Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 7 jul 2018 / 17:54 uur

Belgen veroorzaken aardbevinkje na winst op Brazilië

Een deel van België trilde na de winst op Brazilië vrijdagavond voor eventjes letterlijk op zijn grondvesten.

De seismologische dienst van de Koninklijke Sterrenwacht van onze zuiderburen spotte een kleine aardbeving. De dienst twitterde een seismogram waarop aan het eind van de wedstrijd een uitschieter te zien is.

Overigens is het niet de eerste keer tijdens dit WK dat zo’n beving gemeten werd. In Mexico-Stad gebeurde hetzelfde toen Mexico in de groepsfase won van Duitsland.

Halve finale

België wist vrijdag in de kwartfinale van Brazilië te winnen. Met 2-1 wisten de Rode Duivels de Goddelijke Kanaries knap te verslaan. Het Zuid-Amerikaanse land, dat al vijfmaal de wereldtitel pakte, was een van de favorieten van het WK in Rusland.

Aankomende dinsdag speelt België de halve finale tegen Frankrijk, dat vrijdag won van Uruguay. Woensdag wordt de andere halve finale gespeeld. Een van de twee landen is Engeland, dat zaterdag Zweden versloeg. De tegenstander van de Britten wordt zaterdagavond bepaald: Kroatië of Rusland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgen veroorzaken aardbevinkje na winst op Brazilië
Sluiten