‘Veel vrouwen blijven liever happy single’

13 november 2017 om 13:59 door Sofie Smulders
‘Veel vrouwen blijven liever happy single’
Een toost op het vrijgezellenleven Foto: Colourbox

Happy single? Die term bestaat niet voor niets, blijkt uit onderzoek. Het merendeel van de vrijgezelle vrouwen is hartstikke tevreden met deze status. De reden? Ze worden moe van het gedoe dat een relatie met zich meebrengt. 

Uit een onderzoek van Mintel blijkt dat 61 procent van de single dames het liefst vrijgezel blijft. En single mannen dan? Het scheelt slechts 1 procent, maar meer mannen (51 tegenover 49 procent) verkiezen toch een relatie boven een status als vrijgezel.

Overigens werd er door de bevraagde mannen en vrouwen het afgelopen jaar ook niet hard gezocht naar de ware. Van de vrouwen was slechts een kwart actief bezig met het vinden van een leuke partner, tegenover 65 procent van de heren.

Liever single

Laten we even bij de dames blijven. Volgens professor Emily Grundy blijven vrouwen liever single om twee redenen. „Er is bewijs dat vrouwen meer tijd besteden aan huishoudelijke taken dan mannen en ik denk ook dat ze op emotioneel vlak harder werken”, legt ze uit in gesprek met Telegraph.

Een andere verklaring is dat vrouwen de status vrijgezel niet meer verafschuwen. Trouwen is niet meer het hoogste doel voor de vrouw. Ze wil graag een bevredigende carrière en gelukkig zijn, dat is misschien wel belangrijker dan een relatie hebben.

Daarbij zijn volgens Grundy vrouwen een stuk beter in vrijgezel zijn. Dit heeft ermee te maken dat vrouwen over het algemeen beter zouden kunnen socializen dan mannen en op mentaal gebied beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!