Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 21 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Dierenpark Amersfoort overspoeld door Pokémonjagers

Het is waarschijnlijk nog nooit eerder zo druk geweest in Dierenpark Amersfoort op een woensdagavond. En nee, de mensen kwamen niet om een pasgeboren olifantje te zien, maar het park had voor een uurtje zijn deuren gratis geopend voor Pokémonjagers.

Tussen 19.00 uur en 20.00 uur stond het voor de ingang van Dierenpark Amersfoort bomvol met actieve spelers van het Pokémonspel. Er kwamen naar schatting zo’n 4000 (!) mensen om de 75 wezentjes die in het park zaten te vangen. Daarnaast zijn er ook gyms en Pokéstops waar spelers hun Pokémon kunnen trainen, met andere varianten kunnen laten vechten, of speciale items kunnen verzamelen.

De gigantische drukte zorgde er niet alleen voor dat het ontzettend druk in het dierenpark zelf was, maar ook op de weg er naartoe stond het verkeer vast. En op een parkeerplek hoefde je ook niet te rekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.