Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 23 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie laat jonge ‘treinbeschieters’ vrij

Het jonge tweetal dat vrijdag werd opgepakt op verdenking van het beschieten van treinen met balletjespistolen is zaterdag vrijgelaten uit de cel.

De twee jongens van vijftien hoeven volgens het OM niet langer vast te zitten. Op Twitter laat de openbaar aanklager weten dat er op zaterdagavond meer details over de afhandeling van de zaak naar buiten komen.

Schade en schrik

De twee verdachten zijn beide 15 jaar oud en komen uit Breda en Dorst. Ze werden vrijdagavond opgepakt op verdenking van het beschieten van een treinen. Dit gebeurde op het spoortraject tussen Tilburg en Breda op treinen die op dat moment vol zaten met passagiers. Bij de schietpartijen zijn geen gewonden gevallen.

Wel is er sprake van materiële schade aan twee treinen. Van een voertuig zijn vijf ramen gesneuveld en van een tweede trein moet een glas vervangen worden. Volgens de politie was de schrik onder een aantal passagiers groot toen de ruiten kapot werden geschoten tijdens de treinrit.

Nepvuurwapens

De ene trein werd in Breda stilgezet en de andere kwam op station Eindhoven Centraal binnengereden met een beschadigd raam. Agenten konden de jongens vrij kort daarna in de kraag vatten. Hierbij werden de balletjespistolen in beslag genomen en de jeugdige verdachten een nacht vastgezet in een politiecel.

De politie is op dit moment bezig met onderzoek. Hierbij wordt vooral gekeken naar de gebruikte wapens. Het in bezit hebben van nepvuurwapens is verboden in Nederland omdat ze gemakkelijk kunnen worden aangezien voor echte wapens. Op dit moment wordt onderzocht of hier sprake van is en waar de balletjespistolen vandaan komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.