Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 14 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Hotspot-app GoHere tipt de écht leuke plekjes

Een app met tips van je vrienden voor de perfecte hotspots voor jouw volgende stedentrip? Die is nu beschikbaar. GoHere lanceerde woensdag een app met reistips ván en vóór vrienden.

Dezelfde leuke plekjes

Hoe dat werkt? „Gebruikers kunnen tips van vrienden zoeken en eigen tips toevoegen”, legt Menno Biesiot van GoHere uit aan Metro. „Het viel ons op dat er allemaal reisapps bestaan die leuke plekjes aanwijzen, maar dat dat állemaal dezelfde ‘leuke’ plekjes zijn. Terwijl je eigenlijk graag tips zou willen van plekken waar niet allemaal toeristen komen.”

„Vaak vraag je daarom aan je vrienden waar je heen moet op je volgende trip en dat hebben wij nu samengevoegd in een app”, legt Biesiot verder uit.

Unsplash

Verschil

Het is meteen het wezenlijke verschil met bestaande apps als Tripadvisor en Yelp. Een ander significant verschil is dat Biesiot ons verzekert dat er in hun app geen samenwerkingen aangegaan worden met plekken zodat deze bovenaan in de ‘zoekmachine’ belanden. „Wij gaan geld verdienen door ervoor te zorgen dat je voor de plekken die worden aangeraden bij ons al kaartjes kunt halen of kunt reserveren bijvoorbeeld. Maar hotspots worden nooit gesponsord in onze app.”

Natuurlijk staat er al het een en ander op de app vermeld. Biesiot geeft aan dat er nu zo’n duizend tips voor steden staan vermeld, om te voorkomen dat mensen een lege app downloaden. „Als je dan een leuke tip hebt voor vrienden die bijvoorbeeld aangeven naar Dubai te gaan, kun je die toevoegen. En er bestaat ook een optie om te vragen om tips van andere mensen als je naar een stad gaat en er is nog niks of niet veel ingevuld.”

Unsplash

Alle toeristen verzamelen

Hoe voorkom je dan dat straks niet juist ál die toeristen wederom op die speciale hotspots verzamelen? „Omdat de tips persoonlijk van jouw vrienden komen”, legt Biesiot uit. „En ja, het kan wel zo zijn dat jouw vrienden bijvoorbeeld een spot tippen waar ook andere toeristen komen, maar dan is het waarschijnlijk iets wat jij ook heel erg leuk zal vinden. We zeggen niet dat de toeristische trekpleisters er niet in kunnen verschijnen, maar dat is compleet afhankelijk van jouw vrienden. Die dan ook dat ene kleine café verderop kunnen tippen waar géén toeristen komen.”

Parijs

Of Biesiot zelf een leuke tip heeft? „Absoluut! Ik ben net naar Parijs geweest en heb als tip Merci; een vintagestore waar je bijvoorbeeld ook kunst en taarten kunt kopen. Het is echt plek waar je via de bekende apps nooit terecht zal komen.”

GoHere is vanaf nu gratis te downloaden via de app store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.