Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 jan 2019 / 17:30 uur

Reparateur rijdt 100 km p/u te hard met auto klant

Carglass repareert. Carglass rijdt hard. Het is niet de officiële slogan van de autoruitvervanger, maar het had zomaar gekund. Een medewerker van de vestiging in Charleroi nam de auto van een klant mee de weg op voor een wel heel gewaagd tochtje.

148 kilometer per uur reed de reparateur in de wagen. Dat zou op de snelweg al flink te hard zijn, maar het gebeurde op een weg waar een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Gelukkig ging het tochtje niet ongemerkt aan de eigenaar van de auto voorbij.

Snelheidsmaniak

,,Mijn wagen is uitgerust met een systeem dat alle bewegingen registreert”, vertelt de 34-jarige Nicolas uit Charleroi tegenover het Waalse RTL Info. ,,Plots kreeg ik een alarm dat meldde dat mijn wagen met 148 per uur aan het rijden was.”

Nicolas haastte zich daarop naar de garage. Het bleek dat de medewerker even had mogen testen om te horen of er geen gefluit te horen was. Een povere verklaring, zo vond Nicolas, waarop hij eiste de manager te spreken. ,,Die verontschuldigde zich kort en zei dat hij niet al zijn personeel de hele tijd in het oog kon houden. Ik kreeg ook een mail van de klantendienst met excuses. Maar ik kreeg niet het gevoel dat ze er alles zouden aan doen dat zoiets nooit meer zou gebeuren.”

Daarom is Nicolas zelf naar de politie gestapt om aangifte te doen. Met als bewijs de documenten van Carglass en de registratie van zijn tracker. Hij krijgt in ieder geval bijval van de commercieel directeur van Carglass, Karolien Hameloot, die inmiddels ook lucht heeft gekregen van deze zaak. Zij heeft aangekondigd dat er maatregelen zullen volgen. ,,Testritten kunnen nodig zijn, maar die moeten gebeuren met respect voor de wegcode.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reparateur rijdt 100 km p/u te hard met auto klant
Sluiten