Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 22 jan 2019 / 05:29 uur

Reizigers moeten rekening houden met winterweer

Het gaat dinsdag sneeuwen en mogelijk wordt het daardoor ook lokaal glad. Reizigers moeten daarom rekening houden met overlast door het winterse weer.De eerste neerslag wordt verwacht vanaf 08.00 uur in het zuidwesten en het westen van het land. Dat sneeuwgebied breidt zich tot halverwege de middag oostwaarts over het hele land uit. Lokaal kan de sneeuw een dek van meer dan 3 centimeter achterlaten, verwacht het KNMI, dat de zogenoemde code geel heeft afgegeven.

Weggebruikers komen mogelijk terecht in een iets drukkere ochtendspits dan normaal, verwacht Rijkswaterstaat. Vooral in Zeeland moeten weggebruikers rekening houden met gladheid. Er worden 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers ingezet om de snelwegen continu sneeuwvrij te houden.

Minder treinen

De verwachte sneeuwval op dinsdag leidt waarschijnlijk ook tot het uitvallen van vluchten naar, van of via Amsterdam, meldde KLM maandag. De luchtvaartmaatschappij raadt klanten aan om de status van hun vlucht goed in de gaten te houden.

De dienstregeling van de treinen wordt uit voorzorg ook aangepast: Er zullen minder treinen rijden dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier.

Om tijdens de periode van vrieskou schade aan treinen en wissels te voorkomen, gaan medewerkers van NS-dochter NedTrain aan de slag met het de-icen van de treinstellen.
Om tijdens de periode van vrieskou schade aan treinen en wissels te voorkomen, gaan medewerkers van NS-dochter NedTrain aan de slag met het de-icen van de treinstellen. / ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reizigers moeten rekening houden met winterweer
Sluiten