Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 20 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Linda de Mol: ‘Ik ben niet meer met Jeroen Rietbergen’ (en nog meer liefdesnieuws van twee BN’ers)

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen hebben geen relatie meer met elkaar. De Mol stelt dat in een vandaag verschenen artikel in de nieuwe editie van haar blad LINDA. Het is niet het enige liefdesnieuws van BN’ers vandaag. Of beter gezegd: er is juist geen liefde in beide gevallen.

Linda de Mol had de relatie al verbroken, nadat naar buiten was gekomen dat Rietbergen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma The Voice of Holland. Maar de afgelopen tijd werd gespeculeerd dat zij en Rietbergen misschien weer samen zouden zijn.

Linda de Mol wist niet van gedrag Jeroen Rietbergen

In LINDA. staat: „Voor iedereen in de media die er zo vreselijk druk mee is: nee, we zijn beslist niet weer bij elkaar. We praten af en toe. Met hulp van een therapeut, omdat er nogal wat gebeurd is. Ik hoop dat dat mag.” In het stuk gaat De Mol ook in op beschuldigingen die in de media werden geuit en waarin gesteld werd dat zij op de hoogte was van het gedrag van Rietbergen bij The Voice. De Mol benadrukt dat dat niet waar is. Pas op de avond na het uitkomen van de aflevering van het onlineprogramma BOOS over The Voice, bracht haar broer John de Mol haar op de hoogte, schrijft ze.

Ze meldt ook dat zij en haar (nu) ex wel net een relatiecrisis achter de rug hadden, omdat ze niet lang daarvoor had ontdekt dat Rietbergen via Instagram flirtte met een vrouw. „Let wel: flirtte. En niet met iemand van The Voice. Dit was beslist geen seksueel grensoverschrijdend gedrag, wel gedrag dat je in een relatie niet pikt. Ik heb hem de deur gewezen, maar uiteindelijk zijn we toch gaan praten.”

Maandenlang geen woord

Na het verschijnen van BOOS is Rietbergen direct uit huis vertrokken en is hij in de Verenigde Staten naar een kliniek gegaan. „Jeroen realiseerde zich dat hij alles had kapotgemaakt en was kwijtgeraakt, dat het geen ‘ingesleten patroon’ was maar een serieuze verslaving, vertrok naar een zware rehab in Amerika om zijn gedrag te veranderen en liet mij achter in de puinhopen”, schrijft Linda. Daarna spraken ze elkaar maandenlang niet.

Haatreacties richting Linda de Mol

Linda de Mol kreeg na de onthullingen over het seksueel wangedrag van haar voormalige partner Jeroen Rietbergen naar eigen zeggen een „lawine aan keiharde meningen” over zich heen. Zij refereert aan „gasten en presentatoren in talkshows en showrubrieken, anonieme beschuldigingen, oordelen, en lelijke columns”.

De Mol heeft professionele hulp ingeschakeld in deze periode. „Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij – door een niet-kloppende zin in Jeroens statement – een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice“, schrijft De Mol. De presentatrice en bladenmaakster lijkt te refereren aan de zin in de verklaring van Rietbergen dat hij „met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte stelde”, maar uitsluitsel hierover geeft zij in haar blad niet.

Harry Piekema held van Expeditie Robinson: ‘Harry the Beast, een held’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.