Commerciële redactie
Commerciële redactie Partnerbijdrage 17 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Alles wat je moet weten over een dakrenovatie

Op het moment dat je een oude woning koopt of bijvoorbeeld al jarenlang in een huis woont, zal ook jij op een gegeven moment moeten geloven aan een dakrenovatie. Hoewel de meeste daken in ons land geschikt zijn om jarenlang mee te gaan, kunnen er na verloop van tijd helaas wel lekkages ontstaan of kan de uitstraling verloren gaan.

In dit geval is het dan ook zeker verstandig om aan de slag te gaan met een dakrenovatie. In dit artikel word je precies uitgelegd wat je allemaal moet weten. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.

Wanneer een dakrenovatie uitvoeren?

Merk je dat de uitstraling van je dak niet meer naar wens is, heb je last van lekkages of merk je bijvoorbeeld dat je dak niet meer goed geïsoleerd is? Dan is aan te raden om zo spoedig als mogelijk aan de slag te gaan met een dakrenovatie. Hoe langer je namelijk wacht, hoe groter de kans wordt dat er grotere schade ontstaat en dit is natuurlijk iets dat je altijd wilt voorkomen.

Hoe gaat een dakrenovatie in z’n werk?

Een dakrenovatie is mogelijk op verschillende manieren, maar heeft altijd te maken met de schade die is ontstaan. Mocht de schade beperkt zijn, dan zal het in de meeste gevallen genoeg zijn om enkel en alleen de dakbedekking te vervangen. In dit geval hoef je geen nieuwe dakpanplaten aan te schaffen en dit scheelt je natuurlijk weer in de kosten. Merk je echter dat ook je dakpanplaten aan vervanging toe zijn? Dan zal het renoveren van je dak meer tijd in beslag nemen en het is dan ook altijd verstandig om hier een professionele partij voor in te huren. Zelf aan de slag gaan met een dakrenovatie wordt over het algemeen dan ook altijd afgeraden. Ten eerste werk je op hoogte en wanneer je hier geen ervaring mee hebt kan dit behoorlijk gevaarlijke situaties opleveren. Ook beschikken dakdekkers  over de nodige ervaring en alle hulpmiddelen die nodig zijn om een dak tot in de puntjes te renoveren.

Hoeveel kost een dakrenovatie?

De kosten van een dakrenovatie zijn afhankelijk van het project. Natuurlijk is de grootte van het dak van belang, maar bijvoorbeeld ook wat voor soort dak het is. Is het dak lastig te bereiken of loopt deze bijvoorbeeld schuin af? Dan zal je rekening moeten houden met hogere kosten, aangezien het gewoon moeilijker is om de renovatie uit te voeren. Voor een gemiddeld plat dak zal je ongeveer zo’n 2.500  euro kwijt zijn. De prijzen voor de renovatie van schuine daken kunnen oplopen tot meer dan 3.500 euro. Dit is natuurlijk een hoop geld, maar aan de andere kant ben je er in dit geval weer van verzekerd dat het dak er de komende jaren weer netjes bij ligt en loop je geen risico op lekkages.

Ben je er niet zeker over of je jouw dak nu moet renoveren? Dan is het altijd slim om contact op te nemen met een expert. Veel dakdekkers brengen namelijk een vrijblijvende offerte uit en op deze manier kan je bepalen of deze renovatie het op dit moment voor je waard is.

Binnenkijken in een peperdure replica van de skivilla uit James Bond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over een dakrenovatie
Sluiten