Metro
Metro Openbaar vervoer 7 jul 2018 / 16:59 uur

Waarom we vaker de internationale trein pakken

Pak jij deze zomer het vliegtuig naar je vakantiebestemming, ga je met de auto of reis je met de trein? De laatste optie wordt – ondanks de kosten en de relatief lange reistijd – steeds populairder.

Dit meldt NS International op basis van een stijging in de aankoop van internationale tickets. In juni van dit jaar werd er 15 procent meer met de trein over de grens gereisd, dan in dezelfde maand vorig jaar.

Trein vs. vliegtuig

De internationale trein is voor reizigers een populair alternatief voor het vliegtuig omdat hij vrijwel altijd vertrekt en stopt op een centrale plek in de stad, in tegenstelling tot luchthavens die in veel gevallen een stuk buiten het centrum liggen.

Daarbij heb je bij het pakken van de trein niet te maken met zaken als lange wachtrijen en gedoe met je bagage. Dit soort bijkomstigheden zorgen er vaak voor dat een reis met het vliegtuig uiteindelijk toch wel lang kan duren. Bovendien wordt reizen met de trein populairder omdat het minder slecht is voor het milieu.

Waar mensen het liefst naartoe reizen met de trein? Naar Londen. De NS zag zelfs een verdubbeling in de verkoop van het aantal treinkaartjes voor de Britse hoofdstad. Andere populaire steden zijn Brussel, Frankfurt, Parijs en Berlijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom we vaker de internationale trein pakken
Sluiten