Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 25 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Messi kopen: dat is 700 miljoen euro. Wilt u pinnen?

„Een brood en Lionel Messi alstublieft." Barcelona heeft een prijs geplakt op Lionel Messi: de Argentijnse sterspeler verlengde zaterdag zijn contract in de Catalaanse hoofdstad tot en met de zomer van 2021. In de nieuwe overeenkomst is een voorwaarde opgenomen, waarin staat dat de aanvaller maar liefst zevenhonderd miljoen euro kost indien er partijen interesse hebben om hem weg te plukken uit Camp Nou.

Dat is een astronomisch hoog bedrag, ook omdat Messi inmiddels toch alweer de leeftijd van dertig jaar heeft bereikt en niet meer een jong talent is met nog een hele loopbaan voor zich. Toch valt het zonder twijfel ergens ook wel te begrijpen, aangezien het merk Messi gigantisch is. Vrijdag nog mocht hij voor alweer de vierde keer de Gouden Schoen ophalen.

Bizarre statistieken

Messi maakte in 2004 zijn debuut voor de Catalanen onder het bewind van Frank Rijkaard. Hij speelde sindsdien 602 wedstrijden, waarin hij goed was voor 523 doelpunten, 234 assists en bijdroeg aan het binnenhalen van dertig verschillende prijzen, waaronder acht landstitels, vier Champions Leagues en drie wereldbekers.

Bij de nationale ploeg is Messi qua prijzen iets minder succesvol, al werd hij in jeugd wel wereldkampioen tijdens het toernooi van 2005 in Nederland en in 2008 pakte hij de olympische titel. Bij de hoofdmacht was er geen prijs, al scoorde hij wel 61 keer in 123 wedstrijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.