Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 5 okt 2018 / 05:08 uur

In 2019 gratis drinkwater op NS-stations

Eind 2019 moet het overgrote deel van de treinreizigers toegang hebben tot gratis drinkwater, wil de NS. Ze gaan watertappunten op de stations aanleggen.

Zwerfafval

In eerste instantie gaat het om tweehonderd van de NS-stations, maar uiteindelijk moeten alle vierhonderd stations zo’n watertappunt hebben. Dan zou 90 procent van de treinreizigers op zijn reis een watertappunt tegenkomen. De NS investeert ruim drie miljoen euro in het project.

Met de water tappunten is het de bedoeling dat het zwerfafval verminderd wordt. „Wij merken dat de vraag naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen toeneemt", aldus Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van de NS. „Als wij hierdoor minder flesjes water verkopen op het station, dan is dat zo. Het faciliteren van een gezonde en duurzame levensstijl vinden wij belangrijker.”

Het eerste tappunt komt nog voor het einde van deze maand op het voorplein van station Alkmaar te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
In 2019 gratis drinkwater op NS-stations
Sluiten