Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 2 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Waylon gaat met Outlaw in ‘Em naar het Songfestival

Waylon vertegenwoordigt ons land in mei tijdens het Eurovisie Songfestival. In de uitzending van De Wereld Draait Door maakte de zanger bekend met welke song hij de harten van de Europeanen wil gaan veroveren. Het is liedje twee geworden en is getiteld Outlaw in ‘Em; een bombastisch nummer met een toegankelijke melodie, harde uithalen en country-invloeden. ,,Je moet kleur bekennen, je moet opvallen”, vindt Waylon over het songfestival, waar hij dit jaar voor de tweede keer aan deelneemt.

In totaal bracht de artiest deze week vijf nummers ter gehore en op vrijdagavond werd de knoop doorgehakt. Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in de Portugese hoofdstad Lissabon. De halve finales vinden plaats op 8 en 10 mei. En er wordt toegewerkt naar de spetterende finale op zaterdag 12 mei. Waylon moet zich eerst nog voor de eindronde plaatsen, hij moet in de tweede halve finale bij de beste tien eindigen.

Concurrentie

Beetje bij beetje laten ook de andere Europese landen zien wie ze naar het Songfestival gaan sturen. Hier zitten al enkele opmerkelijke uitdossingen en uithalen tussen. Het valt wel op dat het aantal mannelijke deelnemers tot nu toe een stuk hoger ligt dan in voorgaande edities. Hier alvast een paar markante en opmerkelijke inzendingen.

Oekraïense kleurlens

Hongaarse herrie

Spaanse samenzang

Deens vikingkoor

Tsjechische mooiboy

Italiaans gezwijmel

Maltese mindfuck

https://www.youtube.com/watch?v=BarQe2WEFV4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.