Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 11 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Huseyin, Ertugrul, Mehmet en Kahriman: klikturken

Mijn Turkse advocaat appte gisteren.

Met nieuws.

Uit Turkije.

„Er is een nieuwe zaak geopend tegen je. De aanklacht is ‘belediging van het Turkse volk’. Via uitingen op Twitter, in columns en interviews.”

„Die aanklacht ligt er toch al een paar jaar?”

„We waren nog in afwachting van het besluit van het Openbaar Ministerie. Maar nu is besloten dat dat het na de zomer daadwerkelijk tot een rechtszaak komt.”

Ik moest lachen.

Een stel NSB-Turken, de mislukte nageboorte van gastarbeiders die Turkije ontvluchtten om hier in een liberaal land hun kinderen alle kansen te geven die ze in Turkije zouden mislopen, zet vanuit Nederland de Turkse rechtbank opnieuw aan het werk. Tja, als dat je enige wapenfeit in dit leven is, moet je er maar trots op zijn. Dus zoek het lekker uit Nederturkjes. Met je beledigd zijn. En je mislukte leven.

„Welke gekken zijn het deze keer, die me hebben aangeklaagd?” app ik naar Turkije.

Mijn advocaat appt hun Turkse identiteitsbewijzen door. De namen zijn openbaar in Turkije, want ze staan op de rechtbankstukken. Het zijn mislukte mannen, gedreven door woede, wanhoop en jaloezie. Mij heb je niet, gasten. Jaren geleden heb ik al gezworen dat dit niet mijn leven zou definiëren. Gaat niet gebeuren, Ertugrul Kurt uit Amsterdam, Mehmet Salih Kaya uit Assendelft, Huseyin Sayilgan uit Amsterdam en Kahriman Kurt – ook uit Amsterdam. Jullie hebben wel hele tere Turkse zieltjes als je de termen Nederturk, Geitenneuker en ‘Fuck you Nederturken beledigend‘ vindt. Ik wilde ‘tere mannelijke zieltjes’ schrijven maar ja, ook dat kan beledigend zijn hé, je weet het niet meer deze dagen. Man up!

Tegen landverraders en NSB’ers doe je weinig, maar het is ronduit schokkend dat de Nederlandse overheid nog steeds geen antwoord heeft op Nederturken die tot op de dag van vandaag landgenoten laten oppakken in Turkije. De SP’er Murat Memis uit Eindhoven is inmiddels ‘vrij’, over de moeder uit Rotterdam die met haar baby werd opgepakt, is geen nieuws. Sadisten zijn het, Nederturken. Met hun Nederlandse paspoort – dat je natuurlijk moet afpakken als ze overgaan tot dit soort burgerondermijnende activiteiten. Zij zijn slechts het topje van de ijsberg van het tuig dat niet in Nederland hoort, maar wel het recht heeft om hier te zijn. Bedankt, Nederlandse overheid! Waarom faciliteren jullie dit soort mensen toch? Waarom wordt hun Nederlandse nationaliteit niet afgenomen, als ze zo open over en trots op hun betrokkenheid zijn bij een andere staat?

Huseyin Sayilgan, Ertugrul Kurt, Mehmet Salih Kaya, Kahraman Kurt en alle andere klikturken: jullie zijn voor mij het gezicht van NSB-Turken. Mislukte mensen, die onze samenleving minachten en een tikkende tijdbom vormen voor onze vrijheid, zonder dat onze ministers ingrijpen. Mijn advocaat lust jullie rauw. En ik? Goed leven is de beste wraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.