Metro
Metro Openbaar vervoer 19 jun 2019 / 09:54 uur

Pak je kans: allereerste open dag bij NS Componenten

Op 22 juni kun je voor de allereerste keer allerlei interessante, ingewikkelde of gewoon gave treinonderdelen bewonderen bij NS Componentenbedrijf. De deuren worden dan namelijk geopend zodat iedereen die het leuk lijkt een kijkje kan komen nemen. Monteurs geven demonstraties, er worden foto’s en video’s getoond, je kunt rondkijken in een dubbeldekstrein en er is een kidsclub met allerlei leuke activiteiten.

Speciaal voor de open dag rijdt de Diesel III – ook wel ‘rode duivel’ genoemd – als pendeltrein tussen station Tilburg en het terrein van het componentenbedrijf.

Heen en weer met de rode duivel

Wat het allemaal nog extra bijzonder maakt, is de pendeltrein die alleen tijdens de open dag rijdt. Juist omdat er op het spoor tussen Tilburg en het NS Componentenbedrijf geen bovenleiding is, wordt de rode duivel ingezet. Die trein heeft namelijk geen bovenleiding nodig. Naar de open dag komen kost vrijwel geen moeite: je wordt precies voor de deur afgezet.

Onmisbaar

Het Componentenbedrijf is voor vrijwel elke treinrit onmisbaar, de monteurs en technici die er werken zorgen er namelijk voor dat treinonderdelen weer als nieuw functioneren. Van complexe onderdelen als compressoren tot kleinere onderdelen zoals noodremtrekkers: allemaal moeten ze goed kunnen functioneren. Daar verdienen de medewerkers dus wel een schouderklopje voor.

Tijdens de open dag is het NS Componentenbedrijf aan de Nieuwe Atelierstraat 4 in Berkel-Enschot geopend van 13:00 uur tot 16:00 uur. Er is beperkte parkeergelegenheid. Aanmelden voor een ritje in de rode duivel kan op station Tilburg. De beschikbaarheid is beperkt, dus wees er snel bij!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Pak je kans: allereerste open dag bij NS Componenten
Sluiten