Commerciële redactie
Commerciële redactie Partnerbijdrage 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

4 tips: hoe kies je de juiste relatiegeschenken?

Wanneer je al een geruime tijd samenwerkt met collega’s, zakenpartners of klanten, is het natuurlijk altijd leuk om deze te verwennen. Hiervoor zijn relatiegeschenken dan ook ideaal.

Toch blijkt uit de praktijk dat veel bedrijven het lastig vinden om het juiste relatiegeschenk uit te kiezen. Vandaar dat je door middel van dit artikel op weg wordt geholpen. Wacht dan ook niet langer en lees verder voor meer informatie.

Blijf dicht bij de relatie

Het liefst wil je jouw relaties natuurlijk verrassen met een cadeau dat in de smaak zal vallen. Hoewel het altijd leuk is om met een uniek geschenk te komen, kan dit er ook voor zorgen dat je zoektocht naar een geschikt relatiegeschenk onnodig lastig wordt. Een aanrader is om dan ook altijd dicht bij je relatie te blijven. Hierdoor weet je vrijwel altijd zeker dat het cadeau daadwerkelijk in de smaak zal vallen.

Maak het persoonlijk

Een goede indruk achterlaten? Dat doe je met een persoonlijk relatiegeschenk. Een geschenk dat zomaar aan iedereen zou kunnen worden gegeven, kan namelijk juist een tegenovergestelde reactie teweegbrengen. Als organisatie wil je namelijk zien dat je je relaties waardeert en bereid bent om hier een stapje extra voor te zetten. Door jouw geschenken bijvoorbeeld te voorzien van de naam van de ontvanger of een leuke boodschap, maak je jouw geschenken persoonlijker. Gegarandeerd dat dit zeker gewaardeerd zal worden.

De kosten

Qua kosten zijn relatiegeschenken altijd lastig. Aan de ene kant wil je natuurlijk niet goedkoop overkomen, maar daarnaast kan een té duur relatiegeschenk er ook weer voor zorgen dat je relatie zich schuldig voelt wanneer hij of zij met een goedkoper geschenk aankomt. Het is dan ook altijd een slim idee om voor de gulden middenweg te kiezen. Hierdoor neem je zo weinig mogelijk risico en ben je uitstekend in staat om met een prima relatiegeschenk op de proppen te komen.

Blijf dicht bij je bedrijf

Net zoals als het belangrijk om tijdens het uitkiezen van een relatiegeschenk dicht bij de relatie te blijven is het net zo goed belangrijk om dicht bij je eigen organisatie te blijven. Jouw bedrijf heeft namelijk een bepaald imago en wanneer je hier te veel van afwijkt, kan dit juist je imago schaden. Al met al is het dus belangrijk om realistisch te blijven nadenken tijdens je zoektocht naar een geschikt relatiegeschenk. Wel is het natuurlijk mogelijk om onderscheid te maken tussen de meest belangrijke en de minder belangrijke relaties, maar hier ben je natuurlijk volledig vrij in.

15 makkelijk toepasbare tips voor een gezonde levensstijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
4 tips: hoe kies je de juiste relatiegeschenken?
Sluiten