Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 14 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Koude dagen op komst: gevoelstemperatuur van -12

Afgelopen weekend was het qua weer bijzonder zacht, maar komend weekend krijgen we met het andere uiterste te maken. De jassen kunnen weer aan en de korte broeken zonder meer opgeborgen, want het wordt behoorlijk koud.

Donderdag blijft de temperatuur nog redelijk hoog, met 8 graden op de wadden en 12 graden in het zuiden en het oosten van het land, zo meldt Weeronline. Maar op vrijdag begint het koude weer: overdag blijft het nog redelijk zonnig en warm, tot 10 graden, maar in de avond koelt het snel af. De verwachte gevoelstemperatuur in de nacht is -7 in het zuiden en -12 in het noorden van het land.

Gevoelstemperatuur ver onder nul

Ook zaterdag zul je je waarschijnlijk dik moeten inpakken. Hoewel de temperatuur tussen de 1 en 3 graden ligt, gaat de gevoelstemperatuur door de wind ver onder het vriespunt. Er kan in het zuiden ook wat sneeuw vallen.

Zondag wordt het iets warmer, met temperaturen van 2 tot 4 graden. Dat is altijd nog veel lager dan de gemiddelde temperatuur voor deze periode van het jaar, die 9 graden bedraagt. Bovendien zal ook op zondag de gevoelstemperatuur behoorlijk wat lager zijn dan de meetbare temperatuur.

Volgende week wordt het weer warmer en vanaf woensdag kunnen we waarschijnlijk weer gemiddelde temperaturen van rond de 9 graden meten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.