Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Openbaar vervoer 28 jan 2019 / 17:00 uur

NS hoopt met ‘n pop-upstore vacatures te vullen

Een pop-up bioscoop, een pop-up-alzheimersokkenwinkel en zelfs een tijdelijke condoomwinkel. De afgelopen anderhalf jaar zijn er al heel wat initiatieven voorbijgekomen op Utrecht Centraal. De NS duikt de komende week zelf in de pop-up store op het hoofdstation van Utrecht.

Carrièrestation

De komende week vind je op Utrecht Centraal het Carrièrestation. Daarmee hoopt de NS de 200 vacatures die openstaan, te vullen. „Als je aan NS denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan conducteurs en machinisten”, zegt NS-woordvoerder Anne van der Wel. „Maar met de pop-upstore willen we laten zien dat we ook op veel andere vlakken mensen kunnen gebruiken.”

Op een gemiddelde dag lopen er zo’n vijftigduizend mensen door de Kalverstraat. Op station Utrecht Centraal zijn dat dagelijks ruim drie keer zoveel. Een uitgelezen kans voor bedrijven om hun merk of diensten te promoten in de pop-up ruimte op het station, zegt merkenstrateeg Paul Moers. „Je kunt in een korte tijd iets bijzonders van je merk te laten zien.”

Er is steeds meer animo voor pop-up initiatieven. „Met name in de crisis zag je dat er veel pop-up stores ontstonden in de winkelstraat”, vervolgt Moers. „Er stonden veel leegstaande panden en je kon snel wat huren. Inmiddels is het een marketinginstrument geworden om in een korte tijd iets bijzonders van je merk te laten zien. Ook op stations.”

Geestig

De NS hoopt de komende week mensen aan te trekken voor hun vacatures in de IT, denk aan developers en analisten, in de techniek (engineers en monteurs), marketing en communicatie (adviseurs en projectmanagers), finance (businesscontrollers) en retail (winkelmedewerkers en -managers).

Geïnteresseerden die deze week de pop-up store binnenstappen krijgen van NS-medewerkers uitleg over de verschillende vacatures die open staan. En voor wie wil weten of een conducteurspak of bijvoorbeeld een outfit van ‘Kiosk’ goed staat, is het mogelijk om in het Carrièrestation een 3D-afbeelding van zichzelf te laten maken.

Moers noemt het initiatief „geestig”. „Je bereikt op deze manier mensen op een hele andere manier. Personeel aantrekken is ongelofelijk ingewikkeld, dus dit is een superslimme zet om jezelf te laten zien.”

De pop-up store is tot en met zondag geopend.

Reageer op artikel:
NS hoopt met ‘n pop-upstore vacatures te vullen
Sluiten