Emma Jansen
Emma Jansen Reizen 24 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Mooi weer met Pinksteren? Dit zijn leuke buitenactiviteiten voor het weekend

We hebben geluk: het wordt mooi weer met Pinksteren. We hebben lang moeten wachten op het warme weer, maar na al een aangenaam Hemelvaartsweekend is er weer een zonnig vooruitzicht. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling door de bossen en parken van Nederland. Het Pinksterweekend belooft veel zon, dus smeer je goed in. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Metro heeft voor jou een aantal leuke activiteiten voor Pinksteren bij elkaar gezocht.

Je jas en paraplu kun je thuislaten dit weekend. Het is tijd om de Vitamine D-batterij weer op te laden, na maandag al de eerste lokaal zomerse dag te hebben meegemaakt. Het ziet er namelijk naar uit dat we een mooi weekend tegemoet gaan. Perfect als je een aantal buitenactiviteiten wilt plannen.

Activiteiten met Pinksteren

Pinksterkermis

Een activiteit met de kinderen tijdens Pinksteren. De kermissen in Heerenveen en Almere-Stad staan vanaf vandaag tot en met maandag 29 mei klaar om jullie te verwelkomen. Onder meer in Delfzijl, Heemstede en Rotterdam (Prinsenpark) zijn ook kermissen te vinden. In Heerenveen kun je genieten van livemuziek en vuurwerkshows. Houd je toch niet van al die prikkels? Geen zorgen. Er is namelijk ook een prikkelvrije zaterdag op de kermis in Heerenveen. Je kunt dan van 10.30 uur tot 13.00 uur genieten van de kermis, zonder alle muziek en lichten.

Pinksterraces Zandvoort

Ben jij een echte auto-fan en houd jij van het gebrul van grote motoren? Dan is deze activiteit waarschijnlijk perfect voor jou. Geniet van scheurende auto’s op het circuit met een lekkere zon op het gezicht. Het is vaak wel wat frisser aan het strand, dus neem voor de zekerheid een jasje mee. Stel: je wil met het hele gezin een dagje weg, maar niet iedereen houdt van auto’s, dan is het strand ook een heerlijke plek om tot rust te komen.

Fiets Elfstedentocht

Al meer dan honderd jaar verwelkomt dit evenement al deelnemers. Ze leggen 235 kilometer af door de natuur van Friesland. De fietsers beginnen in Bolsward en dat is tevens ook de plek waar ze eindigen. Voor de toeschouwers is er genoeg te doen. Zij kunnen met Pinksteren volop genieten van een lekker hapje en drankje.

Jazz in Duketown

Zin in Brabantse gezelligheid? In Den Bosch kan je genieten van jazzmuziek. Het is het grootste gratis jazzfestival van Nederland. Geniet van een lekker drankje en livemuziek. Het festival is goed bereikbaar met het OV. Vanaf centraal station Den Bosch is het ongeveer tien minuutjes lopen. Ideaal als niemand van je groep de BOB wil zijn.

Koop er op los op de Pinkstermarkten

De Pinkstermarkt van Vlissingen staat dit jaar op zondag op de plaatselijke boulevard. Het belooft heerlijk weer te worden, dus even uitwaaien op het strand kan geen kwaad. Bovendien kun je bij Beleef De Lente bij kasteel Cannenburch in Vaassen genieten van leuke tentjes en culinair eten.

Modder, glibberig en hard?

Heb je toch meer zin om echt volledig tot rust te komen met Pinksteren? De bossen en natuurparken zijn daarvoor de perfecte plek. Nederland heeft verschillende speelbossen voor de jeugd, bijvoorbeeld het Belevenisbos in Lelystad. Daarnaast kun je ook een wandeling maken op blotevoetenpaden. Ja je hoort het goed: je mag je schoenen thuis (of in de auto) laten. De paden zijn zacht, hard, glibberig en ook modderig. Je voelt je dus helemaal één met de natuur!

De meren op

Je kan op het strand gaan liggen, maar er ook voor kiezen om een bootje te huren en te gaan varen. In Nederland zijn er genoeg plekken waar je perfect kunt varen met een fluisterbootje bijvoorbeeld. Ga gezellig met je vrienden of familie varen in De Biesbosch, bij Loosdrecht of op de Friese Meren.

Hiken voor beginners: de mooiste routes dichtbij huis (inclusief onmisbare tips)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.