Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 10 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Stuk Sardinië mee naar huis? Duizenden euro’s boete

Jouw moeder of vader (of jijzelf) heeft vast vroeger wel eens een steentje, grasspriet, lavabrokje of klein beetje zand meegenomen vanuit een vakantiebestemming naar huis. ‘Iedereen doet het’ is het credo, maar dat is nou juist waardoor ze in Sardinië een probleem krijgen: er wordt te veel zand gestolen. En dat kan je dus duur komen te staan…

Meer dan 1000 euro

Het prachtige eiland Sardinië is inmiddels ontdekt bij het grote publiek, mede dankzij de mijlenlange stranden vol prachtig wit zand. Een toerist die is geboren in Italië, maar oorspronkelijk uit Engeland komt en die een bezoekje aan het eiland bracht, vond het zo mooi, dat hij ook een klein beetje zand meesmokkelde om thuis mee te kunnen pronken.

De volgende keer zal de beste man waarschijnlijk wel twee keer nadenken: hij kreeg een boete van meer dan 1000 euro, omdat hij een pot met zand uit Sardinië probeerde mee te smokkelen in zijn koffer.

Gewaarschuwd

Zanddieven zijn nu gewaarschuwd: je kunt boetes krijgen van 500 tot wel 3000 euro als je wordt betrapt op het smokkelen van zand, kiezels of schelpen van de stranden van Sardinië. Dat laten we dus mooi even liggen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.