Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 18 mrt 2020 / 17:19 uur

Donderdag en vrijdag al minder treinen

Vanaf donderdag gaan de Nederlandse Spoorwegen al met minder treinen rijden dan gebruikelijk. Onder andere door ziekte moeten ritten worden geschrapt.

Vooruitlopend op de speciale basisdienstregeling van de NS die zaterdag van start gaat, moeten reizigers er rekening mee houden dat er ook donderdag en vrijdag fors minder treinen dan gebruikelijk rijden. „Bij NS stijgt het aantal ziekmeldingen, waardoor we genoodzaakt zijn om ritten te schrappen", aldus een woordvoerster.

Cruciale beroepen

Hoe het er donderdag en vrijdag precies gaat uitzien, kon ze nog niet zeggen. Het is wel de bedoeling zoveel mogelijk treinen te laten rijden, zodat mensen met cruciale beroepen naar hun werk kunnen blijven gaan. „De reisplanner is minimaal één dag van tevoren bijgewerkt. We adviseren reizigers deze kort voor vertrek te raadplegen."

Vanaf zaterdag gaat de speciale basisdienstregeling van start. Op alle stations in heel Nederland vertrekt nog maar twee keer per uur in beide richtingen een trein. Volgens de NS en ProRail kunnen op deze manier artsen en verpleegkundigen en alle andere Nederlanders in cruciale beroepsgroepen naar hun werk blijven gaan.

Reageer op artikel:
Donderdag en vrijdag al minder treinen
Sluiten