens en voor altijd uit dat een relatie een samenwerkingsverband is. „Een relatie gaat om twee mensen die voor elkaar werken, niet één.”

Rood licht

Als één van de twee niet meer openstaat voor verandering en groei, dan is dat een signaal dat je volgens haar niet mag negeren. De ergernissen zullen dan niet veranderen. De enige manier waarop koppeltjes hun relatie dus kunnen laten werken, is door beiden moeite te willen doen. En dat kan je het best doen door een directe confrontatie aan te gaan, zegt Greer.

Vraag bijvoorbeeld gewoon is hoe je partner jullie relatie nu precies ziet. Of als het echt op het randje hangt: of hij/zij jullie uit elkaar ziet gaan. Voelt jouw partner dat jullie uit elkaar groeien, of heb jij dat alleen? „Als ze hier ja op zeggen, vraag dan wat hen het meest irriteert. Wat zijn de ergste problemen waardoor jouw partner de relatie ziet eindigen?” Als het niet meteen in een knallende schreeuwpartij eindigt (wat volgens de expert ook een teken is dat het eigenlijk gewoon klaar is) kun je nu praten over oplossingen.

Opbouwen

Wel vrij pijnlijk dus, maar met alle bende meteen op tafel kun je constructief samen verder. Waar is je partner ontevreden over? Of waar ben jij ontevreden over in de relatie? Spuw het gal en bedenk daarna samen hoe jullie dit praktisch kunnen oplossen. Vind je het irritant dat jij altijd maar de eerste stap moet nemen tot een avontuurtje in de slaapkamer? Vraag je partner dan gewoon of hij dat ook eens kan doen. Direct zijn werkt het best, aldus Greer. En vergeet nooit: je partner en jij zijn een team dus jullie werken samen voor hetzelfde doel.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Next level dating: op vakantie met een onbekende

Foto: Pixabay

Foto van 'Cerise van Vliet'

De eerste vakantie samen is een enorme test voor partners. Waarom zou je dus niet meteen uitvinden of je date echt bij je past? Stap voor je eerste date gezellig samen in het vliegtuig! Als het aan MissTravel ligt zijn dansjes, drankjes en bioscoopjes verleden tijd.

In plaats van een voordelige foto en een eerlijke, niet zo eerlijke of semi-grappige omschrijving plaats je op deze datingsite een vakantieplan. Natuurlijk maak je wel eerst een profiel aan met jouw gegevens en een foto, maar het draait uiteindelijk om de trip die je voorstelt. Daar kunnen mensen op reageren.

Drie opties

Na het aanmaken van een account zijn er drie opties. Je stapt samen met je date in het vliegtuig naar een land waar jullie beiden onbekend zijn: Travel with me. Of je laat deze onbekende date van ergens op de wereld naar jou toe vliegen met de optie Come to me. Maar de echte avonturiers kunnen ook hun date (waar dan ook ter wereld) opzoeken door voor Show me your Town te kiezen.

Met zo’n bijzondere eerste date komt natuurlijk ook een bijzonder prijskaartje. Daar heeft de datingsite wat op bedacht. Je kunt namelijk gewoon aangeven wie je graag ziet betalen. Dek jij de kosten voor deze reis? Doet je date dat? Of delen jullie alles eerlijk? Ja, je kunt met deze datingsite dus proberen gratis vakanties te regelen… maar wij komen nog uit de generatie waarin een tinderdate met wie je besluit een drankje te drinken zelfs al een catfish is. Best gevaarlijk dus.

Betalen

Dat er een optie is om je date te laten betalen voor de vakantie verbaast ons overigens niet echt. De site is namelijk opgericht door de eigenaar van Seeking Arrangment, een website die sugerdaddy’s koppelt aan dames. Opvallend is dan ook dat mannen veertig euro per maand moeten betalen om gebruik te maken van de speciale datingsite, terwijl lidmaatschap voor vrouwen gratis is.

Waarschijnlijk zitten er dus heel wat sugardaddy’s op MissTravel, maar volgens de website zelf is het een platform voor avonturiers die de wereld liever samen ontdekken. Hoe dan ook investeert het bedrijf wel veel in hun unieke concept. Ze hebben namelijk zelfs een eigen minishow op YouTube, genaamd Love at First Flight.

Internetserie

In de serie zie je hoe twee mensen elkaar voor het eerst ontmoeten op hun afgesproken vakantie en dat is voor ons voorlopig genoeg avontuur.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+