Commerciële redactie
Commerciële redactie Partnerbijdrage 2 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Rotterdam heeft allereerste fysieke Xiaomi Mi Store van de Benelux

Rotterdam heeft als eerste stad van de Benelux een fysieke winkel van Xiaomi (Mi Store), het internetbedrijf met in de kern smartphones en slimme hardware die is verbonden met een IoT-platform.

Vrijdag om 12.00 uur was het moment dat de Mi Store op de Korte Lijnbaan 11 zijn deuren opende. De opening van de eerste Mi Store in Rotterdam is in lijn met de strategie van Xiaomi om onlineverkoop te combineren met de ervaring van een fysieke winkel.

Grote fanbase Mi Store

Het is niet toevallig dat Rotterdam is uitverkoren als locatie. De havenstad kent een divers publiek en heeft een grote schare Mi fans die erg actief zijn met onder meer bijeenkomsten.

In de winkel worden verschillende smartphones getoond zoals de Redmi Note-serie, de gloednieuwe Mi 10T-serie en de meest recente POCO X3 NFC-smartphone. Naast smartphones zijn er verschillende wearables, keukentoepassingen en verzorgingsproducten te vinden. Ook kunnen consumenten bij het team van de Mi Store terecht voor service en begeleiding.

Opmars

Xiaomi is in ons land aan een opmerkelijke opmars bezig als smartphonemerk. De nieuwe Mi 10T-serie, geschikt voor 5G, is ook weer met veel enthousiasme ontvangen. Maar wie een bezoek brengt aan de Rotterdamse Mi Store, zal tot de conclusie komen dat Xiaomi meer is dan enkel een smartphonemerk. De line-up van verschillende technologische oplossingen bewijst de missie van Xiaomi om technologie voor iedereen beschikbaar te maken, tegen een toegankelijke prijs.

De Mi Store biedt Mi-fans en klanten de kans om het uitgebreide aanbod smartphones en de slimme ecosystemen en -producten van Xiaomi in het echt te ervaren. In de 510 vierkante meter grote Mi Store worden voor het eerst in de Benelux de volledige smartphonerange en de ecosysteemproducten samen geshowd.

Mi Store een mijlpaal

De opening van de eerste Mi Store is een mijlpaal voor Xiaomi Benelux. „De Benelux is een economische krachtpatser en een voorloper op het gebied van branding”, zegt Ou Wen, Head of Western Europe van Xiaomi. „De regio is een prioriteit voor ons in West-Europa, dat op zijn beurt een prioriteit is binnen onze algemene wereldwijde expansie. De Benelux-regio heeft een relatief hoge koopkracht en een geweldige high-end potentie en vormt zo een ideaal testveld voor Xiaomi om de brand awareness verder te vergroten.”

Een foto van de Mi Store in Rotterdamn Rotterdam

In 2019 kwam Xiaomi naar de Benelux met een lokaal kantoor in Amsterdam. In januari 2020 vestigde Xiaomi een van haar West-Europese hoofdkantoren in de tech-hub Den Haag.

Lees ook: Wonen in een grote stad? Rotterdam is het betaalbaarst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdam heeft allereerste fysieke Xiaomi Mi Store van de Benelux
Sluiten