Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 12 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Kies eens voor wat meer meer tijdens je vakantie!

Zon, strand en zee, niets meer aan doen zou je zeggen. Misschien toch wel. Verruil je standaard strandvakantie eens voor een bezoek aan het meer.

Oké, we geven je ook geen ongelijk; het is niet gek dat je liever kiest voor een strandvakantie en dus geniet van helder blauw stromend water en knisperend zacht zand aan je voeten. Als je aan een meer denkt, dan zie je misschien al gauw het beeld van donker water en een modderige bodem voor je. Toch wordt het tijd om dat beeld aan te passen, want onze planeet telt naast de vele oceanen ook tal van mooie meren. Groot, blauw, roze, klein, in het bos of vlakbij een stad. Metro heeft de mooiste meren voor je op een rij gezet.

Lago di Tenno, Italië

In Europa zijn de Italiaanse meren als het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore misschien wel het bekendst. Op vijftien minuten rijden van het Gardameer ligt Lago di Tenno, een van de kleinste meren in Noord-Italië. Het meer is vooral bekend vanwege het azuurblauwe water. Perfect voor als je even wilt ontsnappen aan de drukte bij het Gardameer.

Lake Titica, Peru

Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika en ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia. Het Titicacameer ligt op 3812 meter boven de zeespiegel en is daarmee het hoogste bevaarbare meer ter wereld, best bijzonder. Het glinsterende Titicacameer was voor de Inca’s een heilige plek. Sommige Inca’s geloven zelfs dat de zon is geboren op Isla del Sol, een van de eilanden gelegen in het Zuid-Amerikaanse meer. Bezoek je het Titicacameer vanuit Peru dan mag een bezoek aan Puno niet ontbreken: drijvende rieteilanden van de Uros-indianen.

Het Titicacameer. Foto: Colourbox

Lake Bled, Slovenië

Het idyllische meer dichtbij de Alpen is de perfecte bestemming voor een romantische vakantie. Het meer word omringd door een eiland met de St. Mary, een kerk waar Ziva, de godin van de liefde en vruchtbaarheid werd geëerd. Het meer van Bled is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Slovenië en is omgevene door tientallen restaurantjes en hotels. Huur een (roei) bootje of ga SUPPEN.

Meer van Bled in Slovenië. Foto: Colourbox

Nakurumeer, Kenia

Het Nakurumeer staat ook wel bekend als het Flamingomeer, afhankelijk van de waterstand kunnen hier meer dan een miljoen flamingo’s te zien zijn! Het meer ligt in het Nakura Nationaal Park, een beschermd gebied dat in 2011 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd geplaatst. Het park en bijbehorende meer is een paradijs voor dierenliefhebbers, naast 400 verschillende soorten vogels vind je er ook bavianen en neushoorns.

Nakurumeer in Kenia. Foto; Colourbox

Lake Hillier, Australië

Ja, wij moesten even goed kijken, maar dit spectaculaire meer in Australië is echt roze. Moeder Natuur heeft haar best gedaan, want het meer is omring door wit zand en een diepgroen bos en even verderop ligt een blauwe zee. Het is niet helemaal duidelijk waarom het meer roze gekleurd is, waarschijnlijk heeft het te maken met bepaalde organismen die in het water leven. De kleur is echt, want als je een flesje vult met het water, blijft het water roze. 

'Pink Lake' in Australië. Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.