Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 10 apr 2018 / 08:29 uur

Dochter ex-spion Skripal ontslagen uit ziekenhuis

De dochter van de vergiftigde Russische ex-spion Sergej Skripal is ontslagen uit het ziekenhuis. Yulia Skripal (33), die samen met haar vader slachtoffer werd van een zenuwgasaanval, heeft zich bijzonder snel hersteld en zou vandaag weer naar huis mogen.

Dat melden bronnen van het Engelse medium Sky. De verwachting is dat haar dokters vandaag met een officiële verklaring komen over de toestand van Yulia.

Novichok

Vorige maand werden de 66-jarige Sergej Skripal en zijn dochter in het centrum van de Engelse stad Salisbury vergiftigd met het zenuwgas Novichok. Ze lagen bijna een maand in kritieke toestand en volgens dokters zouden de Skripals wellicht nooit volledig herstellen.

Maar de laatste tijd zijn Yulia en Sergej bijzonder voorspoedig hersteld en vorige week kwam het bericht naar buiten dat Yulia’s ontslag uit het ziekenhuis niet lang meer zou duren. Dat moment is nu dus aangebroken.

De aanval leidde tot veel woede in de internationale gemeenschap. Bijna dertig landen hebben in totaal meer dan 150 Russische diplomaten uitgezet nadat het Verenigd Koninkrijk Rusland als schuldige had aangewezen. Het Kremlin heeft altijd alle betrokkenheid ontkend.

Reageer op artikel:
Dochter ex-spion Skripal ontslagen uit ziekenhuis
Sluiten