Jan Dijkgraaf
Jan Dijkgraaf Opinie 21 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

The Umartjes

Ik moet regelmatig aan de ouders van Ebru Umar denken.

Het leek hen een goed idee, vertelde zij, als ze eventuele processen wegens belediging van de Turkse president Erdogan gewoon in haar Turkse huis in Kusadinges zou afwachten. De beste mensen hadden alle vertrouwen in de rechtstaat.

Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder.

Er zijn duizenden Turken gearresteerd, tienduizenden uit hun functie gezet, er wordt openlijk gepleit voor herinvoering van de doodstraf, het Europese mensenrechtenverdrag is terzijde geschoven en Erdogan heeft door het uitroepen van de noodtoestand onbeperkte macht.

What were the Umartjes thinking?

(En waarom zwijgt Rutte?)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.