Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 27 feb 2020 / 13:50 uur

NS biedt straks deelauto’s aan op station

Na de ov-fiets is er nu de deelauto. In de toekomst kunnen reizigers via de NS-app een deelauto boeken en betalen.

Dat kondigde de NS aan bij een presentatie van de jaarcijfers. Op welke stations deze deelauto’s komen onderzoekt de NS nog met de aanbieders. „Vooral op regionale stations zijn de auto’s nuttig. Daar zijn vaak plekken waar je met het ov bijvoorbeeld ’s avonds laat niet meer kunt komen",  zegt een woordvoerder van de NS.

Het aantal reizigers is het afgelopen jaar flink toegenomen. Tjalling Smit, directeur Commercie en Ontwikkeling bij de NS zegt: „We gaan meer treinen inzetten op drukke trajecten om de groei aan te kunnen. Ook willen we reizen in daluren aantrekkelijker maken en overleggen met werkgevers en scholen over het versoepelen van begintijden van werk en college.” Collega Erik Kroeze beaamt dit in een ander interview. Hij denkt dat meer langere treinen de oplossing zijn voor de forse reizigersgroei. „Met daarnaast nieuwe sporen en langere perrons.”

Verder vertelde topman Roger van Boxtel dat NS „het beter doet dan ooit". Daarnaast benadrukte hij dat het bedrijf „duurzaam wil ontwikkelen en een brede mobiliteitsaanbieder wil worden.” De NS maakt ook zes miljoen euro vrij voor personeelsleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS biedt straks deelauto’s aan op station
Sluiten