Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 12 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Waylon op zevende plek bij bookmakers Eurovisie

Nu zo ongeveer alle inzendingen voor het Eurovisie Songfestival zijn bekendgemaakt, wordt er alweer volop gewed op de eindnoteringen van alle landen. Wat blijkt? Waylon doet het helemaal niet verkeerd. De zanger staat op dit moment met zijn nummer Outlaw in ‘Em op een keurige zevende plaats bij de bookies. Er doen dit jaar in totaal 43 landen mee.

De bookmakers zijn al volop aan het wedden ©Eurovision World

Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 mei. De meeste landen moeten een plekje voor de finale veroveren tijdens een van de halve finales op 8 en 10 mei. Waylon komt in actie tijdens de tweede halve finale. Hij moet het tijdens deze strijd onder anderen opnemen tegen andere hoogvliegers als Benjamin Ingrosso uit Zweden, Jessica Mauboy uit Australië en Alexander Rybak, de Noorse violist die het Songfestival in 2009 glansrijk won.

Op dit moment staat Israel op de eerste positie bij de wedkantoren. Het land, dat weliswaar niet in Europa ligt, maar wel lid is van de EBU stuurt de extravagante Netta Barzilai. Het nummer ‘Toy’ is tamelijk opmerkelijk en redelijk catchy. Er komen onder meer kippengeluiden langs en een verwijzing naar pikachu.

Het Eurovisie Songfestival is nog ver weg en er kan nog van alles veranderen aan lijstjes van de bookmakers. Toch zijn deze lijstjes een redelijk betrouwbare indicatie van welke nummers wel en niet goed zullen presteren op het songfestival. Vorig jaar zaten ze er echter helemaal naast. Toen was Italië maandenlang de gedoodverfde favoriet. Het Zuid-Europese land werd echter ‘slechts’ zesde. De inzending van Portugal, die bij de bookmakers telkens op een tweede of derde positie stond, ging er toen met de winst vandoor.

Waylon’s concurrentie

Benieuwd naar wat de andere landen naar Lissabon sturen om de harten van de Europeanen te veroveren? Hier is een kleine selectie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.