Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Arie van der Veer in ziekenhuis met herseninfarct

EO-coryfee Arie van der Veer (76) heeft een herseninfarct gehad. Dat gebeurde afgelopen maandagmorgen. Hij ligt nu in stabiele toestand in het ziekenhuis, zo meldt de EO zelf.

Van der Veer heeft zich lang ingezet voor de Evangelische Omroep en was van 1990 tot 2008 voorzitter van de omroep. Onder zijn leiding kreeg de omroep de A-status. Ook was hij van 1991 tot 1998 vicevoorzitter van de NOS.

Geridderd

Op 24 augustus 2008 werd Van deer Veer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Niet veel later, in oktober 2008, kreeg hij kanker. Hij genas daarvan en richtte met Rita Renema-Mentink de stichting Als Kanker je raakt op.

In 2015 kreeg Van der Veer een lading aan emotionele klappen te verwerken: hij verloor toen in een paar maanden vijf familieleden. Zo overleed zijn zoon plotseling en verloor hij zijn schoonzusje aan de spierziekte ALS.

Het is nog niet bekend hoe lang Van der Veer in het ziekenhuis moet blijven. Zijn bijdrage die hij als spreker zou geven op de Nederland Zingt Dag op 21 april, gaat in ieder geval niet door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.