Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 18 jan 2018 / 21:55 uur

NS verwacht dat alle gestrande reizigers thuiskomen

Hoewel er op tientallen plekken op het spoor schade was lijkt het treinvervoer zich te herpakken vanavond. De NS verwacht dat iedereen donderdag op zijn of haar bestemming kan komen nu er op steeds meer trajecten treinen rijden. ,,Voor sommige reizigers betekent dit langere reistijd, extra overstappen of omreizen. Vannacht rijden er bussen in plaats van nachtnet-treinen", aldus de vervoersorganisatie.

Bijna normaal

ProRail heeft op donderdagavond op vele plekken het spoor weer begaanbaar gemaakt zodat er weer treinen kunnen rijden. De NS verwacht op vrijdag een ,,nagenoeg normale dienstregeling" te kunnen rijden. Op sommige trajecten moeten reizigers rekening houden met kortere treinen of de inzet van bussen wegens herstelwerkzaamheden.

Omdat er veel ‘lastminutewijzigingen’ kunnen zijn, is de informatie in de NS-reisplanner niet volledig. Daarom wordt reizigers geadviseerd op stations te letten op de omroepberichten.

Het wordt rustiger op de stations. Reizigers lijken volgens de NS gehoor te geven aan de oproep om alternatief vervoer te zoeken. Het bedrijf gaat ervan uit dat er geen opvangvoorzieningen geregeld moeten worden.

De vervoerder staakte alle ritten donderdagochtend om 11:00 omdat het volgens hun onverantwoord was om tijdens de storm treinen te laten rijden. Op tientallen plekken in het hele land belandden bomen op het spoor en knapten bovenleidingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS verwacht dat alle gestrande reizigers thuiskomen
Sluiten