Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 30 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Moslimidioot versus Halina Reijn

Als je je daags nadat toeristen in Tunesië vermoord zijn door een moslimidioot, een aanslag in Frankrijk gepleegd is door een moslimidioot en in Kuwait doden zijn gevallen door een moslimidioot, opwindt over getrut dat uit Halina Reijns mond of pen komt, kun je maar één conclusie trekken: totaal moslimmoe.

Er zijn heus Nederlandse actrices die wat kunnen. Acteren bijvoorbeeld. Maar eerlijk waar: wie heeft er ooit een film met Halina Reijn gezien? Behalve dan die ene van Tom Cruise, waar ze samen met haar beste vriendinnetje in speelt? Ja, Halina is die vrouw die bekend staat als het beste vriendinnetje van Carice die het weer doet met de zoon van Matthijs van de Wereld Draait Door en nee, dat is niet de reden dat Halina al jaren tafeldame is bij Carice’ schoonvader, maar het zou wel een goed verhaal zijn geweest. Elk publiek krijgt de actrice die het verdient, maar zeg me, wat hebben wij misdaan dat we de ongesteldheid van Halina Reijn over ons uitgestort krijgen?

Halina is ongewild kinderloos (een zogenaamde ok-vrouw) en sinds gisteren weten we dat ze haar seksdates met bn’ers via Facebook regelt. Of Twitter – whatever. Dat je seks zou willen met die vrouw die onwaarschijnlijk fotogeniek is, maar in het echt toch een redelijke heks, kan ik me niet voorstellen maar hey, good for Halina! Toch hé? Who the fuck cares dat Halina wél seks heeft maar geen man om een kind mee te krijgen?

Halina is géén ok-vrouw. Vrouwen die kinderen willen, maar ze niet krijgen omdat ze er geen man bij hebben, zijn niet ok, maar intens triest. Het zijn vrouwen die verwachten dat een man ze gelukkig maakt, maar guess what Halina? Dat is je al 39 jaar niet gelukt, je zou denken dat je inmiddels door hebt dat je in het leven zelf die slingers moet ophangen. Zelf voor je semi-gewenste kind moet zorgen, want Halina; je bent geen marriage material. Daar kun je zielige stukken over schrijven, maar één op de drie huwelijken strandt en die andere twee hangen van los zand aan elkaar. Herstel: die hangen door de kinderen aan elkaar.

De beste huwelijken zijn kinderloos, van stellen die geen reden nodig hebben om bij elkaar te blijven anders dan dat ze van elkaar houden. Die man, Halina, die vader van je kinderen gaat niet meer komen. Als je een beetje je best doet, kun je tot je dood via Facebook seksdates met bn’ers hebben. Maar als je een kind wilt, moet je opschieten. Dus in hemelsnaam Halina, laat je door een van je ‘Facebook-bn’er-seksdates’ bezwangeren, baar dat kind, bespaar ons dat gejank over je kansloze leven met ‘leuke vriendenclub’ en ga columns voor een mama-blad schrijven. Weet de rest van Nederland ook waar ze je van moeten kennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moslimidioot versus Halina Reijn
Sluiten