Johan van Boven
Johan van Boven Sport 12 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Woedende voetbalvoorzitter stapt met pistool veld op

Met het stoom uit zijn oren is Ivan Savvidis, de voorzitter van de Griekse voetbalclub PAOK Saloniki, volledig over de schreef gegaan. Tijdens de wedstrijd tegen AEK Athene stormde hij het veld op, nadat de scheidsrechter een doelpunt van PAOK had afgekeurd wegens buitenspel. Savvidis bleek een pistool op zak te hebben.

Tóch geldig

Naast de voorzitter bestormden ook de clubeigenaar en supporters het veld om de arbiter en spelers van de tegenstander te bedreigen. Meer dan twee uur na het stilleggen van de wedstrijd had de scheidsrechter zich volgens verschillende media bedacht en aan de aanvoerders van beide clubs gemeld dat het doelpunt toch telde. De ploeg van AEK, koploper in de Griekse competitie, weigerde om voor de resterende minuten terug op het veld te komen.

https://www.youtube.com/watch?v=AKKF6ESuHPQ

De zaak wordt nu voorgelegd aan de disciplinaire commissie van de Griekse voetbalbond. Die had eerder op de dag PAOK juist drie punten teruggegeven die eerder waren afgenomen na ongeregeldheden in de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. De competitie is voorlopig volledig stilgelegd door de bond.

De Griekse minister van sport Georgios Vassiliadis is klaar met de wantoestanden op de voetbalvelden en eist harde maatregelen. „Dit extreme gedrag vraag om buitengewone maatregelen”, aldus de minister. „We staan voor moeilijke beslissingen, maar die zullen we nemen. Mogelijk in overleg met de UEFA.” Concreet werd hij niet, maar in Griekse media wordt er rekening mee gehouden dat de competitie in de hoogste afdeling binnenkort wordt opgeschort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.